Kys mig

IMG_4553

Vi havde en masse pasteuriserede æggehvider tilbage fra Frøken M’s fødselsdag, hvor vi lavede lækre marengslagkager. Og de skulle jo ikke gå til spilde, så jeg kastede mig ud i en omgang marengskys i går. Jeg postede et par billeder af kyssene på min Instagram-profil (@signekamper), og de fik en del kommentarer med opfordringer til en opskrift, så nu kommer der en opskrift her.

Det er super nemt at lave disse kys, du skal blot have lidt tålmodighed, da de skal bages minimum en time i ovnen.

Du skal bruge følgende til æggehvidemassen:

3,75 æggehvider (3 pasteuriserede bægre med æggehvider)

185 g sukker

1 vaniljestang (lav dit eget vaniljesukker ved at blande vaniljen med lidt af sukkeret)

Fyld

½ dl frysetørrede hindbær (kan fx købes hos Mette Blomsterberg)

1 tsk. lakridspulver (jeg brugte Johan Bülows finest malede pulver)

Pisk æggemassen luftig, men ikke stiv, før sukkeret og vaniljesukkeret kommes i lidt efter lidt, mens der piskes for fuld styrke. Massen piskes nu helt stiv og sej – det tager lidt tid, men bliv ved. Hvis massen ikke bliver stiv nok, flyder kyssene ud i ovnen.

Del nu massen i to lige store dele i to skåle. I den ene skål piskes lakridspulveret i, og i den anden skål vender du dine frysetørrede hindbær i. Fyld nu massen i en sprøjte med en lille stjernetylle og sæt små, fine kys på en bageplade.

Kyssene bages i ovnen ved 120 grader (ikke varmluft) i 1 time. Åben ikke ovnen de første 45 minutter, da kyssene kan falde sammen.

Enjoy 🙂

IMG_4563


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment