Køreferie med 2-årig – råd søges

Som forældre til knap toårig tumling er vi efterhånden blevet klar over, at de helt spontane udskejelser ikke er så optimale længere. Det er ok. Jeg savner intet, og vi er så spontane og aktive, som vi nu kan være, men lidt (ok, en del) færre rejser og cocktail-dates må jeg da indrømme, at det er blevet til. Men spontaniteten kommer igen, kan jeg mærke. Alt bliver lettere og lettere i takt med, at blommen bliver ældre.

Well, lidt planlægning nu og da skader ikke. Tværtimod . Derfor er vi allerede nu ved at fastlægge koncept for sommerferien (selvom der lige kommer en påskeferie i mellemtiden). Sidste års sommerferie stod i charterferiens tegn på Mallorca med all-inclusive og hele baduljen. Gæstebloggede faktisk om det lige her.
Efter flere overvejelser, men mest af alt mærken-efter er vi nu helt på der rene med, at vi skal holde ferie på en anden måde til sommer i år. Det er vildt nemt og bekvemt med en feriepakkeløsning med lille barn, og vi gør det helt sikkert igen en dag. Tager på charter. Faktisk har vi talt lidt om allerede at klemme en tur ind i det sene forår. Der er nemlig en verden til forskel på, hvad vi ønsker at bruge en tilfældig uge på – hvor den alligevel ville have stået på hverdagstrummerum – og en hel sommerferie.

Når vi rejser til sommer, vil vi gerne mærke luften under vingerne, mærke det autentiske ved det rejsemål, vi ender med, mærke friheden og roen. Ingen af os orker det turisthelvede, som charter på den ene eller anden måde altid byder på – ikke i tre uger. SÅ vi gør noget andet. I år pakker vi bilen og kører syd på i to til tre uger. Om det bliver til Toscana eller Bourgogne, ved vi ikke endnu, men et af de to steder bliver det. Vi vil have ro og bo midt i vinland, og vi har allerede set på flere potentielle vingårde og små idylliske huse bygget i sten med blomster kravlende op af murene langt ude på landet. Så kan vi altid tage et par ture til enten Beaune eller Firenze, hvis behovet opstår. Vi glæder os allerede helt vildt.

Jeg er først nu blevet overbevist om, at turen på tolv til fjorten timer bag rettet med to år og tre måneder gammel (meget egenrådig) Blomme er en god ide. Barnefader har været overbevist længe – nærmest siden hun var spæd. Vi kører om natten, hvor hun alligevel skal sove. Men jeg kan ikke sige mig fri for at tænke: “Åhhhh, går det nu også godt?” Under alle omstændigheder gør vi det. Så sig mig, kære læsere. Har I kørt så langt med små børn? Og hvordan gik det? Jeg modtager gerne alle jeres erfaringer i kommentarfeltet – gode som dårlige. Gerne krydret med alle jeres gode tips til den lange biltur med tumling. I er altid så gode og inspirerede.

IMG_5368-1024x768

^^^Billedet er fra den omtalte sommerferie på Mallorca^^^

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

17 Comments

 • Marie blak 15. marts 2014 at 15:09

  Vi kørte til Como søen, Nord Italien, i sommer hvor vores datter var præcis 2 år, vi kørte ved en 18 tiden og så var hun vågen til kl.20 og sov så i autostolen til kl. 6 om morgenen hvor solen stod op. Så kan anbefales at kører om aftenen/natten. Og husk IPad, snacks, bestikkelse osv 🙂

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 20:06

   Godt at høre, at det gik godt med jeres tur. Uhhhh, ja, Como søen har også været oppe at vende et par gange her.

   Reply
 • christina nielsen 15. marts 2014 at 15:35

  Her kører vi til sverige på skitur også en tur på 14 timer. Det går fint. Alderen spænder fra 1 mdr. Til 7 år. Da voees var 2 år kørte vi om natten og han sov. I dagtimerne finder vi på sjove ting at se fra vinduet, synger og holder pauser hver 3 time. Pas på med dvd og ipad og bøger. ..køresyge kommer pludseligt… det er bare at tro på det. 🙂 go sommerplanlægning.

