Jeg har et spørgsmål til dig – ja til dig, der læser min blog

signesøerne

Har jeg nogensinde vist dette billede på bloggen i et tidligere indlæg? Det kan jeg ikke selv huske. Distrætheden længe leve. Det er taget af denne skønne dame den anden dag, kan jeg fortælle, da vi hang ud og gik hyggetur rundt om søerne. Og det har i øvrigt intet at gøre med resten af indlægget 😉

Jeg har lige en tanke, jeg ville dele med jer og et spørgsmål – ja, til jer derude bag skærmene. Tanken handler faktisk om jer. Mine læsere. I er nemlig fra tid til anden lidt sjove og skide svære at lure. Det slog mig bare den anden dag (og jeg har ligeledes talt med andre bloggere om det), at det på ingen måde er til at forudse, hvilke indlæg på bloggen, der trækker en masse kommentarer. Jeg blogger af interesse og fordi jeg faktisk ikke længere kan lade være. Det er en væsentlig del af min fritid nu – og jeg elsker det. Og det er selvfølgelig sjovt med interaktionen med læserne – det er en stor del af the blogger life.

De sidste par indlæg her på bloggen har været (synes jeg selv) ret personlige og handlet om MIG. Handlet om indre følelser og manglende evne til at nyde øjeblikket og hverdagen og dermed den del af livet, der er allermest af. De indlæg gav egentlig ikke nævneværdige kommentarer. Til gengæld trækker mere overfladiske indlæg, der fx viser en matchy-matchy Blomme og mig og lignende indlæg en hel del flere kommentarer.

Jeg er egentlig bare nysgerrig. I er efterhånden mange derude, der læser med – det kan jeg se på min Google Analytics (og af hjertet tak for det. Det gør mig SÅ glad, at I overhovedet vil. Virkelig!), men hvornår er det, at I lægger en kommentar på en blog (ikke kun min, men også helt generelt), og hvornår trykker I blot like på FB-knappen under indlægget, og hvornår læser I kun et indlæg uden ellers at tilkendegive, at I har været på siden?

Enlighten me please. Og vær nu søøøøød at lægge en kommentar til dette indlæg med jeres input. Det ville være sådan lidt tomt, hvis I slet ikke vil lege med på legen 🙂

Følg Plummum på Facebook, Instagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

44 Comments

 • Helle 25. oktober 2013 at 15:50

  Jeg tror tidspunktet for indlægget har meget at sige. Et “tungt” personligt indlæg tager for det første længere tid at læse og for det andet længere tid at besvare – og hvad kan “man” tillade sig at svare på et personligt indlæg.. Sådan en skal nok på om aftenen, hvor der er mere tid og overskud til fordybelse.
  Et billede af dig og blommen i ens outfit trykker på nogle umiddelbare og nærliggende følelser og her er det jo supernemt (og uforpligtende) at skrive en sød kommentar.
  Hmm min konklusion må være at et overfladisk indlæg giver flere kommentarer fordi det netop er uforpligtende at kommentere på. De større personlige indlæg er svære at kommentere, fordi det kan føles som at blande sig i dit liv – og det forpligter !

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:37

   Tak for din fantastiske kommentar, Helle. Det giver så meget mening. Jeg er jo også selv flittig bloglæser, og det er rigtigt, at de personlige indlæg, som er dem jeg elsker mest stiller større krav til ens respons. Og ja, det er måske meget rigtigt, at tidspunktet for hvornår indlægget kommer op også har en betydning.

   Reply
   • Helle 28. oktober 2013 at 9:05

    🙂
    Og bare bliv ved med at øse ud af dit liv. Vi er herude og følger med, selvom vi ikke altid giver en kommentar med på vejen.

    Reply
 • SundayWithLove 25. oktober 2013 at 15:58

  Jeg læser primært blogs fra Bloglovin på min iphone, og der får man ikke mulighed for at kommentere med mindre man trykker sig videre til ‘original post’ – Derfor kommentere jeg efterhånden sjældent på indlæg.
  Når jeg gør, er det oftest fordi jeg sidder ved en computer (ligesom nu). Det er ærgerligt, for jeg elsker selv når en af mine (14 🙂 ) læsere kommentere.

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:38

   Kender det. Jeg har haft samme ‘problem’ med blogspot-blogs, som jeg heller ikke kan kommentere på med mindre, jeg er på mac’en. Og jeg læser klart mest blogs fra telefonen også.

