Må man være lidt sur på vuggeren, selvom vuggeren normalt er sød?

Så sidder jeg her igen. Ja, på sofaen – præcis som i sidste uge – med sovende Blomme oven på mig. Jeg blev ringet hjem fra arbejdet af pædagog fra vuggeren, fordi de ikke kunne få Blommen til at sove middagslur. Og hvorfor kunne de så ikke det?

Det er første dag i dag, vi kører igennem med lur og hele baduljen i indkøringsforløbet (en vigtig dag hvis du spørger mig), men de to faste pædagoger, der sørger for at køre Blommen ind tog på tur med andre børn, så to totalt fremmede voksne skulle putte min lille pige. Det ville hun naturligvis ikke, fordi hun blev utryg ved hele situationen og meget ked. Hey, det synes jeg er totalt idiotisk og uprof. Jeg kunne skrive en masse andre detaljer fra den situation (som fx at jeg delvist fik skylden for at hun ikke ville sove, fordi vi havde glemt hendes bamse, tsk) men vælger at lade være. Vil nødigt støde involverede parter – aner jo ikke hvem der læser min blog. Nå men, et surt opstød herfra #arbejderdabareinatså.

Ej, jeg holder kæft nu. Shut up, blev der sagt. Hvilket navlepillende og ensporet blogindlæg. Sandheden er, at den vugger indtil nu har været fab. Og alt er gået forrygende. Virkelig. Jeg er bare en hønemor med kæmpemæssigt H. Sådan er det. Slap nu af! Kan ikke gøre for det. Vil ikke gøre for det:)

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

33 Comments

 • Senia 11. februar 2014 at 19:31

  Ringede de virkelig fordi de ikke kunne få hende til at sove???? Må de godt det? Er det ikke deres problem (ment som et helt reelt spørgsmål)? Min dreng har da også haft en dag hvor han ikke kunne sove, der blev vi da ikke ringet op.

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 20:46

   Ved jeg faktisk ikke, om de må!? Men det gjorde mig ikke noget, fordi jeg hentede en meget betuttet pige, der havde bedst af at være hos sin mor – you know. Jeg tror, at de måske godt vidste, at Blommen fik en lidt … uheldig oplevelse, da hun pludselig var sammen med to fremmede, der gjorde hende noget bange for det hele.

   Reply
 • Gerd Cecilie Bech Thomsen 11. februar 2014 at 19:45

  Det er faktisk helt ok at være muggen på vuggeren, det ville jeg faktisk også blive!!! Så øf du bare. Helt ærligt det er jo trods alt deres arbejde at passe på vores kære små, og de har arbejdet med børn længe så de burde vel vide at man ikke bare kan lade et barn være ved totalt fremmede og forvente at det bliver en succes 🙁 Øv med øv på.

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 20:47

   Det hele gik bare så godt med den indkøring, så ja, er ærlig talt lidt ked af, at det her skulle ske. Lort altså!

   Reply
 • Sebrina 11. februar 2014 at 19:58

  Selvfølgelig må man være sur! Jeg ville nok også være det samme 😉 Håber det lykkes i morgen!

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 20:48

   <3 Tak Sebrina

   Reply
 • Signe // Copenhagen Kiddo 11. februar 2014 at 20:22

  Øv altså. Det kunne godt være planlagt bedre, så hun var sammen med bare ét kendt ansigt. Jeg kan godt forstå du er lidt muggen 😉

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 20:49

   Ja, kunne det ikke det? Vil nok opleve lignende mange gange endnu, men det var også lidt måden det hele blev gjort (og senere forklaret) på – og det var så det, jeg valgte ikke at gå i dybden med her – som jeg reagerede på.

   Reply
 • Maja Henriksen 11. februar 2014 at 21:14

  Selvfølgelig må de det, det er dit barn der er utryg og mangler sin mor, men jeg syntes du har ret i at de håndtere det meget dårligt med indkøring, der er nød til at være fuld fokus på indkøring, det er en meget vigtig tid for at hun trives resten af tiden og det syntes jeg godt du må bringe op med dem, hvis de er primære på blommens indkøring skal de være der hele vejen. Gør opmærksom på dit barn, det er vigtig og tror godt det kan blive glemt da de gør det rigtig mange gange, det er ikke at være hønemor, det skal fungere og på en god måde, det er barnets tarv der gælder ikke noget andet…..