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 20:06

   Lyder så godt:) Og godt råd mht. køresyge. tak.

   Reply
 • Thea 15. marts 2014 at 15:38

  Vi har mange gange kørt sydpå med vores piger ( som nu er 6 og 2 år) senest i sommers til gardasøen og adriaterhavet. Det er gået perfekt. Vi kørte sen eftermiddag og sov så fra kl 02.00 til 7 tiden, for derefter at køre det sidste stræk. IPads, bøger og små overraskelser er perfekte 🙂 det er slet ikke slemt og synes egentlig at de små er superseje, så spring endelig ud i det. Det lyder som en rigtig dejlig ferie der er Jer i vente 🙂

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 20:07

   Tak, Thea. Jeres kommentarer giver mig bare mere blod på tanden.

   Reply
 • Malene Mølgaard 15. marts 2014 at 15:51

  Hejsa 🙂
  Vi kørte første gang til Kroatien da vores datter var 10 måneder. Mine råd er: hold de pauser som er nødvendige. Det skal ikke være surt. Ferien kan lige så godt starte når i kører. Og så hav snacks, lækre ting klar. Vi investerede i dvdskærme, (nu også opad) nye film, en lille kuffert med tegneting i. Jeg købte små gaver/overraskelser som kunne hives frem når tålmodigheden var ved at slippe op. Og det gik fint 🙂 vi er kørt langt hvert år siden. god tur 🙂

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 20:07

   Du har ret. Skal nok ikke være for forhippet på blot at komme frem asap.

   Reply
 • camilla // olinesmor 15. marts 2014 at 16:40

  Hvad med at flyve??? Vi har faktisk planlagt nøjagtig samme ferie i Toscana også på en vingård. Vi planlægger at flyve fra Billund til Pisa og så leje en bil i lufthavnen.

  Hvor søger i vingårde henne hvis jeg må spørge? Vi har tjekket airbnb men ikke rigtig andre steder endnu.

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 17:35

   Vi vil gerne prøve køreturen, Camilla. Det er et stort frihedsaspekt i konceptet, som tiltaler os. Især på oppakningsfronten (både ud og hjem) og så det med, at vi fx kan forlænge ferien med tre ekstra dage, hvis vi vil, uden at tænke på et booket fly. Vi har fløjet så meget med hende, og nu prøver vi simpelthen at køre den lange tur, så må vi se, om vi fortryder senere:)

   Reply
   • Camilla // olinesmor 15. marts 2014 at 17:58

    Det er rigtigt. Jeg får bare aldrig lokket min kæreste med på den ide. Han har kørt på køreferier hele hans barndom og det har åbenbart givet ham store traumer 🙂

    Reply
    • Plummum 15. marts 2014 at 18:03

     Prøv, hvis du vil:) Her er det mig, der er blevet overbevist. Men faktisk har Kasper og jeg også kørt på ferier hele vores barndom. Jeg har traumer – ikke ham.

     Reply
 • Maria 15. marts 2014 at 17:47

  Eeeeelsker Toscana!!! Har endnu ikke prøvet kør-selv med ungerne… mest fordi det som oftest har kostet det samme at flyve og leje bil, som at køre selv(benzin inkl.) Var dog stort set altid på kør-selv som barn.

  Mine forældre valgte at lave en tur ud af selve turen derned. De kørte så langt syd på som muligt og tjekkede ind på de hyggeligste Gasthoffs i sydtyskland. Og nu tænker du måske at tyskland er boooorring, men det gælder absolut ikke sydpå. Der er top hyggeligt og den fedeste stemning. Min bror har boet i München en del år, og jeg er blevet meget imponeret over menneskene, kulturen og maden(yes). Jeg tror klart at jeg ville gøre det på samme måde hvis vi skulle afsted, for jeg hader selv at sidde i en bil i mange timer. Det kan jo sammnelignes med en flytur til thailand(eller længere) bare uden at kunne strække benene. Jeg tror bare man skal tage det som det kommer på vej derned og lave mange pitstops på legepladser/rastepladser og tage det i barnets tempo, og nyde turen istedet for at få det overstået. Giver det mening?
  Jeg prøver stadig at overbevise manden om at kør-selv er det værd;)

  Selvfølgelig kan man også køre hele natten! Jeg tror dog ikke at jeg kunne være vågen med en 2årig næste dag så, he he!

