Det skal du lave med dine børn i efterårsferien

Mangler du en aktivitet med børnene i efterårsferien? Så se med her.

For et par uger siden tog vi bilen og smuttede mod de danske sydhavsøer for at besøge Knuthenborg Safaripark på Lolland. Jeg var muligvis den, der glædede sig allermest af os alle til turen. Jeg har besøgt parken utallige gange gennem min barndom, og jeg elskede altid at komme derinde. Og lad mig afsløre med det samme, at min barnlige forventning til, hvad parken kunne byde på blev indfriet til fulde. Den er lige så stor og smuk, som jeg husker, og for mig bliver det aldrig uinteressant at køre rundt i bil mellem Savannens dyr – helt helt tæt på en zebra, en giraf eller et næsehorn. Ej heller at nusse rundt mellem geder, gedekid og lækre æsler, der er fuldkommen tamme og meget kælne. En mekka for en dyreelsker som mig. Og det er ikke kun dyrene, der er imponerende. Det er også parkens botanik, der byder på gamle, kæmpemæssige ege, amerikanske nåletræer og andre eksotiske træer fra hele verden, som efter Knuthenborgs eget udsagn ikke kan opleves andre steder i Nordeuropa.

Blommen sad på bagsædet med mormor og fik endda lov at nyde udsigten fra mormors skød af flere omgange, så hun havde frit udsyn til dyrene gennem en åben bilrude (bare rolig – vi holdt næsten stille de gange, hun ikke var spændt fast). Hendes autostol kunne godt være lidt en hindring for fuldt vue.

Blommebarnet var også temmelig begejstret for dyrene, men mest af alt syntes hun, at den überimponerende legeplads var et hit. Det er den sandelig også med sine mange ‘afdelinger’, der både er sjove for børn og voksne. Legeområdet indeholder blandt andet en naturlegeplads og en stor vandlegeplads. Dog var det en kende for koldt til vandplaskeri, da vi besøgte parken, men er det højsommer og fuld sol, må det være en dejlig sval fornøjelse at blive afkølet af de forskellige vandsprøjtende remedier. Havde jeg ikke været gravid, havde jeg absolut givet den mere gas på både hoppepude, klatretårne, hængebroer og rutsjebaner.

Parken er på alle måder et besøg værd, hvis du har lege- og dyreglade børn. Vi tilbragte seks timer derinde med medbragte madkurve, og det var perfekt. Blommen sov lur i autostolen i halvanden time, mens vi kørte gennem tiger- og ulveskoven, som hun så gik glip af. Men det er smart, at tumling kan få sin middagslur, uden at resten af familien skal sætte aktiviteterne på standby, som det så ofte ellers er tilfældet, når man har et barn, der nægter at tage middagsluren i en klapvogn.

Parken har åbent hver weekend frem til efterårsferien i uge 42, hvor den til gengæld har åbent hver dag, før den lukker helt ned for sæsonen.
IMG_0014 ^^^Se under nederste billede, hvor jeg linker til kjolen magen til den, jeg har på her. IMG_0015 IMG_0052^^^Perfekt udsyn til dyrene, når man sidder hos mormor.IMG_0140 ^^^Vi fik lige de sidste solstråler med fra denne sensommer. Er lyset ikke helt utrolig smukt? IMG_0078 IMG_0077 IMG_0081 ^^^Kisses 😉 IMG_0111 IMG_0126 IMG_0145 ^^^Fanget gennem bilruden.IMG_0163^^^Min preggo-kjole kan købes lige her for kun 360 kr. med fri fragt i denne uge. Kjolen findes også i sort.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Sebrina 30. september 2014 at 22:06

  Smukke smukke af smukke omgivelser og af smukke mennesker! Vi håber at nå en tur derned i uge 42, hvis alt flasker sig 🙂

  Reply
  • Plummum 1. oktober 2014 at 9:58

   Tak:) Vi overvejer også kraftigt at tage turen i uge 42 igen. Det er genial børneunderholdning.

   Reply
 • Halefa 1. oktober 2014 at 9:11

  Så flotte billeder! Dygtige fotografer. 😉

  Reply
  • Plummum 1. oktober 2014 at 9:58

   Tusind tak, Halefa:)

   Reply
 • Petittruc1981 5. oktober 2014 at 10:50

  Har aldrig været der, men har tit tænkt tanken. Så snart min afhandling er afleveret er der mange ekskursioner som står i kø for at blive ført ud i livet 🙂

  Skønne billeder, elsker det billede hvor hun sidder og kigger ud af vinduet! Begejstringen der lyser i hendes øjne. Og fin lille preggo mave!

  Reply

Leave a Comment