   Reply
 • Mai 25. oktober 2013 at 16:05

  Jeg kommenterer vist generelt sjældent, lige gyldig hvad et indlæg så handler om. Det er vist helt egoistisk fordi, jeg ikke har så meget overskud til andet end at læse og blive beriget. På den måde er jeg ikke så berigende et selskab for dig og andre bloggere. Jeg tager vist uden at give igen (rundstykk’!). Men altså, det handler vel om måden jeg bruger blogs på. I mit liv lige nu går AL tid med børn og hus og mand og alle de ting, jeg nu gerne vil lave, når jeg ikke skal lave ‘voksen’-ting. Dér er at læse nogle blogs en afkoblingssag, der ikke inkluderer, at jeg selv deltager i interaktionen.

  Men altså.. Jeg ville jo også bare sige, at selvom nogle indlæg modtager få eller slet ingen kommentarer, så behøver det ikke betyde, at de ikke rører ved læserne eller får dem til at tænke. Måske er der et par stykker, der har det ligesom mig 🙂

  God weekend til dig.

  /Mai

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:40

   Mai, det er meget berigende bare at vide, at du læser med. Tag ikke fejl af det. Jeg er oprigtig talt bare nysgerrig. Du ved – hvad er det, der gør noget ved jer, og hvad gør ikke. Min konklusion indtil nu er, at mine læsere er til både lidt tungere indlæg, men ligeså meget til et outfitpost, der ikke ligger så mange tanker bag. En god og balanceret blanding 🙂

   Reply
   • Mai 27. oktober 2013 at 13:09

    Jeg tror du har helt ret – en god blanding er noget af det, der gør en god blog rigtig god 🙂 Og så kan jeg i øvrigt godt forstå, at du skriver og spør’.. Hvis jeg bloggede, ville jeg helt sikkert også have en interesse i at vide, hvad mine læsere syntes om mit arbejde, – for selvom det er en hobby, så tager det vel også ret meget tid og er lidt ligesom et lille job 🙂 God søndag! Kh Mai

    Reply
 • Pernille 25. oktober 2013 at 16:20

  Jeg læser næsten alle dine indlæg, men kommenterer nærmest aldrig – jeg tror, jeg læser blogs, som jeg læser nyheder. Jeg læser dem for at slappe af og koble fra i fem minutter i en hektisk hverdag; scroller ned over siden (bloglovin) og hopper fra nyhed til nyhed (blogindlæg til blogindlæg), og tænker ofte ‘ja, det kender jeg godt’/’hvor sjovt’/’hvor sødt’ osv. Selvom jeg ikke kommenterer, er det ikke, fordi jeg ikke finder indlægget godt. Men – som en anden også skriver – så kræver det god tid og gennemtænkning at kommentere på et personligt indlæg. Hvis det giver mening 🙂

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:41

   Og jeg elsker, at du læser med. Tak fordi, du tog dig tid til at kommentere nu til dette indlæg. Det sætter jeg stor pris på. Jeg kender udmærket det med at læse blogs, som man også læser nyheder. Man tager lige de daglige runder-ish.

   Reply
 • Signe // Copenhagen Kiddo 25. oktober 2013 at 17:16

  Jeg har det lidt ligesom Helle. Der skal tænkes lidt mere over en kommentar til et personligt indlæg, hvorimod der ikke skal tænkes så meget over et kompliment til din lækre jakke 🙂 Og hvis jeg enten har travlt eller er træt, så får jeg ofte ikke svaret på de mere seriøse indlæg, fordi jeg måske læser dem sent om aftenen, hvor jeg er for træt til at sige noget fornuftigt.

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:42

   Du har ret, Signe. Men du er altid så god til at kommentere ofte. Bedre end mig.

   Reply
 • Camilla 25. oktober 2013 at 17:52

  Det kan jeg knageme godt forstå du føler er underligt! Man giver i den grad noget af sig selv, som kan være følsomt og sårbart…. Men her vil jeg også sige som Helle at det kræver altså lidt mere af svarer, netop fordi man skal kommenterer noget meget personligt. Mht dit indlæg om ja det der der kommer ud af begge ender…. Så tænkte jeg bare been there done that….. Det giver jo ikke dig noget konstruktivt…. Så hellere undlade en kommentar!

