Butter Chicken Indian Style

IMG_1926

I går havde vi planlagt indisk inspireret aftensmad, og retten blev ret god, så vil lige dele den her. Jeg er STOR fan af indisk mad, men det tager en krig at lave det ordentligt, og jeg vil faktisk også vove den påstand, at det er ganske få personer, der kan lave ægte indisk mad – udover inderne selv.

Så før du kaster dig ud i retten og tror, du får ægte indisk butter chicken, så hav lige in mente, at dette blot er en indisk inspireret ret. Til gengæld tager den ganske få øjeblikke at lave og den smager dejligt. Vi elsker hverdagsretter, man kan lave på kort tid. Det er med andre ord en nødvendighed, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. I weekenderne kan vi til gengæld stå over gryderne en hel dag on and off. Vi tog udgangspunkt i en opskrift fra Femina, men lavede den lidt om, så her er vores version.

Ingefærpasta
50 g skrællet ingefær
2 fed hvidløg
1 til 2 stænger citrongræs
1 chili – eller flere (jeg ammer stadig, og er derfor lidt forsigtig med mængden)
1 til 2 håndfulde koriander

Resten af retten:
2 kyllingebryster i terninger
2 spsk. smør
2 spsk. olie
2 løg skåret i tynde både
3 tsk. knust spidskommen
3 tsk. gurkemeje
2 tsk. garam masala
1 dåse hakkede tomater (hvis du har lidt ekstra tid, så drop dåsen og lav selv dine hakkede tomater)
1,5 – 2 dl vand
1 stang kanel
200 g græsk yoghurt 10 % (VIGTIGT tag den med 10 % og lad være med at spare på fedtet – konsistensen bliver så meget bedre sådan)
salt
Koriander til topping

Tilbehør:
Vi brugte basmati-ris, men du kan med fordel spise Naan brød til i stedet.
Lidt grønt efter ønske

Sådan gør du: Ingefær, hvidløg, chili, citrongræs og koriander blendes til en nogenlunde lind masse. (TIP: jeg lavede denne pasta om formiddagen og stillede den på køl. Når du først har den klar, er retten virkelig hurtig at lave).

Brun kyllingeternene i smør og olie i en gryde. Tilsæt løgbådene og lad dem blive bløde, men ikke brune. Nu tilsætter du din ingefærpasta og de resterende krydderier: spidskommen, gurkemeje og garam masala. Lad det hele varme sammen i kort tid.

Tilsæt nu væden: vand og tomater og smid kanelstangen ned i retten. Det hele skal nu simre i 15 min., før du tilsætter den græske yoghurt. Smag til og du er DONE.

Nemt ikke? 🙂

Server med en ordentlig dusk koriander på toppen.

IMG_1916

Ingefærpasta

Kylling

Løg

Butter Chicken

Butter Chicken

No Comments

Leave a Comment