Carpaccio Night

IMG_3261

I lørdags lavede matriklens kødmester a.k.a. Kasper sin egen carpaccio, som vi nu har spist et par dage i træk. Uhhh, det var SÅ godt, og ret smart i en børnefamilie, fordi kødet kan laves klar mange timer før servering. Dog er selve carpaccioen ikke særlig børnevenlig, fordi kødet er råt, men vi stegte lidt af kødet en ekstra gang til Frøken M, og det faldt i god jord.

Hermed en opskrift, hvis du selv vil kaste dig ud i projektet, som jeg kun kan anbefale dig at gøre.

Det skal du bruge:

Oksemørbrad 800 g – 1 kg

1 del Fennikelfrø

1 del Spidskommenfrø

1 del Korianderfrø

2 dele Sesamfrø

(Du skal bruge en god (mande)håndfuld af krydderierne, så krydderiblandingen kan dække hele dit stykke kød)

Rucola 1 pakke

Parmesan 1 ost

Olivenolie

Citron

Salt

Peber

Sådan gør du

Start med at riste din krydderiblanding i ovnen ved 200 grader i 5-7 min. Afpuds din mørbrad imens krydderierne rister. Når krydderierne er afkølet skal de en tur i morteren, til de er pulveriseret. Tilsæt en smule salt og peber til blandingen.

Nu er du klar til at rulle dit kød i krydderiblandingen. Sørg for at krydderierne dækker hele overfladen.

Kødet steges nu på alle sider på en varm og tør pande ca. 8 til 10 minutter. Vær opmærksom på, at krydderierne let kan blive brændte, som de selvfølgelig ikke må, så vær lidt forsigtig, når du steger. Køl nu kødet af i 20 min. før du ruller det ind i film og lader kødet køle helt af i køleskabet (min. 1 time).

Servering

Skær kødet i ultratynde skiver.

Server kødet the simple way på en bund af rucola med høvlet parmesanost over. Drys med en dressing af olivenolie og citron og gourmetsalt. Et Voila!

IMG_3258IMG_3247IMG_3250IMG_3254IMG_3262


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment