Skal dit barn forvises fra metroen i myldretiden?

Frøken M i metroen

Forleden dag kørte jeg i metro med frøken M i barnevognen, som jeg så ofte gør her under min barsel, hvor vi konstant har aftaler og finder på finurligheder rundt omkring.

Anyway. Vi kørte altså med metrotoget og skulle hjem midt i myldretiden ved 16-tiden, hvor man ikke må medringe cykler, fordi der er så crowded i togene. Det var der netop også denne dag, og jeg havde en del besvær med at få bakset barnevognen ind i menneskemængden. Da det endelig var lykkedes bad jeg pænt de andre passagerer om at gå lidt til side, så jeg kunne stille mig ud til siden og ikke stå der midt i al virvaret. Det provokerede åbenbart en kvinde en hel del, som begyndte at komme med spydige bemærkninger. Jeg kunne vel lige have lidt tålmodighed, mente hun. Faktisk burde jeg jo slet ikke være med toget, lød det fra den sure kvinde. Det der (læs: barnevognen) er jo som en cykel – der må jo gælde samme regler for cykler og barnevogne i det her tidsrum, blev kvinden ved. Andre passagerer begyndte at blande sig – jeg var tydeligvis ikke den eneste, der blev en del overrasket over kvindens ret mærkværdige (og en anelse diskriminerende) udsagn.

Kender I de der tidspunkter, hvor man lige tæller til ti et par gange, mens man prøver at se overskudsagtig og overbærende ud?

Så husk lige alle jer med børn. I må IKKE benytte metroen med jeres yngel i barnevogn mellem kl. 15.30 og 17.30.

I må for resten heller ikke amme offentligt, men det er en helt anden sag. Næh, det skal ikke være nemt at færdes med sine børn i det offentlige rum.

God tirsdag derude 🙂

7 Comments

 • Østfronten 29. januar 2013 at 11:26

  … for cykler og børn er jo det samme. Hvad med kørestolsbrugere? De må vel heller ikke, så? Godt, der var andre, der tog dit parti.

  Reply
 • Rikke 29. januar 2013 at 11:28

  Hatten af for at du holdt hovedet koldt! Jeg havde givet hende en verbal overhaling, hvordan en i h****** skulle man komme hjem fra job og hente barn hvis man ikke har bil og barnet er for lille til at sidde bag på cyklen?!
  Jeg kørte med 5a da jeg var højgravid og havde Villiam med i klapvogn og det var ikke engang i myldretiden, tror du der var nogen som ville flytte sig så jeg kunne sidde ved siden af mit barn i klapvognen? Nix! Jeg kunne pænt stå og slås med voldsomme plukveer og klapvogn hele vejen hjem til min søster. Jeg var så gal at jeg ikke kunne sige noget, fordi jeg var bange for at hyle i arrigskab!

  Reply
 • Berit 29. januar 2013 at 11:32

  Folk har så travlt….

  Reply
 • Berit 29. januar 2013 at 11:38

  Hov… Folk har så travlt. Jeg hader også at skulle med metro med barnevogn kl 16. Men vi har alt ret til det 🙂 Hun skulle måske istedet gå ud og bruge sit sure opstød på dem der tager elevatoren på trods af at de er helt fint gående!! Så os med barnevogne som ikke har andre valg, kan få liv at stå og vente og vente og vente.
  Jeg kom engang til at fornærme en dame (meget groft åbenbart) i elevatoren ved at spørge om hun kunne gå helt ned i elevatoren så jeg kunne være der med vognen. Hun kvitterede med et meget irriteret ihhh agtigt ord, og løb pludselig op af rulletrappen!! Det kunne hun jo bare have gjort fra start af.
  Der er bare nogen som har set sig sure på kvinder med barnevognenog det er oftest dem som ikke selv har børn .. Eller dem som har glemt hvordan det er 😉

  Reply
 • Maiken 29. januar 2013 at 12:18

  Det er altså strengt! Jo, det er en kampvogn man bevæger sig rundt med, men det er jo altså ikke for at genere nogen – hverken i bus, metro eller fortorv (eller cafeer for den sags skyld!).

  I bybusserne i Aalborg er der en regel om max to barnevogne af gangen. Det er vildt irriterende når man ikke kommer med, men virkelig fair ift. sikkerhed og medpassagerer. Hvis det er en gene for andre passagerer i myldretiden kunne man måske lave lidt det samme, så der er plads til alle?

  Reply
 • mybabyfab 29. januar 2013 at 13:29

  Eller også kunne hun (Den sure dame) vente og tage toget UDENFOR myldretiden!!

  Reply
 • Lou 29. januar 2013 at 20:39

  Ja vi er et jaget folkefærd…
  Har også oplevet trælse bemærkninger fra folk i bybusserne her i Aarhus. Og så er der også dem der nægter at flytte sig på gaden for en barnevogn. Ak, hvor kan mennesker være egoistiske.

  Lou

  Reply

Leave a Comment