På jagt efter havtorn med flænsede arme

Havtornejagt1

Jeg sidder ofte og ser mine mange tusinder billeder igennem. I går fandt jeg disse billeder, som stammer fra en aftentur for et par måneder siden, hvor hele familien var draget ud på havtornejagt – dengang hvor det endnu var lunt nok til uforede gummistøvler og foråsjakker. Det er helt uden for sæson nu – I know – men billederne er så hyggelige, og jeg mangler gode råd fra jer.

Jagten blev dog ikke en stor succes (målt i mængden af bær), da vi af forskellige årsager kun kom hjem med en lille gren med cirka tyve bær på – det er ikke meget marmelade eller andet lækkert, man kan lave på den mængde, kan jeg fortælle dig.

Mens jeg sørgede for, at en ulvetimesur Blomme ikke havnede i midten af en havtornebusk, plukkede barnefader bær, men måtte opgive ret hurtigt. Han havde ingen handsker, og blev revet op og ned af begge arme. Shit, de torne er nogle små sataner. Vi har efterfølgende fået diverse tips om at klippe grenene af busken og derefter fragte dem hjem og smide både bær og grene i fryseren, hvorefter bærene skulle være lige til at ryste af (må man bare det – altså klippe grenene af en busk, der ikke er vores)!? Andre mener, at grenene blot skal rystes, mens de stadig sidder på busken.

Kom gerne med råd, så vi næste sæson kan få en lidt mere succesfuld havtornejagt 😉

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Jannie Dremstrup Olsen 13. november 2013 at 19:44

  Hvilket program laver du de fine billede collager med?

  Reply
  • Plummum 13. november 2013 at 19:57

   Til denne har jeg bare brugt Picasa, Jannie 🙂

   Reply
 • Svigerfar 13. november 2013 at 19:53

  Du må gerne klippe små grene af havtorn busken.
  Jeg har selv klippet små grene fra buske
  ved Vesterhavet.
  Kom dem i fryseren – jeg lavede snaps af mine.

  Reply
  • Plummum 13. november 2013 at 19:58

   Godt at vide. Jeg føler mig altid som en tyv, når jeg står der og forsøger at klippe i busken 🙂 Næste år prøver vi det med fryseren.

   Reply
 • Farmor 13. november 2013 at 20:37

  Havtorn kan plukkes fra august til vinter. Så det er ikke for sent..
  Vi har netop snakket om at køre en tur til Vesterhavet i weekenden
  For at plukke nogle til at lave syltetøj af.

  Reply
 • Mai 14. november 2013 at 0:49

  Det er seriøst effektivt med fryseren, men lad dem ligge i et døgn eller to og tag så én gren op af gangen og bank den mod indersiden af en spand — gerne med rosenhandsker eller andre tykke beskytteragtige handsker på 🙂 Jeg tænkte også på det med, om man bare må klippe grenene af… Men altså.. Mon ikke de ligesom vokser ud igen og sætter nye skud?!

  Reply
  • Plummum 14. november 2013 at 9:13

   Haha, jo men det er også det der med at komme vandrende med en kæmpe bunke grene i armene på vejen hjem. Det ser da lidt … underligt ud for forbipasserende 😉 Men fryseren må prøves. Kan godt høre, at man altså ikke går lige hjem og laver et eller andet lækkert med sine bær. Det er en lang proces.

   Reply

Leave a Comment