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 21:19

   Tak for skøn opbakning. Da jeg skrev indlægget følte jeg mig en smule fjollet og lidt hys (jeg ER nemlig en vaskeægte tigermor), men det var rart at få min frustration ud gennem fingrene. Og min pointe: Det er rart med støtte – også den virtuelle slags!

   Jeg forventer faktisk lidt, at de selv tager den op med mig som en slags status, men nu må vi se.

   Reply
 • Ida 11. februar 2014 at 21:15

  Jeg kan godt forstå du er skuffet. Jeg er selv mega hønemor og forventer meget af dem der skal passe mit kæreste eje. Jeg synes godt man må brokke sig, det kan selvfølgelig være en tanketorsk fra deres side af, men omvendt hvis de bliver gjort bekendt med det så undgår alle en lignende situation fremover (såfremt de lytter) 😉

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 21:21

   Du har ret, Ida. Jeg bliver mere og mere overbevist over, at jeg i hvert fald nævner det for dem. P.s. er glad for at høre, at du også er hønemor. Jeg er det mega meget:)

   Reply
 • Maria 11. februar 2014 at 21:54

  Åhh kan godt forstå at du synes det er surt! Men får også lidt den der… at der jo også er andre børn at tage hensyn til(at tage på tur kan være en del af det), og får lidt mig-generations myrekryb af det. Jeg er sikker på at du bare tænker på din lille mus, men deres dag skal jo også fungere.

  Det vigtigste er dog, at du ellers synes at det er en skøn vugger og ikke mindst at M også gør:)

  Reply
  • Plummum 11. februar 2014 at 21:57

   Hmm, ja men jeg er ikke enig. Lige præcis i dag, hvor hun skal puttes første gang i institutionen, så har det efter min mening bare at være en af dem, som hun kender lidt nu, som vi i øvrigt også var blevet lovet. Synes ikke, at det har noget med mig mig mig-ish at gøre. Overhovedet.

   Reply
   • Maria 12. februar 2014 at 9:25

    Hvis I er blevet det lovet er det jo heller ikke ok. Det er absolut ikke for at træde på dig, og jeg tror heller ikke at du kun tænker på dig og Blommen – slet ikke! Men tager man mor-brillerne af og ser det udefra, kunne det jo godt tænkes at der ikke altid kan tages hensyn til den slags. Siger ikke at det er fedt, og slet ikke optimalt! Ved bare fra mit job som sygeplejerske, at forældrene ofte glemmer at der altså også er andre der har brug for “noget”, og man kan ikke være alle steder. Man må lave prioriteringer, og der kommer jo nye børn året rundt i en institution.

    Reply
    • Plummum 12. februar 2014 at 10:59

     No hard feelings, Maria. Slet ikke! Jeg ved godt, at der er mange børn (og dertil mange mødre som mig), men det er lige nu i så sårbar en periode. Der må der godt være lidt ekstra opmærksomhed på, at det hele kører rimelig glat.

     Reply
     • Maria 12. februar 2014 at 11:13

      Godt Signe! For det var ikke for at gøre dig ked af det. Håber at det går lidt mere glat fremover;)

     • Maria Bøg-Skov 13. februar 2014 at 20:32

      Kære Signe.
      Nu blander pædagogen sig….
      Først og fremmest: Det er helt i orden du blev sur. Det var jeg sku også blevet i den situation.

      Når man har indkøring, så SKAL det være to personer om indkøringen, en primær og en sekundær. Så i tilfælde af sygdom, har begge lært barnet at kende og tage ovre. Ikke en tredje, og for blommen helt fremmed voksen. Så burde institutionen havde udmeldt til dig at blommen nok ikke skulle sove der for første gang i dag, men måske i morgen, eller havde om prioriteret med den tur.