  Sienna, Lucca, San Gimignano er hyggelige byer by the way!

  (Skal du besøge Manja hvis det bliver Frankrig?;))

  Reply
  • Plummum 15. marts 2014 at 20:10

   Ja, det er faktisk ikke engang prisen, Maria. Det er friheden. Når vi kører er vi helt os selv. Intet fly venter hverken den ene eller den anden vej, og vi kan lave mange flere spontane handlinger, som at køre et helt nyt sted hen og booke sig ind, uden at skulle tænke, at vi skal tilbage til en lufthavn igen. Fedt, at du nævner det med Tyskland. Er faktisk selv helt hooked på det land også 🙂 Men håber, at vi kan køre uden en overnatning, men blot et par timers pause. Men vi får se.

   Reply
 • Connie 16. marts 2014 at 11:42

  Af hjertet tak for din altid skønne blog! Jeg nyder at følge dig og jeg bliver altid SÅ inspireret – TAK!
  Vi har selv en lille nuls på knap halvandet år og har gået i uvished ang. sommerferien… Nu tror jeg at vi vil på køreferie til Toscana 🙂
  Det ser så idyllisk ud og er bare lige det vi trænger til!
  Har du nogle gode råd til lækre steder at bo dernede? Nogle gode hjemmesider der inspirerer eller noget? 🙂

  Reply
 • Heidi 16. marts 2014 at 22:40

  Fik helt lyst til at give mit besyv med- for nu har jeg prøvet begge dele med barn/ børn og må sige at jeg klart selv foretrækker køreferie end charter..

  Vi har kørt nogle gange til Gardasøen, tidligst da min datter var 3 år.. ( nu er hun 5)
  Den første gang kørte vi i et stræk med små pauser fra om eftermiddagen til næste formiddag, hvor vores pige var så sindssygt tålmodig og hyggede sig med film ( den vildeste luksus at se al den film hun ønskede sig ) og at sove.. Vi holdte faktisk ret korte pauser, for vi var alle indstillet på at komme videre.. Vi kom så dagen før den egentlige indtjekning på camping pladsen, og overnattede derfor en nat på et hotel i norditalien, hvilket var verdens bedste ide, for da vi vågnede dagen efter, var der kun en kort køretur tilbage, alle var veludhvilet og klar på at indtage campingpladsen med det samme vi ankom dagen efter..
  Vi har så tilgengæld, talt om at prøve at køre en skæv rejsedag næste gang- torsdag fx, og tage nogle overnatninger i Tyskland og dele turen op i nogle bidder.. For hvis man kører en fredag ell lørdag, SKAL man helst køre om natten for at undgå for meget kø kørsel, og hvis man vil tage turen om dagen istedet- som vi vil prøve næste gang- så er hverdage bedst ( har jeg hørt)..

  Men alle disse overvejelser for de voksnes skyld- for børn klarer det altså bare i stiv arm!
  Spurgte min datter efter charter turen som jo også tager mange timer,- med indtjekning i lufthavnen og vente på bagage- 12 timer var vi undervejs til tenerife, – hvad hun foretrak, og hun ville helt klart helst køre i bil!

  Håber i får en rigtig dejlig ferie..

  Mvh Heidi

  Reply
 • Lise 22. marts 2014 at 7:54

  Har ikke læst de andre kommentarer, men vil blot sige, at vi kørte til Rimini, Italien, med en 2,2 årig i sommer. Jeg havde været så nervøs og spændt – og han klarede der SÅ flot.
  Vi kørte kl 21 og var fremme næste morgen – A sov hele vejen og manden kørte – alt gik strålende.
  Den der var mest utålmodig var klart moren, så thumps up for kør selv – det er så fedt at have bilen dernede :-))))

  Reply

Leave a Comment