At være gravid anden gang; en smule anderledes end første…

Efter at have været fuldkommen lagt ned af arbejde de sidste sådan cirka tre uger, er ræset ved at have lagt sig en smule. Det kan min gravide krop rigtig godt lide, kan jeg mærke. Den trænger til et par dages ro nu.

Og her vil jeg også indskyde: Hold nu OP, hvor er der en kæmpemæssig forskel fra første til anden graviditet. Det kan jer med flere børn helt sikkert nikke genkendende til!? Da jeg var gravid med Blommen skete det ikke så sjældent, at jeg kom hjem sidst på dagen efter en arbejdsdag og smækkede benene direkte op på sofabordet, mens sofaen var min bedste ven resten af aftenen. Nu kommer jeg hjem – helt flad og uden energi – til verdens dejligste og mest overenergiske tumling, der kræver AL opmærksomhed fra sin moaaar. Og det får hun naturligvis. Det hele. Så… når den toårige; hjemmets enehersker og dronningen af verden er lagt i seng og sover sødt efter halvandens times kæmpen-en-vild-kamp SÅ er det tid til, at jeg kan komme heeeelt ned i gear. Eller prøve i hvert fald. For det er fa***e da ikke helt nemt, når kortisonen for længst er begyndt at fise rundt i kroppen for lige så stille at ælde mit indre og ydre.

Well well, de sidste ugers kaotiske tilstande er ved at være ovre som sagt, og derfor skal barnefader og jeg fandeme forkæles. Rigtig forkæles. I aften starter vi ud på en af byens mest hypede Michelin-restauranter med en middag kun for ham og mig, mens blommebarnet bliver passet af bedsterne, der ankommer til matriklen om ganske kort tid. Jeg har nemlig fødselsdag på mandag, og den starter vi altså med at fejre i aften. Vi trænger til lidt alenetid, gør vi, så det tager vi os. Det er ikke så tit, det sker.

I morgen står den faktisk på mere gourmet (godt nok i arbejdsregi, men hey, alt tæller på den forkælelseskonto). Og i næste uge har jeg sørme tid til gravidmassage hos Amazing Space på Hotel D’ Angleterre. Jeg skal nemlig have brugt et gavekort, som Blommen var så elskværdig at give mig til Mors dag. Åh, det skal blive godt for krop og lemmer. Synes det der bækken er noget mærket efterhånden. Av for fanden faktisk. Mærkede intet til det under sidste graviditet, men dengang bar jeg selvfølgelig heller ikke rundt på et tolvkilos barn i ny og næ (ja, ja, jeg burde ikke gøre det længere, men det er ikke helt nemt bare at stoppe med det).

Jeg er ude igen. Håber, I vil nyde weekenden 🙂

Men jer med flere børn. Fortæl mig lidt om jeres graviditeter – og altså ikke mindst forskellen på dem?

Billederne herunder har ikke så meget med øvrigt indhold at gøre, MEN når man skal være nogens søster, så er denne kjole selvfølgelig et must. Den kom med posten forleden dag som en gave fra et brand, jeg slet ikke kendte. Men tjek det lige ud. Mummymoon hedder det, og de har simpelthen de sejeste og lækreste styles.

IMG_9937 IMG_9935 IMG_9946

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Pernille 30. august 2014 at 18:40

  Mine to graviditeter var meget forskellige – det samme kan man vist også sige om mine fødsler! Jeg var helt desillusioneret anden gang, for jeg vidste jo, hvordan mine fødsler foregik. Men al den forskellighed var bare en smagsprøve på, at det var et helt nyt menneske, som var ligeglad med hvordan hans storebror havde gjort! Han er sin helt egen – og heldigvis, for nu er det spændende at lære ham at kende.

  Reply
 • ida 30. august 2014 at 19:39

  Der ER stor forskel. Min første graviditet var nem og problemfri, min anden var præget af, at jeg havde kvalme og døjede med slemme smerter i mit bækken. Det var hårdt at være stor og samtidig skulle bære rundt på min søn der var under to år dengang. Tilgengæld gik både graviditeten og fødslen hurtigere anden gang, hvilket jeg synes bare var helt fantastisk. Er nemlig ret utålmodig!