      Mvh Maria Bøg-Skov.

 • Michala 12. februar 2014 at 8:44

  Jeg var blevet stik tosset, og nej det er ikke noget med mig-ish at gøre….!? WTF?

  Hvis det er første gang hun skal sove der så er det da vigtigt at det er en hun kender, de behøvede ikke begge to blive hjemme, men bare en af dem – I virkeligheden har de nok slet ikke tænkt over det og jeg tænker at de selv tager fat på den når i kommer idag? De ønsker jo også at i har en god oplevelse…

  Men nej, det er ikke dig, for fanden det er vores børn vi har med at gøre, og for dem ønsker man alt det bedste, men man skal “passe” på hvad man siger – Hold op hvor fik jeg mange sure off wall beskeder da jeg tog problematiken om MM’s bid i vuggestuen op, fordi jeg kun tænkte på mig selv og mit eget barn, vuggestuen kunne jo ikke tilrette sig efter kun mit barn, nej sådan set enig, men de kan sgu sørge for at hun ikke bliver bidt flere dage i træk.

  Reply
  • Maria 12. februar 2014 at 9:42

   Bid-episoder kan da slet ikke sammenlignes med dette?! (indsæt her: WTF)

   Selvfølgelig skal man tænke på sit barn! Men har du nogensinde arbejdet i institution Michala? Eller arbejdet med børn og deres forældre? For selvom man ville ønske man kunne tage hensyn til alle, så er der bare ikke normering/tid/plads/mulighed for det altid, og man må prioritere. Forældre tænker(af gode grunde!) oftest kun på deres egne børn, og det er klart! Men der jo altså 12, 22, 26 andre i en gruppe, stue, klasse. Prøver bare at sætte tingene i perspektiv. Siger ikke at det var fedt for M, og er heller ikke selv enig i at prioriteringen var super god, men sådan er det nu i instittutionslivets barske verden.
   Jeg ville også synes det var surt, men var aldrig blevet tosset over det.

   Reply
   • Plummum 12. februar 2014 at 11:05

    Jeg tror heller ikke, at det er de to specifikke episoder Michala sammenligner. Mere, at når man ytrer sig i åbent forum, som både hun og jeg har gjort, om en mors beklagelser/bange anelser/frustrationer etc., så deler man ofte vandene. Nogle mener, at man er i sin gode ret til at hidse sig op, og andre mener, at man skal træde et skridt tilbage og tage de subjektive mor-briller af. Jeg er som sådan enig med begge lejre, men jeg holder stadig på, at der er visse situationer, hvor det bare IKKE skal gå galt. Lige præcis det, der skete i går kunne have været undgået.

    Reply
    • Maria 12. februar 2014 at 11:29

     Fair nok:)Ja sådan er det når man lufter sine holdninger…

     og selvfølgelig skal gentagende bid IKKE accepteres.

     Men vi kender jo heller ikke den fulde historie for, hvorfor at goggerne har handlet som de har, ift. jeres episode igår. Har selv oplevet at der har været meget indkøring lææænge på en stue, så de store vuggebørn blev “nedprioriteret” i en periode, og tænk hvis det så var dem der kom på tur. Det ville jeg gerne unde dem. Men kun du Signe kender den fulde forklaring.

     Reply
  • Plummum 12. februar 2014 at 10:57

   Tak for opbakning. Jeg er enig. Er over natten også blevet mere og mere klar over, at det her ikke handler om mig som hønemor, men om, at de lige præcis i den situation fejlede. Og nej, sikkert som en tanketorsk, men det er bare ikke godt nok, når vi lige er i en indkøring, hvor der helst skal være helt trygge rammer.

   Uhhh, de bid der. Husker godt, at du tog den op. For satan da. Jeg havde også reageret voldsomt. Selvfølgelig kan pædagogerne ikke tilrettelægge hele dagen efter ét barn, men de må være ekstra opmærksomme, når en forælder (i dit tilfælde dig) kommer og siger. Hey, mit barn bliver bidt – og det er sket flere gange. Og ja, man skal sandelig passe på med sine ytringer.

