På tur med nye venner

IMG_3017

I går var en af de der dage, der, før man har set sig omkring er fløjet af sted. Dagen blev brugt i skønt selskab med først besøg af en veninde og dernæst besøg af en anden. Første veninde medbragte to styks lækre mopse (eller hedder det mopser i flertal?), som Frøken M, efter lidt (læs: en del) betænkningstid, blev ret gode venner med.

Jeg har vist nævnt det på bloggen før, men nu får I den lige igen. Jeg vil virkelig gerne have en hund. Ikke lige nu, men om et år måske. Er det uklogt at få en hund, når ens barn kun er knap to år gammelt? Jeg er vokset op med hund og savner det til tider en del.

Hun du barn OG hund, og hvad er dine erfaringer med at få dagene til at hænge sammen, når både barn, hjem og hund skal passes? 

Her får du lidt billeder af Frøken M’s nye venner – søde, ikke? <3

IMG_3010

IMG_3011

IMG_3013

 

8 Comments

 • mybabyfab 7. marts 2013 at 11:37

  Vi har både baby, snart 2 babyer.. og 2 små hunde.. Hundene havde vi inden pigerne kom til så der var selvfølgelig ikke så meget at ‘overveje’ men alligevel lidt at indstille sig på.. Jeg kan ikke helt gennemskue om i bor i lejlighed eller ej.. Men vi er ihvertfald super glade for vores have.. Det er ikke altid at baby tillader gå tur med hundene.. Fx. hvis jeg er alene hjemme med Lunsen om aftenen så kommer de i haven i stedet for at vi går en tur.. Efter Lunsen er puttet har jeg jo ikke mulighed for at gå med dem.. (Hvis jeg er alene hjemme).. 😉 Der kan være dage hvor de kun kommer i haven.. Det er rart at vi har muligheden for bare at åbne døren og lukke dem ud når det står hektisk til..
  Self alt efter hvad race man går efter så er der også en del rengøring.. Kan kun tale for mig selv, men med to langhårede papilloner må jeg støvsuge hver/hver anden dag.. Vi er også nødsaget til at tage fnugrullen inden vi går ud af døren!

  Lunsen har rigtig meget glæde af dem, de hygger og leger dagligt.. Hun holder snoren når vi går tur, kalder på dem, mysser på dem og hun nævner dem som det første når hun vågner om morgenen!

  Min kæreste er ikke så meget med omkring hundene, det er primært mit projekt.. Han går ikke med dem, betaler ikke til dem ((få for gudsskyld en hundeforsikring det kan rigtig meget betale sig!!)) og rydder ikke op efter dem ude i haven el. lign.. De sover i min/og Lunsens side af sengen! Han kan godt finde på at snakke/nusse med dem, men det sker sjældent!! 😉 Jeg kan dog tage ham i det, for han kan alligevel ikke helt lade værd.. 🙂

  Jeg er også vokset op med hunde, papilloner.. Så kunne ikke forestille mig at vi ikke skulle have hund.. Vi har megen glæde af dem, den ekstra rengøring kan til tider hænge mig laaangt ud af halsen.. Som oftes når de lige har taget en tur hvor de fælder, som oftes et par gange om året!

  Hmm… Det blev måske lidt langt! Sorry.. 😉

  Vh. Sara..

  Reply
  • plummum1361564910730 8. marts 2013 at 12:59

   Eeeeeelsker lange svar, Sara Det lyder både lidt besværligt og skønt og dejligt med jeres hunde <3 Jeg tænker nemlig også, at Frøken M vil få rigtig meget glæde af en hund også, som du beskriver med Lunsen. Men vi skal naturligvis vente med at få dem til det rigtige tidspunkt byder sig.

   Men uuuh, jeg ville gerne have en NU!

   Reply
  • plummum1361564910730 8. marts 2013 at 13:00

   Og hov, Sara. Glemte at skrive, at vi bor i lejlighed, så vi har ikke have men to altaner. Lejligheden er dog 120 kvm, så der burde være plads til en fransk bulldog, som vi gerne vil have Men det er selvfølgelig mere besværligt med luftningen..

   Reply
   • mybabyfab 8. marts 2013 at 20:07

    Iha, en fransk bulldog er altså også bare fin!! Ikke så meget kvm jeg tænker på.. Vi har boet på 42 kvm med to hunde.. De kræver heldigvis ikke det store indendørs areal!! Det var mere med luftningen jeg tænkte!! Men alt kan lade sig gøre..

    Reply
 • camilla's fashionlab 7. marts 2013 at 13:51

  Søde Signe, vi vil også rigtig gerne have hund – og faktisk præcis en mopse som du havde besøg af. Verner skal den hedde – hihi, jo jeg drømmer om den meget ofte. F har den helt perfekte alder og hun elsker virkelig vores forældres hunde, så ingen tvivl om at M også ville få stor glæde af den. Kan mindes at vores hund da jeg var mindre var min bedste ven – og det var virkelig den bedste i hele verden at komme hjem til. Især efter en hård dag i min primadonna-klasse af en folkeskoleklasse.
  Vi har dog valgt at vente et år eller to. Ikke mindst nu lillebror er på vej. Men en mopse, de skal vi i hvert fald have inden for en forholdsvis kort årrække.

