Opskrift på yummy bananbrød

Selvom ferie væk fra hjemmet er usandsynligt rart og hverdagsbefriende, så er der også noget skønt over at feriere der hjemme, som vi gør i øjeblikket. Mest fordi, at man har adgang til alt i sit eget hjem. Fx alle grundingredienser i ens køkken, der gør at man for det meste altid kan smide en kage sammen eller lignende. Det lyder måske helt skørt, men det kan jeg sagtens mangle eller savne, når vi er ude. Jeg elsker små spontane projekter i køkkenet i løbet ad en dag, der ikke nødvendigvis betyder, at jeg skal igennem den helt store handletur først.

Men til sagen. I eftermiddags bagte jeg et lækkert og svampet bananbrød af vores efterhånden lidt for overmodne bananer. Det blev yummy, synes hele familien (udover Blommens brok over for mange ’kerner’, som var de hakkede nødder, jeg efter hendes mening ikke havde hakket nær nok). ”Mor fjerner dem! Også dén der” blev der beordret.

Jeg vil gerne dele opskriften med jer på et ultranemt, men lækkert banabrød, som er genialt til de bananer, der allerede er blevet lidt for brune. Jeg har ladet mig inspirere meget af disse fine pigers opskrift, men har lavet lidt om, så her kommer min version.

OPSKRIFT PÅ BANANBRØD:

 •  3 ½ mosede bananer (gerne overmodne)
 • 2 æg
 • 100 gram blød smør
 • ½ tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 50 gram (fint)hakkede hasselnødder (kan sagtens udelades)
 • 150 gram honning
 • 100 gram sukker
 • Kornene fra en vaniljestang
 • 100 gram havregryn (jeg bruger grovvalsede for lidt ekstra struktur i brødet)
 • 160 gram hvedemel

 

Start med at tænde din ovn på 200 grader (varmluft). ALLE ingredienser undtaget havregryn og hvedemel piskes nu sammen med elpisker. Pisk godt, så dejen bliver helt fin. Havregryn vendes forsigtigt i dejen. Det samme gøres hvedemelet, der gerne må sigtes i dejen. Når havren og melet er vendt godt i dejen hældes hele baduljen i en bagepapirsbeklædt rugbrødsform og bages i den forvarmede ovn i ca. 50 minutter.

Brødet er lækkert uden noget til, men efter min mening smager det også herligt med en skive ost oven på, men det er helt sikkert smag og behag, der afgør tilbehøret 🙂 Jeg er ude igen. Vil nemlig snuppe mig dagens fjerde stykke bananbrød. Yum.

Enjoy!

IMG_9626 IMG_9624IMG_9630

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Katinka mamanam.dk 18. juli 2014 at 7:57

  Ej har ledt efter en opskrift på bananbrød, tak 🙂

  Reply
  • Plummum 18. juli 2014 at 13:53

   Håber, du kan lide den:)

   Reply

Leave a Comment