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:43

   He he, du er sød. Og ja, det er rigtigt. Helle er en klog dame 🙂

   Reply
 • Anne V 25. oktober 2013 at 19:34

  Jeg er helt klart til de mere personlige indlæg. Dem hvor jeg føler jeg har noget på hjerte at tilføje eller kommentere på. Ouitfitbilleder kommenterer jeg ikke. Jeg nyder dem, det er ikke det. Men skriver sjælden til dem. Det er der heldigvis så mange andre der gør. Men jeg føler jeg skal have noget at sige, eller være blevet rørt!

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:44

   Du har ret, Anne. Jeg vil også gerne røres, hvis jeg selv skal kommentere. Men jeg kan faktisk både blive rørt af tunge, personlige indlæg og af outfitbilleder – det er bare forskellige måder, jeg bliver rørt på.

   Reply
 • Farmor 25. oktober 2013 at 20:04

  Jeg læser alle dine indlæg og elsker det. Indlæggene er gode selvom jeg ikke kommentere dem. Personlige indlæg er svære at kommentere.

  Reply
  • Plummum 25. oktober 2013 at 20:45

   Og det er så dejligt, at du vil følge med – og du er god til at kommentere tit.

   Reply
 • Senia 25. oktober 2013 at 21:04

  Jeg ligger meget sjældent kommentarer i det hele taget.
  Men når jeg gør, er det fordi jeg føler jeg har noget at byde ind med, noget der ligger mig på sinde.
  Jeg synes det er lidt svært at byde ind med noget på de mere personlige indlæg, fordi det er langt mere komplekst end hvis det handeler om mere letsindige emner. Man skal gøre sig flere overvejelser og man kan nemmere komme til at skulle “stå til ansvar” og blive bedt om at uddybe, og det har jeg personligt ikke lyst til at skulle omkring et alvorligt emne på en blog. Det er ikke det jeg læser blog´sene for 🙂
  Håber du kunne bruge det til lidt <3

  Reply
  • Plummum 27. oktober 2013 at 19:06

   Jeg kunne absolut bruge din kommentar. TAK for den. Du har så meget ret. Det kræver mere at kommentere på de ‘tunge’ indlæg. I know.

   Reply
 • Trine 25. oktober 2013 at 21:53

  Det er ofte litt “nemmere” at kommentere på de mere overfladiske indlæg – selv om jeg personlig klart er mer fan af at lese de mer personlig inlæg!

  Reply
  • Plummum 27. oktober 2013 at 19:06

   Giver god mening. Of course.

   Reply
 • Evin 25. oktober 2013 at 22:46

  Jeg læser også alle dine indlæg. Jeg er mest på Facebook og læser dem der igennem… Jeg elsker at følge med i, hvad du har af gode idéer til bl.a. weekend-ture, outfit, design, legetøjsvalg, hårpynt til de små, osv. osv… Og self Blommen i sig selv giver også grund til, at man simpelthen bliver nød til at kigge bl.a. billeder igennem 🙂

  Reply
  • Plummum 27. oktober 2013 at 19:06

   Ej, du er sød. Tak for en dejlig kommentar

   Reply
 • camilla 26. oktober 2013 at 8:57

  Signe jeg elsker dine personlige indlæg, så dem må du endelig ikke droppe bare fordi vi ikke kommenterer på dem. Jeg tror det handler om, som flere allerede har nævnt, at en kommentar på et personligt indlæg tit kræver lidt mere end bare en a la “flot jakke Signe”.

  Reply
  • Plummum 27. oktober 2013 at 19:57

   Hvor er du sød, Camilla. De er også en stor del af bloggen, så KAN slet ikke droppe dem, men du ved – det er sjovt at vide, hvad der faktisk er interessant for læserne.

   Reply
 • Stine 26. oktober 2013 at 10:23

  Jeg er, som de fleste andre her, enig med Helle i, at man skylder et ordentligt svar på et personligt indlæg – og her bliver det lidt svært for mig personligt, når jeg jo egentlig ikke kender dig 🙂
  Jeg har måske nok ikke tænkt så meget på vigtigheden af respons på indlæggene og i højere grad nydt dem fra sidelinien som flere småbørnsforældre herinde. Men ja, jeg nyder at følge med – både i de lettere og tungere indlæg. Min egen pige er knap 1 år, så der er mange ting, der kommer tæt på!

