Fart over feltet

Frøken M med Brio-gåvogn

Som jeg har nævnt et par gange på bloggen, er frøken M blevet ganske glad for at traske rundt med os i hænderne, så ofte vi orker.

Derfor har hun nu fået den klassiske gåvogn fra Brio, som kan agere støtte for den lille bestemte dame. Hun fik den i fredags og på få dage er lille M blevet mere og mere ferm udi babystavringens kunst. Hun er meget  ustabil endnu, men kan selv skubbe vognen foran sig, uden vi holder. Ja, det er kæmpe store sager for os her hjemme (når M blot er 8,5 måneder). Vi står konstant kar til at gribe lille M, hvis et evt. fald skulle forekomme. Og de forekommer i ny og næ. Faldene. Men hvor intet vover intet vinder, vel? 🙂

Nu mangler vi så blot, at frøken M gider at kravle. Hun står lidt på alle fire og møver sig frem over gulvet (men mest tilbage), men kravle rigtigt – nej, det gider vi ikke, selvom både mor og far vedholdende stimulerer på alle tænkelige måder. Og hun SKAL jo kravle.

Nu bliver jeg lidt nørdet igen for en kort bemærkning. Den berømte krydsbevægelse, som indgår i kravleriet, er helt essentielt for senere udvikling og indlæring og har indflydelse på koordinering af hjernehalvdelene og dermed deres samarbejde.

Men vi øver videre – både på babygang og kravleri… mest kravleri 🙂

Har du et barn, der lærte at gå, før det lærte at kravle, så pip meget gerne med her i kommentarfeltet.

Her kan du se lidt billeder af min meget stolte pige iført sin nye Mini Rodini Cobra body. Billederne var ret svære at få gode, fordi der er fuld fart over feltet, når lille M først har fat i sin vogn.

Frøken M med Brio-gåvogn Frøken M med Brio-gåvognFrøken M med Brio-gåvogn

5 Comments

 • camilla 20. januar 2013 at 19:25

  Min Oline var også lidt lang tid om at komme igang med at kravle. Her var det dog ikke det at gå der interesserede hende. Derimod elskede hun at sidde og kunne snurre rundt på hendes numse og nogle gange også komme lidt frem på den måde. Jeg frygtede også lidt som dig at hun ville springe kravle stadie over, og blive til en røv “gumper” som jeg kalder det:-). Jeg snakkede med en ergoterapeut om det og hendes råd var: ned på maven, ned på maven og ATTER ned på maven. Det er på maven de lærer at kravle, det gør de hverken siddende eller gående. Så hun sagde at jeg skulle tage kampen med min datter og få hende til at ligge på maven. Det gjorde jeg også til dels og så alligevel ikke. Nogle gange orkede jeg det bare ikke og lod hende gøre det der gjorde hende glad, nemlig at sidde på sin flade. Og alligevel kom hun da til at kravle :-). Så hvis du virkelig er bekymret for om hun går direkte fra ingenting til at kunne gå, så skal du nok tage gå vognen fra hende og få hende ned på maven igen. Men helt ærligt så tror jeg nok tingene skal komme alligevel. Og måske lille M måske bare har sin måde at gøre tingene på. Dejlig ser hun ihvertfald ud.

  Reply
  • Signe 20. januar 2013 at 19:47

   Det er lidt sjovt, som de har deres egen vilje, de små:) Jeg har allerede lille M på maven så meget, som jeg overhovedet kan, og hun er også oppe på alle fire i kravlepositur. Har gået til diverse ‘gymnastik’-hold med hende fra hun var fire uger, hvor det jo netop var et af kodeordene. Jeg tror også, at det nok skal komme, og ifølge eksperterne og bøgerne er det endnu ikke sent at hun ikke kravler. Grunden til, at jeg reagerer er simpelthen, at hun pludselig nærmest kan gå. Og de bør jo netop overholde rækkefølgen af de forskellige stadier, hvis ret skal være ret.

   Og ja, gåvognen skal nok ikke så meget i brug, som h is M selv kunne bestemme.

   Reply
   • Olinesmor 20. januar 2013 at 20:11

    Ja de har deres egen vilje de små pus. Jeg var også lidt bekymret som dig fordi man jo til de gymnastik hold bliver tudet ørerne fulde om “den rigtige rækkefølge”, men valgte til sidst at lægge bekymringerne, men kan virkelig godt forstå dine tanker.

    Reply
 • Michala 21. januar 2013 at 8:23

  Hvis hun er oppe på alle 4 nu, så skal det nok komme! Tålmodighed søde Signe! <3

  MM var jo også længe om det, men kravler fint rundt nu! Og som den stolte mor må jeg sige, på den helt rigtige måde med begge arme og ben, ikke noget med at kun bruge arme eller ben.

  Så væk med gå vognen, og lad hende stå på alle fire. Du kan evt. hjælpe hende lidt ved at have dine knæ, hænder eller andet ved hedes fødder så hun kan skubbe fra med dem. (Gav det mening?)

  Jeg var jo også så bange for at MM ikke skulle kravle, specielt fordi det jo netop er undersøgelser der viser at det har en indflydelse på senere indlæring at de små har kravlet, så sæt igang dygtig M <3

  Reply
 • Rikke 29. januar 2013 at 12:29

  Villiam gik med vognen før han kravlede. Han kravlede da han var 10mdr og gik uden støtte lige efter hans et års fødselsdag. Hun skal nok knække koden, brug evt et lille gulvtæppe så hun ikke glider tilbage på maven 🙂

  Reply

Leave a Comment