  Reply
 • Julie 30. august 2014 at 20:27

  Ej stort tillykke med familieforøgelsen 🙂

  Reply
 • Camilla 30. august 2014 at 21:33

  Jeg har en datter på næsten 22 måneder og er gravid med lillebror, som melder sin ankomst til december. Mine graviditeter har indtil videre lignet hinanden en del – med masser af kvalme de første uger, træthed osv. Men hold nu op der er meget forskel på hvad man ‘kan’ i anden graviditet. Jeg tænker at man jo virkelig skal være på overfor sit barn, så man ligger sig ikke bare på sofaen og tager en lur eller smækker benene op, når man kommer hjem fra arbejde. Så synes anden graviditet er hårdere på den led. Samtidig er jeg denne gang slet ikke inde i hvilke uge jeg er i, hvad bliver udviklet i denne uge osv som jeg var i sidste graviditet.
  Og selvom jeg nu er i uge 23, så bærer jeg også stadig rundt på min datter på 14 kg…og nej burde jeg nok ikke, men som du siger…det er for svært at lade være 🙂

  Desuden; hvilke str Blommens fine Sister kjole/hvad str er hun normalt. Den må jeg da eje til min datter. Men ville høre om den er normal eller stor/lille i str.

  Reply
 • Camilla 30. august 2014 at 23:46

  Vent du bare til 4 graviditet;-) ej hvor skal jeg starte! Kan helt sikkert genkende den med barn der kræver alt ens energi, når man allermest har lyst ril at smække stængerne op i sofaen og tænde for tossekassen! Da vi skulle have nr. 2 var jeg også fuldstændig færdig efter en lang og fysisk krævende arbejdsdag! (Havde 2 dage om ugen hvor jeg arbejdede til kl. 18 som fys!) barnefader kom ofte først hjem efter ungens puttetid! Og nogle dage så vi faktisk ikke meget til hinanden! Vores ældste var også vanskelig at putte om aftene, og da jeg selv var fuldstændig tværet ud, valgte jeg mig at ligge hos hende til hun faldt i søvn, hvilket jeg jo så også selv gjorde! Når jeg så vågnede, gik barnefader i seng! Ja sikke et samliv!
  Om ikke andet besluttede vi så, at da nr. 2 var 6 mdr. At vi da gerne lige ville ha’ en mere nu! Og som sagt så gjort, jeg blev gravid i første hug! Men da jeg gik hjemme på barsel i forvejen, havde jeg også bedre mulighed for at hvile mig i løbet af dagen nr. freja sov! Jovist jeg var da træt, men overskuddet til de 2 andre var lidt større, da jeg jo ikke også havde brugt energi og kræfter på et “rigtigt” arbejde! Desuden var vi flyttet til den by hvor barnefader arbejder, hvilkt gjorde det muligt at han kom hjem til aftensmad og puttetid, for så at tage afsted igen bagefter! Det lettede gevaldigt!
  Nu som fjerdegangsgravid (en ikke helt planlagt én af slagsen) har jeg langt det meste af vejen været fuldstændig bombet! Især den første halvdel af graviditeten. Jeg havde simpelthen minus energi til noget som helst udover at passe de 2 børn som jeg gik hjemme med! Når de var kommet i seng, var der fuldstændig udsolgt for energi! Det er heldigvis lidt bedre nu! Men nu er der bare stødt andre bekymringer til, som jeg ikke havde i de foregående graviditeter! (Graviditetsbetinget sukkersyge, et barn der ikke vokser som det skal og desuden vender forkert! Jeg har termin om 5 uger, men føder som regel noget før!) så nu må det meget snart gerne få en ende! Heldigvis har jeg ikke lidt af nogle former for fysiske komplikationer/symptomer! Så det er jo dejligt! Men trætheden den er nærmest kronisk!

  Reply
 • Petittruc1981 31. august 2014 at 21:06

  Åh ja “søde” ventetid Nr. 2. Kan kun nikke genkendende til det med ikke bare at kunne komme hjem og slappe af og begyndte også at døje med bækken smerter som også var noget helt nyt for mig (men nu kom storebror også 5 uger før tid, så nåede det måske ikke ). Tror I skal tage så meget alenetid nu som I har mulighed for- og i det omfang I kan undvære blommen

  Reply

Leave a Comment