Om voldirriterende halsbrand og god håndhygiejne

At være gravid i snart femte måned og derfor i forvejen have hævede slimhinder og let til forpustethed (ja ja, det er nu blevet et ord i mit vokabular!) kombineret med sjettedags voldforkølelse, der lige så stille sniger sig ind i mine stakkels bi- og pandehuler toppet med en standhaftig halsbrand, der snart har ætset mit spiserør er lig med en rigtig dårlig kombi. Jeg siger det bare.

Især er kombien dårlig, når man skal sove. Gode tips til hvordan man mindsker sådan en graviditetshalsbrand modtages med en kæmpe kyshånd. Det var ikke noget, jeg så skyggen af i første graviditet. Altså halsbranden.

Anyway, det er min virkelighed p.t., og derfor var jeg ikke meget værd, da Blommen insisterede på at stå op kl. 6.30 i går morges, og jeg var få sekunder fra at droppe formiddagens planlagte strabadser og blive under dynen.

Men nej, vi var blevet inviteret til Statens Museum for Kunst af Palmolive for at blive klogere på håndhygiejne sammen med en masse andre bloggerdamer. Og Blommen glædede sig helt vildt. Jeg havde nemlig fået fortalt hende, at vi også skulle male derinde, og det første hun proklamerede, da jeg hentede hende i vuggeren fredag eftermiddag var ”NU skal vi male”, hvortil jeg kunne fortælle hende, at det altså først var lørdag. Så af sted skulle vi, og jeg havde egentlig også et stort behov for at ryste arbejdsugen helt af mig og komme i rigtigt weekend-mode. Og det gør jeg bedst, når jeg kommer ud i andre omgivelser blandt mennesker. Jeg er ikke god til at krybe sammen i fosterstilling der hjemme, selvom det nu nok ville være ret sundt engang imellem. Kender I det? Desuden siger jeg nej til næsten alle de fine arrangementer, jeg bliver inviteret til gennem bloggen, fordi de stort set altid ligger i arbejdstiden, så hurra hurra for lørdagsevents.

Og hvilken skøn formiddag. Lorteforkølelse og halsbrænd til trods. Efterårsvejret viste sig fra sin allersmukkeste side, og vi lærte nyt om håndvask og håndhygiejne af sundhedssygeplejerke Inge Nandrup-Bus, mens vi guflede snacks i os (både Blommen og jeg spiste non-stop i to timer. Shhhh). Og moderen her lærte også nyt. Vidste I fx, at man som grundregel skal vaske hænderne minimum 10 gange om dagen af 15 sekunders varighed? Nej vel? Palmolive beretter, at en undersøgelse viser, at børn der vasker hænder mindst 4 gange dagligt har halvt så mange sygedage grundet ondt i maven. Så det betaler sig at vaske sine hænder ofte og grundigt. Vi fik i øvrigt også et kursus i helt korrekt håndvask. Og jeg er overbevist om, at langt de fleste danskere ikke helt har styr på den kunst.

Alle børnene skulle tilmed igennem en vaskehænder-session med Palmolive, men Blommen nægtede. Hun ville hellere tegne og spise. Så. Alle andre børn fik et fint vaskediplom med hjem undtagen os 😉 Men vi tog revanche med Palmolive-sæben der hjemme. Efter vaskeriet fik alle ungerne lov at male sammen med en kunstmaler fra Statens Museum for Kunst, og shit hvor var de søde at se på – de små kunstnere in spe.

Nok ævl fra min side. Jeg må kapitulere og lægge mig under den der lune dyne endnu engang. Trænger til en lur.IMG_0280IMG_0288 IMG_0336 IMG_0269 IMG_0300^^^Kjolen med den grædende panda er fra BangBang Cph og er simpelthen så fantastisk cute, hvis du spørger mig. Jeg har købt den i Illums børneafdeling, men den kan findes lige her online.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

14 Comments

 • Halefa :) 5. oktober 2014 at 16:41

  Hader halsbrand! Havde det også konstant på tidspunkt, hvor jeg drak alt for meget grøn te. Tog mig et stykke tid, at finde ud af det. I dag skal jeg kun drikke te i få dage for at få det igen. :/ Dengang læste jeg på tidspunkt om noget med natron, der opløst i vand, og som på den måde skal tage mavesyren. Hvor meget det virkelig hjælper og om det er egnet til gravide, kan jeg dog desværre ikke berette om.

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 19:44

   Vildt med natron, Halefa. Må lige undersøge nærmere, før jeg kaster mig ud i det projekt 😉 Halsbrand er desværre en meget hyppig graviditetsgene, og det kommer desværre, når jeg lægger mig ned og skal sove. Grrrr.

   Reply
 • Østfronten 5. oktober 2014 at 16:46

  Åh, halsbrand husker jeg, jeg fik i tredje trimester af og til. Jeg mindes, der faktisk var nogle tabletter, gravide godt kunne spise, som hjalp.

  Tak for en så hyggelig formiddag 🙂 Dejligt, I kom afsted.

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 19:45

   Jeg må forbi apoteket, Stine. Det er faktisk lidt ulideligt, når man føler, at ens mavesyre er boblet helt op i munden. Selv tak. Så hyggeligt <3

   Reply
 • Mie 5. oktober 2014 at 19:37

  Det hjælper meget på halsbrand, at ligge højt med hovedet/overkroppen om natten, jeg har et par træklodser under benene påmsengen.

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 19:46

   Ja, jeg mærker også straks en forbedring, så snart jeg står op. Må vist have fat i et par kæmpe puder. Kan ikke rigtig bruge træklodser under vores kæmpemæssige seng 🙂

   Reply
 • Louise 5. oktober 2014 at 19:53

  Jeg tror godt, du må drikke samarin, når du er gravid. Det hjalp mig meget under min graviditet

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 19:59

   Må lige tjekke op. Ved også, at det er min fars bedste ven. Han lider en del af halsbrand.

   Reply
 • Julle 5. oktober 2014 at 21:10

  Alminox! Dem levede jeg af, da jeg var gravid. Jeg havde en frygtelig halsbrand, men disse virker fremragende!

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 21:11

   Fedt! Altså ikke fedt, at du havde halsbrand, men fedt tip:) Så tak for det.

   Reply
 • Bea 5. oktober 2014 at 21:37

  Jeg brugte 2 kæmpe puder og så sov jeg på min venstre side (havde læst at syren ikke kan komme ud af mavesækken – anatomisk set

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 21:48

   Kæmpe puder må straks erhverves. Kan sagtens mærke en forskel på, om jeg ligger eller er oprejst. Venstre side. Aha. Smart.

   Reply
 • Line 5. oktober 2014 at 22:29

  Åh, det er frygteligt irriterende med halsbrand. Jeg havde det rigtig meget gennem min graviditet. I slutningen fandt jeg ud af, at ‘Galieve’ (ved ikke lige hvordan det staves) var super godt. Et ‘shot’ af det inden sengetid gjorde, at jeg kunne ligge ned hele natten uden syreangreb. Det er ækelt at få ned, men det er enormt effektivt.

  Reply
  • Plummum 5. oktober 2014 at 22:31

   Hvor er I bare gode. Jeg skal google diverse produkter i morgen. Hjælpen til halsbrand er nær, kan jeg mærke 🙂

   Reply

Leave a Comment