Man ved, man er gravid, når…

 1. Man i smug spiser af Nutella-glasset (som vi i øvrigt aldrig tidligere har haft i hjemmet) med en ske, fordi man er vanvittig lækkersulten og intet andet tilfredsstillende har i hjemmet.
 2. Ens stakkels bryster på få måneder vokser fra en helt ordinær b-skål til størrelse vulgær. Kasper er fan – me not so much.
 3. Man hver dag er så træt allerede kl. 14, at man snildt kunne tage en lur midt i arbejdsdagen med hovedet hvilende på computertastaturet.
 4. Man vågner flere gange om natten og har en tissetrang på højde med en, man ellers kun erhverver sig på en festival efter tre øl og efter at have nægtet at besøge de überklamme festivaltoiletter længe nok. Men når man så søvndrukken vælter ud på badeværelset midt om natten, kommer der kun få dråber tis ud og ingen festivaløl(ler).
 5. Man hver morgen på vej til kontoret, synes det er ens ret at smutte forbi Riccos. Nej, ikke efter kaffe men efter en langtidshævet bolle med ost og smør. Second breakfast is highly needed. Og i øvrigt er ved at tude, hvis baristaen en sjælden gang imellem glemmer smørret.
 6. Man helst ikke skal senere i seng end kl. 22, hvis næste dag skal være nogenlunde til at holde ud.
 7. Man bevæger sig gennem dagene totalt grådlabil og sentimental, hvorfor man ofte fælder en tåre til komplet ligegyldige tv-reklamer.
 8. Man pludselig synes, at et tebirkes med Bukos rejeost ovenpå er ustyrlig lækkert (I know – hvem fanden køber rejeost?). Hey, det var altså sådan noget jeg spiste på vej hjem fra byturene, da jeg var 16 år og på vej hjem fra byens eneste diskotek. Der kunne vi nemlig altid snige os ind i baggården hos den lokale bager, der naturligvis havde friske frøsnappere og tebirkes klar ved døren klokken fem om morgenen.
 9. Ens lunte krymper omvendt proportionelt med de hastigt voksende bryster. Watch out siger jeg bare. Det røde felt nås ikke så sjældent for mit vedkommende p.t.
 10. Man vågner næsten hver morgen med noget, der umiskendeligt minder om tømmermænd, men naturligvis ikke er det, siden det godt og vel er et halvt år siden, at en dråbe alkohol sidst fandt vej ned i svælget.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, ja, så er du nok gravid. Fortsæt gerne listen – jeg trænger til at grine 🙂

foto-80

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

13 Comments

 • Elise 11. oktober 2014 at 14:32

  Man ved man er gravid når man:
  Har en ustyrlig trang til flødestuvede kartofler.. På alle tider af døgnet..
  Når man bliver forpustet af at rejse sig fra sofaen
  Og
  Når ens mand siger “ja skat” til ting der er fuldstændig urimelige, kun for at slippe for enten et hysterisk anfald eller et tudeflip..

  Reply
  • Plummum 11. oktober 2014 at 14:35

   Ha, ha – SO TRUE:)

   Reply
 • Marlene Høj 11. oktober 2014 at 15:09

  Man ved at man er gravid, når:
  – Det føles som en verdensomsejling på havet, når man skal vende sig i sengen.
  – Når man er ved at vælte cafébordene, når man rejer sig op.

  Reply
 • Juliane 11. oktober 2014 at 15:50

  Du ved du er gravid når:
  – storebror in spe glad siger: Hvor er du blevet tyk, mor! Og hvor er dine bryster lange! (He means well, I know, but still…)
  – sismofytter og baggypants med masser af elastik pludselig er ‘da shiiit’ (gerne i kombination!)
  – lugten af fisk eller mandeparfume kan få dig til at spontan-ørle
  – aftensmad efter kl. 18.00 dut er skilsmissegrund

  Reply
 • Susan 11. oktober 2014 at 17:12

  Selv om det er mange år siden, så er der ting der aldrig glemmes:

  Man er gravid, når man SKAL have rå skrællede kartofler med i seng, fordi ellers kan man ikke sove (et stof der mangler ??)..

  Eller når kroppen skriger på saltlakrids, selv om man godt ved man ikke kan tåle det, og brækker sig i stride strømme bagefter, så kan man bare ikke lade være at proppe sig med lakrids..