  Reply
  • plummum1361564910730 8. marts 2013 at 13:00

   EEEEj, Camilla jeg er nødt til at svinge ind forbi Skive næste gang vi er på Mors og hilse på Verner (sejt navn!!), lille F og lillemanden <3

   Hvor dejligt, at F er så glad for dine forældres hund. Vi (læs: mest mig) vil gerne have en fransk bulldog, som jo minder meget om en mops.

   Reply
 • Signe 9. marts 2013 at 14:31

  Jeg har ikke en hund men drømmer meget tit om en lille mops 🙂 MEN jeg prøver bare at huske mig selv på, at når vi bor i lejlighed, så kræver det jo mange ture om dagen, fordi man ikke bare lige kan lukke den i haven. Så den skal have en gå-tur inden arbejde om morgen, hvor jeg i forvejen kører hjemmefra kl. 7. Og hver dag skal man skynde sig hjem for at den kan komme ud og gå tur igen, mens den anden forældre henter børn. Så man er ret bundet af det. Og så skal den vel have en aftentur lige inden man går i seng igen.

  Jeg har nok fundet frem til, at når vi har valgt at bo i lejlighed, så bliver det for krævende for os at få en hund. Men det er da lidt svært, for jeg er selv nokset op med hund, og har været så glad for det.

  Reply
 • martini 11. marts 2013 at 8:43

  faldt lige over dit indlæg…læser lidt med i ny og næ 🙂

  Det der med hund…. dyr er fantastiske! Så er det slået fast..
  Jeg er selv opvokset med store hunde..og har elsket det! Dyr har altid betydet utrolig meget for mig i min barndom; Men jeg kan godt huske noget med at min mor indimellem vrissede lidt over hundeluftning, rengøring og dårlig samvittighed… men alt dette var lykkeligt glemt, da min kæreste og jeg for 3 år siden blev forelskede i en lille vovse, Norma.. en blanding mellem en Shar pei og Schæfferhund.. som idag er vokset helt op til 35kilo! 35 kilos ren kærlighed!

  For 14mdr siden blev vi så forældre til en lille pige…og hvilke lærerige 14mdr! Selvfølgelig har det nok været lidt ekstra hårdt, da vores pige ikke har været det, man kalder “et nemt barn”; Tværtimod har de første 9mdr været præget af kolik, ord som “et sensitivt barn”, ekstrem dårlig søvn og alt det der. Men i dag, da baby er rundet det første år, er det hele blevet meget nemmere… vi har fået rutine, og jeg er faldet godt ind i moderrollen. Men hverdagen er stadig præget af manglende tid – og min evigt dårlige samvittighed over for Norma (hunden).

  Det har været super hårdt at have en lille baby sammen med en stor hund, der minimum kræver 3 lufteture om dagen. Og selvom jeg startede med at sige “at det at få et barn ikke måtte være på Normas bekostning”; Så er det jo altid hende, det går ud over i sidste ende, hvis lillepigen er mere krævende end normalt.
  Min kæreste har tidligere haft Norma med på job hver dag i dagstimerne, men det er desværre ikke muligt længere…så Norma er alene hjemme mange timer hverdag. Vi har hyret en 14 årig pige, der kommer 2-3 gange i løbet af ugen og lufter, mens vi er på arbejde.. men når vi så kommer hjem sent eftermiddag, så er der mad der skal laves, og babybad, tøjskift og sengeputning, der står på skemaet… Så jeg føler jo evig dårlig samvittighed.

  Det skal siges, at vores pige er SÅ GLAD for Norma..og omvendt. De 2 hygger sig og er begyndt at lege med bolde sammen. Og det giver jo stor glæde. De gange hvor Norma bl.a. har været passet af mine forældre (hvis jeg har været alene med lillepigen pga kærestens forretningsrejser)..så savner pigen sin hund…og hun går og leder efter hende konstant.
  Så ingen tvivl om at Norma bringer stor glæde til familien, og vi kunne aldrig forestille os, at hun ikke skulle være her…Men havde vi ikke haft hunden før babyen, så ville vi heller ikke have haft hund nu – Men nok snarer have ventet til at lillepigen var blevet så stor, at hun selv kunne hjælpe lidt til herhjemme.

  Vi mangler TID!!!!.. og en hund kræver altså en del tid og opmærksomhed… så hvis man har masser af det (+ kærlig, omsorg og overskud) – så køb en hund 😉
  Den tid vi bruger på hundeluftningen og rengøring (!!), kunne vi ihvertfald godt have brugt på at pleje parforholdet eller bare lige slappe lidt af sammen en gang imellem.

  …der er jo både for og imod…sådan vil det altid være. Jeg tror bare, at det er vigtigt at tænke tingene igennem, da der desværre er alt for mange, der anskaffer sig hund, og som først senere bliver klar over, at de slet ikke har tiden til det.
  ..føl efter..og snak med kæresten.. og overvej om I egentligt har “tiden” i hverdagen? Selvom hunden er lille, så skal den jo luftes… og ja, som tidligere nævnt; Rengøringen!! Jeg støvsuger hver anden dag!!

  Men igen; Alt er skrevet i en god mening..og med et kæmpe smil på læben. Vi er jo (min kæreste & jeg) lige præcis “de mennesker der anskaffede sig en hund, og fandt ud af at vi egentligt slet ikke har tiden til det i vores travle hverdag”. Men nu er Norma her..vi elsker hende..og hun bliver i familien!!

  😉

  Reply

Leave a Comment