  Rigtig god weekend!
  Stine

  Reply
  • Plummum 26. oktober 2013 at 11:05

   Og det er SÅ ok, at du blot læser med – eller det er faktisk ikke ‘blot’ for jeg er virkelig beæret over, at du overhovedet tjekker ind på min side i ny og næ. Det giver mig meget. Jeg er bare nysgerrig.

   Reply
 • Line 26. oktober 2013 at 10:29

  Off topic: Hvor er kjolen fra?

  Reply
  • Plummum 26. oktober 2013 at 11:04

   ha ha, den er fra Gannis nuværende kollektion 🙂

   Reply
 • Cecilie 26. oktober 2013 at 10:45

  Hej Signe.
  For mit vedkommende tror jeg, det lægger sig lidt op ad Helles kommentar, og så tænker jeg nogle gange, om det kan virke “irriterende”/”fjollet”, hvis jeg svarer. Altså forstået på den måde, at vi jo ikke kender hinanden så indgående, men at jeg egentlig gerne vil give noget tilbage, men kan være i tvivl om, hvad der er passende at dele tilbage – og hvad der giver mening for dig 🙂 Altså hvad giver f.eks. mening for dig, at jeg giver feedback på, og “gider” du hører på mine/andres krøllede tanker. For jeg har også tænkt, at det måske giver dig mere “arbejde”, når vi svarer 😉 På både godt og ondt. Så jeg har nogle gange skrevet et svar og så tænkt, gad vide om det lige giver mening for dig, at skulle forhold dig til 🙂 Jeg ved ikke om det giver mening… Men det er skønt at læse din blog, og jeg vil gerne kommentere mere og give noget igen, da du jo giver ud til os andre – også af personlige tanker, som du netop selv nævner.
  Det blev lidt langt 😉
  I øvrigt hyggeligt at hilse på dig ved Kongens Nytorv den anden dag – Du så brand godt ud!

  Reply
  • Plummum 26. oktober 2013 at 11:03

   Søde Cecilie, også hyggeligt at støde ind i dig. Jeg fik det helt dårligt over, at jeg ikke stoppede op. Men vi havde lidt travlt og var på vej til noget pressehalløj. Næste gang må vi lige hilse ordentligt 🙂 MEN altså jeg vil altid høre på andres krøllede tanker. Jeg elsker krøllede tanker. Jeg er selv udstyret med et noget komplekst hoved, som bloggen hjælper mig med at holde styr på. Mit indlæg er på ingen måde en opsang. Slet ikke. Jeg er bare nysgerrig på at vide, hvad der rører mine læsere, og hvornår I tænker ‘ja, ja blah blah’, og hvornår I faktisk tænker, ‘ej hvor spændende’. Jeg læser selv tonsvis af blogs og kommenterer heller ikke så ofte, som jeg gerne vil – det er ofte et spørgsmål om for lidt tid, så jeg er fuldkommen ligesom de læsere, som læser med her. Giver det mening?

   Reply
   • Cecilie 26. oktober 2013 at 11:27

    Hej Signe. Det giver rigtig fin mening 🙂 Så vil jeg sende nogle af mine krøllede tanker din vej lidt mere 😉 Da jeg mødte dig kom jeg nemlig lige fra en røntgenklinik og havde netop fået undersøgt mit bryst, da der var fundet noget uregelmæssigt (typisk at man opdager den slags, mens der er knæk-cancer uge) :/ Det viste sig, at der ikke var noget galt, men at det er noget hormonelt, der påvirker vævet (åbenbart helt normalt), så jeg var enormt lettet 😉 Har delt min lille glade historie på facebook. Så tak for inspiration til at give lidt 🙂 Og god weekend til dig og Blommen 🙂

    Reply
    • Plummum 26. oktober 2013 at 11:59

     Puh, jeg så det godt. Sikke en omgang altså. Det må have været et par frygtelige dage, du gik igennem!

