Da speltmor blev væk

Mit overskud til andet end arbejde og til det at være mor (og også lidt kæreste… men ikke meget) er minimalt p.t. Har ikke engang en forklaring, der fortæller, hvor influenza-syge vi p.t. alle er, eller at det stadig går lidt trægt med vuggestueindkøringen. Næh, vi er ikke syge (det er jeg altid så skide bange for at skrive eller sige højt!) og indkøringen er vist også ved at være ret så etableret. Vi får endda vores søvn om natten – sådan nogenlunde da. Men first things first. Så bloggen må lide under det, så længe det varer. Og manglende underskud er til stede on and off i en småbørnsfamilie, hvor det hele skal gå op i en højere enhed hver dag, right? Den sang kender vi om og om igen.

Men anyway. Det der fastelavn, ikke? Det kom lidt bag på mig. Som i ”for fanden er det allerede på fredag, at I holder fastelavn i vuggeren?”. Panik! Eller noget der ligner. Jeg ville jo sy min egen seje kostume til Blommen. Sådan en med masser af liberty-stof og speltmor-faktor – ja, det ville lige være mig og passe godt ind i mit overskudsmor-agtige billede af hvordan den perfekte mor er bør og skal være. Og jeg ved sgu da godt, at min datter, der ikke engang er fyldt to år endnu er fuldkommen ligeglad med, om hendes kostume er rød, blå, gul eller grøn, har prikker, er syet i silke, liberty eller polyester. Faktisk er hun sandsynligvis fuldkommen ligeglad med, om hun er klædt ud eller ej. Måske vil hun ikke engang klædes ud.

Det er jo MIG, der ikke er ligeglad. Mig, der skuffer mig selv og ikke lever op til det, jeg troede jeg ville være og kunne være. Jeg ved også godt, at min lille pige er meget gladere for en mor, der ikke sidder den halve nat (og bliver meget mere træt) og syr en sej kostume, der bliver brugt én gang og måske aldrig mere.

Nå men hvad blev løsningen så? Jo, altså mig i løb ned af trapperne fra kontoret på fjerde sal med kurs mod nærmeste Fætter BR, der heldigvis ligger lige rundt om hjørnet. Ingen mennesker i butikken på den tid af dagen. Ahhhh. Vælge bi, mariehøne eller jordbær? Mariehønen blev det til – i polyester-helvede. Bum. Projekt fastelavnskostume klaret på under ti minutter. Det var sgu rart og nemt.

Fastelavnsseancen løber altså som just nævnt af stablen på fredag i vores vugger. Great. Jeg glæder mig til at se alle de søde, udklædte børn slå katten af tønden… tænkte jeg. Men næ nej, arrangementet starter kl. 9. 30 og forældre er ikke inviteret. What? Hvorfor afholdes fastelavn ikke om eftermiddagen for både børn og forældre? Det er sgu da vildt mærkeligt, at alle de små unger, der dårligt nok ved, om de er klædt ud eller ej, skal rende rundt dernede i vuggeren og slå på en tønde uden sindssyge mødre og fædre, der kan stå på sidelinjen og tage billeder med deres store spejlreflekskameraer. Er det ikke? Eller det er måske netop derfor?

20140226-204429.jpg

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

19 Comments

 • Anne Skjødt 26. februar 2014 at 21:08

  Ja netop derfor – som kommentar til forældrene med spejlreflekskamera

  Reply
  • Plummum 26. februar 2014 at 21:15

   jep 🙂

   Reply
 • Nanna 26. februar 2014 at 21:26

  Ja, det er nok netop derfor:-) Der er sandsynligvis flere af børnene, der ikke ville bryde sig om så mange store fremmede mennesker på en gang. Det er sikkert også langt fra alle forældre, der ville have mulighed for at møde op klokken 15.30 og det er jo mega ærgeligt for de børn, der så ikke har deres forældre med, når nu de andre har.
  Du må tage en masse billeder der hjemme inden afgang. Der er alligevel også så mange regler om fotografering i daginstitutioner. Man må jo ikke tage billeder, hvor andres børn kommer med på uden først at have indhentet tilladelse fra deres forældre.
  Tillykke med kostumet iøvrigt. Jeg mangler stadig de sidste 2.

