Afvænning og bløde fusser

IMG_4570

Jeg døjer med ret irriterende hård hud på mine fødder og har gjort det så længe, jeg kan huske. Om sommeren kigger jeg altid misundeligt efter de folk, der har fødder med helt blød og fin hud i sandalerne. Jeg har i årevis ordnet mine fusser konstant og hårdhændet, så de hele tiden var sandalklare og fri for den hårde hud. Men den anden dag, faldt jeg over dette blogindlæg fra de dygtige og inspirerende Puddedåser. Indlægget handler om do’s and don’t’s inden for fodbehandling. Og guess what… ud fra Pudderdåsernes udsagn har jeg gjort ALT det forkerte gennem en laaaang periode, som kun gør ondt værre. Her taler vi fx fodfil og pimpsten – ja, jeg har sågar fjernet hud på fødderne med kniv (oh yes).

Det er ifølge de to damer helt galt, hvad jeg der har haft gang i, da den hårde hud med de remedier kun vil blive værre og mere. Næh, hvad man skal bruge for at få bugt med de sprukne hæle  er en god gammeldags skuresvamp, Matas Fod- og hælkur og en god omgang tålmodighed (processen mod de bløde hæle kan vist tage lang tid). Jeg skrev straks en kommentar til indlægget, og Pudderdåserne skrev som svar til mig, at jeg skulle betragte processen som afvænning. Og det gør jeg så 🙂

Det var sørme meget spalteplads at bruge på hård hud på fødderne, tænker du?! Ja, måske, men for mig har det været – og er – et stort irritationsmoment, og NU vil jeg have kronisk bløde fødder uden fodfile og det, der er værre, og måske sidder der op til flere af jer og har det på samme måde!? Læs selv Pudderdåsernes indlæg for uddybende info. Her kan du også få forklaringen på, hvorfor Matas’ fodcreme er den bedste, selvom den er både billig (67 kr.) og ret usexet at se på.

Døjer du også med irriterende hård hud på fødderne, eller er du en af de heldige med englebløde fusser?

Følg Plum Mum på Facebook her


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Anja Christensen 11. maj 2013 at 21:05

  Kender det kun alt for godt, har døjet med meget hård og tør hud, så længe jeg kan huske. Har nu igennem et halvt år brugt matas hælkur hver morgen efter bad (har ellers før i tiden brugt alverdens dyre cremer) og det har bare virket, har nu de blødeste og fineste fusser og behøves faktisk aldrig skrubbe med skuresvamp eller andet 🙂

  Reply
  • plummum1361564910730 11. maj 2013 at 21:22

   DET er så godt at høre. Jeg håber også inderligt, at denne kur kan få bugt med mine tørre fødder. Ville være så rart 🙂

   Reply
 • Frklouis 12. maj 2013 at 12:19

  Tak for netop dette indlæg. Ikke spor spild af spalteplads. Jeg må straks i Matas, så min afvænning kan sættes i gang:-/ 😉

  Reply
  • plummum1361564910730 12. maj 2013 at 19:43

   Godt, du kan bruge indlægget 🙂 Jeg er nu flittig hver aften med fodcremen fra Matas, og synes allerede det virker (hvilket nok ikke er helt korrekt :))

   Reply
 • Louise 17. maj 2013 at 8:53

  Hvor er det bare en fantastisk indlæg! Jeg døjer virkelig også meget med hård hud på hælene! Jeg går til fodterapeut hver 6. Uge for at få ordnet fødder, eller revner mine hæle og det gør sååå ondt… Jeg har også prøvet alverdens dyre cremer og vidundermidler, men jeg vil da helt klart prøve Matas’ creme og en skurresvamp 🙂

  Og hvor er det bare dejligt at høre at andre også sidder med usexede fødder med hård hud 😉

  Reply

Leave a Comment