     Reply
 • Mette 26. oktober 2013 at 12:15

  Ud over nogle få konkurrencer har jeg kun kommenteret 5 indlæg i hele mit liv. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men det har helt sikkert noget at gøre med at jeg ikke syntes overfladiske indlæg er vildt spændende og de andre måske bliver lidt for private at svare på 🙂

  Men jeg kan da lige sige det er en super fin blog du har, jeg er lige begyndt at læse med i sidste uge, men den er allerede havnet sammen med dem jeg tjekker næsten dagligt 🙂

  Reply
  • Plummum 26. oktober 2013 at 13:38

   Ej, hvor er du sød. DET er dejligt at høre 🙂

   Reply
 • Ida 27. oktober 2013 at 19:02

  Sikke et brand godt indlæg. Har selv gjort mig samme tanker igennem den tid man har udsendt personlige indlæg. Det er svært når man giver noget af sig selv også INGEN svarer… Og andre mere lette indlæg nemt trække flere hilsner.
  Jeg kommenterer oftes på de indlæg hvor der gives lidt, for der føler jeg nok selv den største tilknytning til den der sidder på den anden side af skærmen. Så bliv endelig ved med det – plus alle de andre billedetunge indlæg 😀

  Reply
  • Plummum 27. oktober 2013 at 19:10

   Tak, Ida 🙂 Ja, det kan føles tomt, når der tikker tre kommentarer (selvom jeg ELSKER de tre, der så kommer), når man har delt en lidt større bid af sig selv på bloggen. Man tænker hurtigt: ‘Gud, gik jeg over grænsen – min grænse’, eller ‘ej, var det helt tosset skrevet af mig’ og det er jo i virkeligheden også åndssvagt. For hvorfor blogger vi? Ja, vi startede jo med at have så godt som ingen læsere back then, og dengang, var man ret så glad, når der en sjælden gang imellem kom en kommentar til et indlæg. Men nu er de her jo – læserne – og nu er det mærkeligt, hvis de så ‘bliver væk’.

   Reply
 • Nanna 27. oktober 2013 at 21:38

  Jeg læser med mange steder og smider ofte en kommentar, men ved jeg skal blive bedre til det hver gang 🙂 Jeg blogger selv og synes der kommer for få kommentarer

  Reply
  • Plummum 28. oktober 2013 at 11:52

   Lige mine ord! Sådan har jeg det også..

   Reply
 • Katrine K 30. oktober 2013 at 9:06

  Hej,

  Jeg læser alle din opslag (og nogle andre blogge) men jeg læser via bloglovin og kommenterer desværre sjældent andet end konkurencer. der er det jo nemt lige at svare – andre opslag skal jeg tænke mere over inden jeg kommenterer… og så får jeg det sjældent gjort 🙁

  Reply
 • Karina 20. marts 2014 at 9:01

  Hej Signe, jeg læser med lidt fra sidelinjen engang imellem – mest de personlige og kreative indlæg, fordi jeg syns det er sjovt at følge dig her 14-15 år efter efterskolen 😉
  Det er et skønt “break” i hverdagen når jeg smider mig på sofaen med en latte og bladrer igennem IG, blogs og fx Pinterest. Jeg bruger det mest som afslapning, at ligestille med et godt Boligmagasin i hånden. Så bliver jeg inspireret til selv at sy bloomers, puder, bage kage eller lign – de fleste ideer blir dog i hovedet 😀 Men sådan er det nok i en børnefamilie 🙂
  Det er en skøn blog du har med en god balance mellem det dybe/personlige og det “overfladiske 🙂 Elsker alle dine kønne billeder – og hvem kan stå for blommens charmerende smil og glimt i øjet 🙂

  Hilsner fra Karina (dengang Bierbum Rasmussen – nu fru Hansen :-D)

  Reply
  • Plummum 20. marts 2014 at 9:40

   Ha ha, hvor er du sød. Det er dejligt at vide, at du følger lidt med. Det får mig til at tænke på, at jeg så June til en fødselsdag hos vores fælles veninde den anden dag, og har ikke set hende i hvad?? 15 år må det blive. Vi nåede egentlig ikke rigtig at tale sammen, men anyway, det er bare så sjovt, når veje pludselig krydses igen.

   Er glad for, at du kan blive inspireret en gang imellem. Det kan jeg godt lide, at min blog også kan. Kram til dig og dine.
   Og p.s. Det kunne være skide sjovt, hvis vi en dag stødte ind i hinanden. Gad godt høre, hvordan du har det og ikke mindst se dine børn 🙂

   Reply
 • Karina 20. marts 2014 at 9:06

  “Gammelt” indlæg godt nok – men tænkte du ville synes det var sjovt at vide at også “gamle” venner følger dig 😉 Om end det er i det skjulte 😀

  Reply

Leave a Comment