   Reply
 • Amanda 12. februar 2014 at 9:21

  frustration, ærlig talt. Det ville jeg synes var ganske uprof og også lidt ubetryggende – nok især fordi man i den størrelse trods alt har brug for nogle mere eller mindre kendte ansigter, når du mor ikke lige er i nærheden. Vi er selv igang med førstegangs indkøring, og jeg synes da der er nok at “se til” (læs: snotnæse, feber m.m.) uden at man også skal bekymre sig om, hvordan de nu håndterer det hele. Lidt hønemor har man da lov at være!!!

  Reply
  • Plummum 12. februar 2014 at 10:58

   Enig. Tak 🙂 <3

   Reply
   • Anemarie 12. februar 2014 at 14:34

    Jeg er enig i at det er dårlig planlægning fra vuggestuens side.. Og det er da ikke i orden og jeg undre mig over at de vælger denne løsning samt får “lov” af deres leder. Samtidig synes jeg at de er i deres fulde ret til at sende hende hjem netop i indkøringsperioden for at gøre det så skånsomt for den lille som muligt. Jeg undre mig over de forældre som bliver “stødte” når deres børn ringes hjem??!! Det er vel barnets bedste at komme hjem når de har været tilstrækkeligt kede af det… 🙂 og jo at glemme bamser, sut mm er sku dårlig stil, det gør jo ikke situationen nemmere for hverken barn eller voksen

    Reply
    • Plummum 12. februar 2014 at 14:44

     Dårlig stil – ja, sådan kan man måske godt udtrykke det. Jeg vil nærmere kalde det uheldigt. I vores tilfælde her havde det dog hverken gjort fra eller til, da vores datter ikke bruger sut eller bamse!

     Reply
     • Anemarie 12. februar 2014 at 15:29

      Sorry, mindes bare du skrev de havde klaget over i havde glemt hendes bamse??!!

     • Plummum 12. februar 2014 at 16:07

      Det har gjorde de også, men hun bruger ikke bamse til at sove med:)

 • Pernille 12. februar 2014 at 16:19

  Nogen gange skal man bare have lov at brokke sig! Men min første tanke var også om de må det? Ringe hvis barnet ikke vil sove? Hvis man lige ser bort fra at hun jo havde brug for sin mor netop den dag, så er det da meget normalt at en baby ikke gør ligesom man gerne vil have den til at gøre 🙂 Det har de vel oplevet før en enkelt gang eller to!?

  Reply
  • Plummum 12. februar 2014 at 20:59

   Det var helt ok, at jeg skulle hente hende i går. Kunne slet ikke bære, at hun var så ked og træt. Og ja, brok er somme tider godt 🙂

   Reply
 • camilla // olinesmor 12. februar 2014 at 22:23

  Som udgangspunkt synes jeg også det er en god ide engang i mellem lige at tag mor brillerne af og kigge lidt objektivt på hvad der foregår.

  Men lige når det kommer til den sag, så forstår jeg ikke helt hvorfor man laver en aftale om hvordan en indkøring skal foregå for så bare at skide på den aftale. Det synes jeg sgu ikke er helt i orden.

  I en vugge stue med mange børn = mange pædagoger er det vel alfa omega at man især i starten sørger for at barnet ikke skal præsenteres for hele personale gruppen på en gang. Ellers får barnet da svært ved at få en nær relation til nogle udvalgte pædagoger.

  Sådan noget får mig virkelig til at frygte Olines børnehave start om allerede 9,5 måneder. GISP.

  Reply
 • Anne Skjødt 18. februar 2014 at 14:45

  Ej man ringer da ikke forældre hjemme fra arbejde fordi et barn ikke vil/kan sove. Omvendt kan alt jo heller ikke gå i stå fordi et nyt barn starter men så må man sørge for at barnet har mødt en af de tilbageværende pædagoger/medarbejdere.
  Sådan er livet i hvertfald hvor jeg arbejder – og hvor mine små poder er i vuggestue

  Reply

Leave a Comment