  Eller når man lige er nået ned fra 3. sal, og har tisset lige inden man gik, og det føles som om blæren er ved at sprænges, op på 3. sal igen, kan næsten ikke slæbe sig derop, og ud på toilettet på bagtrappen, ja, sådan var det i 70’erne i den første lejlighed, og så kommer der 5 dråber..

  Kan grine af det i dag, men den gang var det ikke sjovt.. 🙂

  Reply
 • Mette 11. oktober 2014 at 18:56

  …forkølelse og hovedpine virker 10 gange værre end normalt
  …alt irriterende forsvinder i det øjeblik man mærker barnet bevæge sig i maven ❤️

  Reply
 • Ditte 11. oktober 2014 at 19:46

  Man ved, man er gravid når…

  Gæsterne i restauranten med buffet, kigger bebrejdende på en, i det øjeblik man træder ind af døren 🙂

  Reply
 • Anne Mette 11. oktober 2014 at 20:42

  Man ved man er gravid når…
  Man spændt og lækkersulten venter på at kæresten tager resten af den chokoladekage med hjem, som man rigtig overskudsagtigt har bagt til ham og hans kolleger aftenen før.
  Men bradepanden kommer TOM hjem og man stortuder og føler sig så uretfærdigt snydt (for det vigtigste var i virkeligheden at få et stykke af kagen selv). 🙂

  Reply
 • Jeanette zeuner 11. oktober 2014 at 20:51

  man ved man er gravid når:

  1-Man bliver forpustet af at tage sokker på og man ellers ikke får plejet fødderne SELV mere

  2- man ikke kan se sine fødder når man står op og kigger ned.

  3- Man spiser nutella for 8. Gang idag og klokken kun er 12

  4- man er ude og shoppe, bukker sig ned og uden varsler slår en fis fordi baby ligger pæææææn godt.

  5- når man uden videre sjappisser i bukserne fordi baby lige vælger at losse dig i blæren

  Osv osv osv

  Reply
 • Idalad 11. oktober 2014 at 21:01

  Man ved, man er gravid…

  når man efter en dejlig middag, som både indeholdt tung hovedret OG dessert, finder sig selv stående i 7/11 kl. 21.30 en helt almindelig onsdag og bestille en hotdog og en Mathilde kakaomælk uden at ekspedienten fortrænger en mine.

  Reply
 • Monica Figgé Jensen 12. oktober 2014 at 7:21

  Man ved man er gravid, når…
  – manden opgivende ryster på hovedet, når man hver dag køber 2 bakker jordbær i flere uger i træk.
  – når folk chokeret glor på en, fordi man pludselig midt i en samtale begynder at stortude, så det sprøjter ud over det hele.
  – når manden får en snerren, fordi han vil være lidt kærlig og kysse en i nakken, mens man selv er hundesulten. Kom ikke i mellem en sulten gravid kvinde og hendes mad 😉
  – når man tager chancen og satser på, at man ikke skærer sig selv med barberbladet, når man shaver down under, men ikke kan se noget for maven.
  – når man sætter sig på en sten, bænk eller lign. og pruster lidt for lige at få ro på plukveerne og man ser en bil køre forbi, standse og bakke tilbage. Så ved man at folk bliver bekymret for at man lige smider ungen ud der 😉 Ja det skete for mig. En mand blev bekymret og spurgte om jeg var okay. Hans datter var selv højgravid. Selv når jeg havde manden med og lavede det nummer, så var jeg urolig for at forårsage biluheld så meget som folk drejede nakken af led for at kigge efter mig 😉

  Reply
 • Sofie Katrine 12. oktober 2014 at 13:24

  Ååh, hvor kan jeg genkende det! Det er sku ikke så ligetil at være med barn 😉

  -når man græder til Nik & Jays “en dag tilbage”
  Virkelig rørende tekst åbenbart 🙂

  Reply
 • Katrine K 14. oktober 2014 at 11:05

  man ved man er gravid – når man bliver nødt til at melde sig syg på arbejdet ( eller møde senere) når man kaster op med så korte intervaller, at man ingen chance har for at nå frem i mellem opkast…. ØV – det er det værste ved at være gravid (desværre var det alle 9 md sidst, og indtil videre 3½ md denne gang, men det ser ikke ud til at stoppe…
  – når man fylder sig med cola og tyrkisk peber, for at tage smagen af opkast (og engang imellem fordi man bare trænger!!! )

  Reply

Leave a Comment