Jeg kan se det

Blommen ligner sin far af udseende meget. Det hører jeg ofte fra andre – især fra folk, der ikke er i familie med os (eller fra dem, der ikke har kendt mig fra barnsben). Engang gjorde det mig sådan lidt trist, at INGEN sagde hun lignede mig. Nok fordi at mine ekstremt stærke moderfølelser til den lille blomme, som jeg havde båret i maven i ni måneder og jeg havde født slet ikke kunne bære, at alle kun udbrød: ”Gud, hvor hun ligner sin far” eller ”Ej, du har jo bare fået et barn, der slet ikke ligner dig!” og videre i det spor. Hun skulle jo også ligne migvores lille baby – og ikke kun sin far. Måske kender du selv til sådanne følelser?

Jeg er slet ikke så følsom omkring det emne mere. Slet ikke faktisk. Nu glæder jeg mig blot over de tydelige karaktertræk, som jeg selv kan se i blommen både fra mig og hendes far. Mine egne forældre har altid også kunnet se mine træk i den lille blomme – sandsynligvis fordi, at blommen mere ligner mig som lille end mig som voksen.

Min mor gav mig en lille stak billeder af mig som lille kort tid før miniblommens fødsel. Jeg fandt dem tilfældigt den anden dag midt i skabsoprydningen og blev helt glad indeni, da det gik op for mig, at min lille blomme i bestemte situationer også ligner sin mor, der dog kom i en noget lysere udgave end sin datter 🙂

foto-38

Ja, det er så mig. Blusen? Tja, den har et rødt og et hvidt ærme og er hjemmestrikket 😉

Du kan følge plummum på Facebook her og på Bloglovin’ her.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

24 Comments

 • Signe/ Copenhagen+Kiddo 14. august 2013 at 20:57

  Jeg har også fået SÅ mange af de kommentarer, at jeg som især helt ny mor følte de nærmest sagde det for at provokere. Det var også noget i stil med “Ahhhmen det er da SÅ vildt som han overhovedet ikke ligner dig. Det er RENT Thomas det der!” osv osv osv 😉 Men nu generer det mig heller ikke så meget mere. Men jeg bliver da glad når nogen en sjælden gang imellem siger, at de kan se mig i børnene.

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:03

   Det er ret sjovt – jeg er selv meget fintfølende omkring det emne – altså mht andre også. Jeg tør nærmest ikke sige, hvis jeg kun kan se den ene forældrepart i barnet, og formulere det altid ret ‘pænt’, hvis jeg da overhovedet siger noget. Men det er selvfølgelig også noget pjat et eller andet sted, at man reagerer sådan på, hvad andre mener. Men altså – det er bare så meget ens guld, de børn – man er så sindssygt connected, og derfor er det jo også rart, når nogen bemærker, at de ligner en.. Ok, bla bla – du fik lige en masse tankemylder 🙂

   Reply
   • Signe/ Copenhagen+Kiddo 14. august 2013 at 22:33

    Måske noget pjat, men det er jo bare fordi de er vores et
    og alt 😉 Og i øvrigt tak fordi du linkede til mig på Facebook
    <3

    Reply
  • Michelle 14. august 2013 at 21:08

   Ej hvor funny….jeg kan sagtens relatere til det med at blive lidt ked i starten:) nu har jeg også vænnet mig til at høre han ligner sin far.. Nu ved nærmere eftertanke var der også nogle der sagde han lignede mig men så fik jeg underligt nok skyldfølelse over at folk ikke sagde han ligende sin far. Men hvor det dejligt at man ikke er alene om de følelser:)

   Reply
   • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:13

    Det med skyldfølelsen kan jeg godt genkende. Den havde jeg helt glemt, men jo, det var også sådan jeg fik det – den stakkels far skulle jo nødigt udelukkes mere end han var i forvejen fra mor-barn-amme-situationen.

    Reply
 • Trine 14. august 2013 at 21:16

  Vi har det helt motsatt her i hus – lillepiken er 100% mig. Faren kan man slettes ikke se – og det vet jeg går litt inn på han. Derimot har hun hans personlighet til tusen;)

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:19

   Åh! Stakkels far 🙂
   Kasper mener også, at blommen har min personlighed 100 % – stædig, hidsig, bestemt (hmm, det kan jeg jo så tænke lidt over)

   Reply
 • Camilla 14. august 2013 at 21:30

  Årh hvor kan jeg genkende det….. Men her ligner vores ældste sin far, og der har jeg holdt fast lige fra dag 1, hvor andre også mente hun lignede mig! Nr 2 ligner så til gengæld mig rigtig meget, nr 3 tjaaaa han er vist en lige blanding!