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:46

   ja, du har ret Nanna. Jeg blev bare lidt overrasket i første omgang … af flere årsager. 1) Er de fleste vuggestueunger ikke fuldkommen ligeglade med Fastelavn? Så hvem er det egentlig til for – altså selve arrangementet? Børnene er jo så små 2) Ville de i virkeligheden ikke hellere være fri. Det bliver jo et kæmpe kaos med 60 børn rendende rundt med køller imellem tønder og lir. 3) Er jeg for træt til at huske 🙂

   Køb de sidste to i Fætter BR – et lille tip haha 😉

   Reply
 • Henriette 26. februar 2014 at 21:34

  I hear you! Der er også fastelavn i vores legestue på fredag, og jeg er IKKE inviteret! Jeg spurgte ind til det, da det stod ganske klart for mig, at jeg da selvfølgelig skulle være med.. Hvorfor skulle de ellers holde fastelavn, hvis ikk vi forældre var en del af det, og ligesom sku se vores poder i aktion?? Men nej..Det er et arrangement for børnene kun. NÅ! Forestil dig min skuffelse.. I bare trods har jeg besluttet at tage min trold med til fastelavnsfest i Toys’R’us på lørdag, for jeg VIL se ham i fastelavns-aktion med udklædning, tøndeslagning og det hele, Basta.

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:46

   Næste år drager vi også til vores eget arrangement et sted 🙂

   Reply
 • linda zoega christiansen 26. februar 2014 at 21:38

  tak for dit blog indlæg, som jeg blev lidt stødt af eller retter det blev jeg ikke, men tænkte bare her er endnu en som ikke helt har forstået hvordan der forgår i en vuggestue, arbejder selv i en og ved godt at vuggestuer er forskellige, men men men man holder selvfælgelig ikke katten af tænden om eftermiddagen, for skal vi nu til at vække de stakkels børn for at de kan slå katten af tænden, for hvem er det så vi gør det for, ikke børnene, jeghar børn som sover vidt forskelligt, nogle sover 1 time andre 3, og skal vi til at slå katten aftænden kl 16, 00(som vil være det tidspunkt hvor alle børn er vågne) vil de færeste børn samarbejde og vil da bare hjem når de ser eres forældre, halvdelen af mine børn vil gå helt i stå med forældre på siden, og det er ikke meningen, det er rigtigt at flere af børnene er ligeglade men det er meget få, vi har børn som komme om morgnen med deres dragt i en pose, forælderne kan ikke få lovtil at give deres børn dem på, men så snart de ser de andre glae i deres kostumer, kommer de selv med posen, jeg syndtes at det er godt med traditioner også i vuggestuen, både for børn og voksne.

  Reply
  • Plummum 26. februar 2014 at 21:52

   Kære du. Tak for din kommentar. Du må virkelig ikke blive stødt, som du også skriver, at du egentlig heller ikke blev. Opfat mit indlæg som værende meget selvironisk – for det er det. Jeg gør egentlig ret meget grin med mig selv og alle mine forestillinger om 1) dragten, der aldrig blev hjemmesyet og 2) at jeg fik en lang næse, da det gik op for mig, at jeg ikke engang skulle være med i det hele. Jeg elsker traditioner, og jeg er glad for, at der er fastelavn i min datters vuggestue. Skulle bare pippe lidt. Jeg er glad for, at du med din faglige baggrund udspecificerer, hvordan det egentlig foregår, når vi forældre ikke er der.
   Og det giver selvfølgelig god mening, at der ikke skal holdes fastelavn kl. 16 med trætte børn. True!

