Flohmarkt am Mauerpark

Endnu et indlæg fra Berlin, hvor jeg giver et godt, lille shoppetip, hvis du er til loppemarkeder og second-hand.

Berlin er i høj grad kendt for lækre second-hand butikker og kæmpe loppemarkeder, som det ville være synd at snyde sig selv for, når man er i byen. Jeg var selv et smut forbi det store Flohmarkt am Mauerpark søndag formiddag på vores miniferie for at forsøge at spotte gode varer. Jeg havde desværre undervurderet markedets størrelse – det er ENORMT! – et lille tip: Lad dit barn blive hjemme med barnefaderen, hvis du gerne vil (bare nogenlunde) kunne overskue sagerne. Vi var taget af sted alle tre, og det viste sig lynhurtigt, at Blommen bestemt ikke gad at sidde i sin klapvogn, mens mor gik på opdagelse i alskens sager, hvilket jeg med lethed kunne have sagt mig selv. Kasper tog hende derfor med på nærmeste legeplads, som heldigvis lå lige i nærheden, mens jeg kunne gå alene rundt.

Du finder det meste på markedet i Mauerpark, der har åbent hver søndag i forårs- og sommermånederne. Du kan finde alt lige fra de lokale Berlineres gamle skrammel over små kunstskatte til vintage-pelse og gamle (ægte) camouflagejakker. Jeg havde selv sat alt for lidt tid af til formiddagen på markedet. Jeg kunne let have brugt tre timer, som jeg klart vil sætte af til næste besøg.

Jeg fik dog en smule med hjem (se nederste billede):

 • Et gevir til min billedvæg – 8 EUR
 • Fint trælegetøj (som nu er kogt og vasket) til Blommen – 1 EUR stykket
 • Foto af gammel og klam faldefærdig svømmehal i Kreuzberg taget af lokal Berliner – 10 EUR (jeg er helt vild med kompositionen i billedet, hvor den ekstremt utiltalende svømmehal pludselig bliver et helt kunstværk – nu skal det blot i ramme og op på væggen.)

Hvis du selv har lyst til at besøge markedet, så finder du det lige her:

Bernauer Strasse 63-64, 13355 Berlin-Mitte

Berlin, sensommer 20131 Berlin, sensommer 2013 Mauer9 Mauer4 Mauer1

Mauer12

Du kan følge plummum på Facebook her, på Bloglovin’ her og på Instagram her


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Maiken 13. september 2013 at 21:12

  Det må være skønt med en god dosis Berlin. Jeg ville helt sikkert også have købt et gevir. 🙂

  Reply
  • Plum Mum 15. september 2013 at 21:00

   Ja, og jeg ville så gerne have haft mere end ét 🙂

   Reply

Leave a Comment