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:33

   Er også spændt på at se ‘resultatet’, hvis der nogensinde kommer en 2’er some day:)

   Reply
 • Ida 14. august 2013 at 21:39

  Hun ligner da dig rigtig meget på det billede!!
  Men ja, kender det alt for godt selv. Og selvom vi har en dreng, så synes jeg altså godt han må ligne sin mor. Hvilket han gør …. folk kan bare ikke se det (endnu) 🙂

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:46

   Du er sød! Ja, det kommer på sigt 🙂

   Reply
 • Camilla 14. august 2013 at 21:40

  Det er noget pudsigt noget det med hvem barnet ligner og hvorfor, og man kan bruge lang tid på at spekulere og snakke om det! Og hvorfor er det egentlig så vigtigt? Bevares jeg synes nu også det er skønt at få at vide at børnene ligner mig! Men jeg har holdt fast lige fra starten at Nanna (ældst) ligner sin far, selvom andre sagde noget andet, så kom Freja, og ja hun ligner så mig…. Og Johan, han må være en skøn blanding!

  Min svigerinde er koreansk af etnisk oprindelse, hun kom til DK da hun var 3 år, så hendes forældre har af gode grunde ikke nogle billeder af hende som baby og lille pige. Da de fik Den ældste pige, var vi mange der sagde at hun lignede min bror….. Vi indså dog hurtigt, at det måske ikke var så klogt at sige det, da vi jo reelt ikke vidste om hun lignede sin mor…… Men nu, er vi ikke et sekund i tvivl om hvem hun ligner! Nemlig sin far både af sind og karaktertræk… Jo jo hun er mørkere, men mimik og væremåde er totalt ham. Ja og lillesøsteren, hun er er helt anderledes! Sin mor op ad dage både af sind og udseende.

  Jeg kan sagtens se mange træk gå igen i din datter, fra der villede du viser…. Nogle gange forandrer folk sig bare rigtig meget som voksne, og så må der beviser på bordet for at afsløre fakta!

  Reply
  • Camilla 14. august 2013 at 21:42

   Hov troede min første kommentar vr blevet væk…. Så du får lige en længere smøre!!!

   Reply
   • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:47

    Dejligt. Elsker lange kommentarer. Bliver så glad, når mine indlæg faktisk sætter tanker i gang. Skøn kommentar!

    Reply
 • Farmor 14. august 2013 at 21:41

  Søde Signe.
  Som jeg så tit har sagt ligner lille Ms søde mund din!!! Det kan man tydeligt se her på billedet.

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:44

   Jeg VIDSTE, at du ville sige det 🙂 Jeg har netop sagt til Kasper, at du ville sige det, når du så billedet… Og p.s. det er altså meget hyggeligt, når du kigger ind på bloggen. Vi ses om et par dage.

   Reply
 • taburetten 14. august 2013 at 21:44

  Jeg kan også genkende det, men her er det fasteren hun ligner… Jeg kan jo godt selv se det, men den er svær at acceptere 😉 Sej bluse i øvrigt 😉 Og næsen er helt sikkert din 🙂 Kh Maria

  Reply
  • plummum1361564910730 14. august 2013 at 21:48

   Ha, ja den må være endnu sværere at acceptere, selvom det også er ret vildt, ikke? og sødt. Den bluse? Arhmen, ved ikke hvad der skete 😉

   Reply
   • taburetten 15. august 2013 at 22:02

    Måske hun løb tør for garn halvvejs 😉

    Reply
    • plummum1361564910730 16. august 2013 at 12:40

     🙂

     Reply
 • Østfronten 15. august 2013 at 8:35

  Jeg kunne se det på Bean – men kun hvis jeg kiggede på mine
  egne babybilleder. Nu kan jeg ikke se det længere – hverken ift.
  mig eller Kæreste. De blå øjne er dog helt sikkert fra mig, men
  mine er slet ikke så blå som Beans og øjenvipperne er helt hendes
  egne. Temperamentet er dog mit (damned!), og noget tyder på, at
  håret får en rødlig tone – det er meget passende en genetisk arv
  fra hendes navnesøster. Jeg tror egentlig ikke, det gik mig så
  frygteligt meget på, det med ligheder. Men jeg har heller aldrig
  fået kommentarer om, at hun decideret IKKE lignede. Dejligt, at du
  nu har billedbeviser 😉

  Reply
  • plummum1361564910730 15. august 2013 at 12:00

   Det er ret interessant at følge med i udviklingen af deres udseende – hvordan de mere eller mindre ligner enten den ene eller anden over tid. Ha ha, Kasper mener også, at Blommen har mit temperament (tsk!)

   Reply
 • camilla 15. august 2013 at 9:29

  Det har du da ret i. Jeg har også altid tænkt at hun da var
  som snydt ud af næsen på hendes far (min datter er også som snydt
  ud af næsen på hendes far så jeg kender følelsen), men måske det
  bare har været hans mørke farver der har snydt, for hun er da i
  virkeligheden som snydt ud af næsen på hendes mor.

  Reply
  • plummum1361564910730 15. august 2013 at 11:58

   Der er i hvert fald tydelige referencer til både mor og far i hende – og det er nu meget rart 🙂

   Reply

Leave a Comment