   Reply
 • Henriette 26. februar 2014 at 21:50

  Herhjemme gider jeg ikke engang prøve at finde speltmor! Til min Villum på 3 år er kostumet et værktøjsbælte og hans legetøjsværktøj. Tvivler på han vil have det på alligevel! Som pædagog må jeg indrømme fastelavnshalløj er et, hvis ikke DET, største kaos punkt på året, så det er faktisk fint det bare er for børn synes jeg. Garanteret pædagogerne tager billeder 🙂

  http://www.blueeyedflower.dk

  Reply
  • Plummum 26. februar 2014 at 22:10

   Og der har du en pointe. Er nemlig absolut ikke sikker på, at min datter vil synes om det kaos. I forvejen er hun ikke glad for de tidspunkter på dagen, hvor alle stuerne er samlet. Og cirka 60 små børn, der skal slå katten af tønden, kan godt gå hen og blive noget kaotisk.

   Reply
 • Ditte 27. februar 2014 at 8:05

  Min søn har lige haft første fastelavn i børnehaven, hvor forældre heller ikke var inviteret. Øv – men det er nok endnu værre med store børn, der tæver løs på en tønde og flyver rundt mellem Spidermænd, prinsesser og Batmænd på én gang.
  Jeg var bare vant til, at vi var med, da han var mindre. Han gik i dagpleje, og der mødtes 4-5 dagplejemødre på musikskolen til et arrangement med fastelavnsboller, saftevand og tøndeslagning, hvor både forældre og bedsteforældre var inviteret. Det var superhyggeligt, og jeg ville helst ikke have undværet det. Men der er nok nødt til at være andre retningslinjer i en vuggestue med så mange børn samlet ét sted samt alle reglerne om at fotografere andres børn i institutioner.
  Super fint kostume i øvrigt 🙂

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:47

   Ja, det ville hurtigt kunne blive et kæmpe kaos – som jeg også tror, at det gør i forvejen.

   Reply
 • Camilla 27. februar 2014 at 14:18

  Det er nu meget normalt at os forældre ikke er inviteret 🙁 så vi finder også selv et arrangement i weekenden så vi kan være en del af det 🙂 mon ikke der er noget lokalt hos dig? Her afholder spejderne i hvert fald noget for 10kr på søndag 🙂

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:42

   Ja, det har jeg fundet ud af nu 🙂 Vi venter til næste år med selv at finde arrangementer. Tror det bliver rigeligt for knap toårig med et. I hvert fald for Blommen, der ikke synes, at store arrangementer er the shit endnu.

   Reply
 • Mette Egelund Poulsen 27. februar 2014 at 18:06

  Kan virkelig godt følge dig her Signe! Vi var også ude at købe et hurtig tiger kostume til fxxxx 280kr!!! Men det skal helt klart sælges videre når fastelavn er overstået for iår. Jeg havde ellers tænkt at han skulle være mus fordi han er vores lille Rasse mus(Rasmus).❤️I vuggestuen her er det mandag kl….9.30 !! Ja og forældre er heller ikke inviteret! Jeg blev helt skuffet!!! Så ja forstår godt din undren! Men super sødt mariehøne dragt

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:48

   I må lave jeres egen lille fastelavns-fest med Rasmus og de små venner 🙂

   Reply
 • Bettina 27. februar 2014 at 19:44

  Har selv haft selvsamme mariehønekostume til min datter, da hun var mindre. Og når jeg nu selv skal sige det, så var hun bare noget så bedårede som mariehøne 🙂
  Jeg tænker, at det aldrig kan være en falliterklæring at smutte i BR efter kostumer. Der er så meget andet, der er vigtigere end hjemmelavede kostumer.
  Håber, din pige får en skøn fastelavn i morgen.

  Reply
  • Plummum 27. februar 2014 at 20:41

   Du har ret. Det kan det absolut ikke. Glæder mig mest til at klæde hende ud og se hende som lille, prikket insektlignende ting.

   Reply
 • Simone 28. februar 2014 at 21:07

  Hej 🙂
  Jeg arbejder i en integreret institution.
  Vi skal holde fastelavn på mandag. Det foregår fra kl. 15 og plejer at være virkelig hyggeligt. Forældre, søskende og enkelte bedsteforældre kommer med.
  De små børn slår katten af tønden på deres stuer og de store børn på legepladsen. Derudover har vi også en tønde på legepladsen som er til store søskende.
  Efter tøndeslagning er der kaffe og kage som forældrene har haft med.
  Det er en rigtig hyggelig dag og både store og små nyder det.

  Reply

Leave a Comment