Hvad er familievenlig shopping ?

KÆRE LÆSERE – KONKURRENCEN ER SLUT. 

DEN HELDIGE VINDER AF 500 KRONER TIL FRI SHOPPING PÅ FISKETORVET ER F. MADSEN, SOM NETOP HAR FÅET EN MAIL. TILLYKKE TIL DIG 🙂

For noget tid siden var Blommen og jeg inviteret til et presse-/blogger event af Fisketorvet, fordi de gerne ville have lov at fortælle om alle de tiltag, de for nylig har gjort for at gøre Fisketovet til et mere familievenligt shoppingsted. Jeg havde ikke muligheden for at deltage (som så ofte til sådanne arrangementer), men i søndags tog vi et smut forbi på egen hånd for at handle dagligvarer og for at købe lidt tøj til det forkælede Blommebarn – og ikke mindst for selv at danne mig et indtryk af de forbedringer, som centeret har gennemgået.

Storcentre er – og har altid været – ret udskældte især blandt os bymennesker (måske især blandt Københavnere?). Og jeg skal være den første til at indrømme, at et storcenter aldrig vil kunne hamle op med den urbane og autentiske stemning, man finder inde midt i byen med snørklede brostensbelagte gader, duften fra de mange kaffebarer, den summende leben etc. Men de to måder at shoppe på, skal – set ud fra mit perspektiv – slet ikke sammenlignes. Centre kan nemlig noget helt andet, og det er jo ikke lige dér man går hen, når man skal have en shoppedag med veninden uden børn, vel!?

Det har blot først fundet ud af, efter jeg er blevet mor – altså fordelen ved storcentre.

At stå der med en baby midt om vinteren, der konstant skal pakkes ud og ind af flyverdragt og eller Voksi, fordi man går ind og ud fra butik til butik, er fandeme ikke sagen. Alt imens moderens hjerne kører på højtryk for at komme i tanke om den mest ammevenlige café i nærheden for ikke endnu engang at ende med at måtte spurgte med barn og barnevogn til Illums Mælkebar med et pludselig übersultent barn, der i øvrigt har gjort i bleen. Den situation har jeg stået i ganske tit under min barsel med Blommen, og det kan i længden være en kende trættende.

Præcis det bliver immervæk ikke et issue i et storcenter, hvor der ikke er behov for ind- og udpakning af baby. Og så er det jo så smart, at man under barsel ofte har held med at ramme et shoppetidspunkt, hvor alle andre IKKE shopper. Derfor har jeg ofte oplevet næsten tomme centre under barslen, hvor dem, der var flest af, var mødre som mig selv med baby og barnevogn. Og det skal man ikke kimse af. Jeg er nemlig typen, der står fuldkommen af på butikker og shoppingcentre, hvor de handlende er stuvet sammen som sild i tønde.

Fisketorvet har sgu gjort det godt på renoveringsfronten – honestly speaking. Det er vel nærmest flere år siden, jeg sidst har været der for at handle, og der er sket en del siden da. De har nu fået en babylounge med pusleborde og ammebåse (nå ja, nu er det jo snart mig igen, der har brug for sådanne remedier), børnetoiletter (som også er smart til en tumling, der pottetrænes), en masse hvileområder med sofaer og WiFi, børnebio, et legeland etc.

Men hvad siger I, læsere? Hvad er familievenlig shopping for jer? Hvis du giver dit besyv med i en kommentar, så er du med i en lille lodtrækning på bloggen, hvor en af jer kan vinde 500 kr. til shopping på Fisketorvet. Jeg fortæller, hvem den heldige er om en uge (den 21. oktober).

IMG_0448 IMG_0454IMG_0480 ^^^Søndagens shoppefund på Fisketorvet, som blandt andet inkluderede tøj fra MarMar, LittlePieces og Wheat.  IMG_0470^^^Og så blev det tid til den mere eller mindre obligatoriske juice-drikning hos Joes. IMG_0476 ^^^ Puslefaciliteterne i baby-loungen.  IMG_0469^^^Og en af ammebåsene, hvor man – hvis man ønsker – kan sidde helt privat og amme bag et forhæng.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

28 Comments

 • Astrid 14. oktober 2014 at 8:44

  Helt fint at Fisketorvet gerne vil være mere familievenligt, men jeg får virkelig en dårlig smag af ordet “ammebåse”, det får mig som mor på barsel til at føle mig endnu mere som en malkeko! Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil have lidt tid for sig selv, det er nok mest navnet der gør det svært for mig.

  Reply
  • Plummum 14. oktober 2014 at 9:00

   Kan sagtens følge dig. Men ammebås er vist bare min betegnelse – ikke Fisketorvets officielle. Man vælger i øvrigt selv. Der er også en sofa i deres babylounge, hvor man kan sætte sig og amme, men har man (eller baby) behov for mere privatliv eller fred, så kan man sætte sig ind ind i en lille bås og give baby mad der. Men jeg giver dig på et helt overordnet plan ret i, at vi som ammende kvinder ikke skal gemmes væk. Og selv er jeg for, at alle burde måtte amme præcis når og hvor, der er behov for det.

   Reply
   • Camilla H 15. oktober 2014 at 22:31

    Jeg går egentlig helt ind for at man kan amme alle steder (er selv ammende lige for tiden), men jeg synes faktisk at det er super at rart for både mor og barn at vi kan gå lidt afsides og det er under super lækre forhold 🙂

    Reply
 • Betina 14. oktober 2014 at 9:19

  Jeg ville faktisk have elsket en “ammebås” da jeg dobbeltammede mine tvillinger – ser jo lidt vildt ud når folk går forbi og man sidder med to babyer på én gang 🙂
  Familievenlig shopping for mig betyder små oaser rundt omkring hvor både børn og voksne kan føle sig godt tilpas og slappe af – min mand syntes at lounge sofaer og gratis wifi er sagen. Jeg er vild med med afdæmpede farver og et dejligt stort udvalg af dameblade og boligmagasiner tilgængeligt. Og vores tvillingepiger på 3 år de syntes at interaktivt tv og legepladser udformede på nye måder er et hit.

  Reply
 • Cecil pallesen 14. oktober 2014 at 9:21

  Altså, egentlig hænger spædbørn og shopping ret dårligt sammen for mig. Min søn var sådan en slags baby som hadede storcenter- og supermarkedsatmosfære med musik, lys, mennesker, kald over højttaleren og hvad har vi. Så jeg opsøgte det aldrig under min barsel. Men nu er han 3 og kan godt hygge sig med butikker i mindre doser og så er det jo genialt at stedet er børnevenligt og har steder hvor man kan tage en pause. Og når hans lillebror/søster kommer til verden i november vil jeg bestemt sætte pris på pusleborde og ammehjørner – hvis jeg skulle finde på at forvilde mig ind i et storcenter 🙂

  Reply
 • Annette Kappel Laustsen 14. oktober 2014 at 9:38

  Børnevenlig shopping har vi i vores metropol shoppingcenter i Hjørring, hvor der er en familietid med stole til amning, pusleplads, mikroovn. Rundt i centeret er der legepladser med sofaer, hvor man kan holde pauser for børnene undervejs. Centeret afholder forskellige arrangementer, fx nu i efterårsferien, hvor man kan købe en børnebillet/børnepose til 10kr, hvor ungerne selv skal rundt og finde ting til posen, pølsehorn, lidt sødt, legeting og juice. De gør meget for børnefamilierne!

  Reply
 • Tenna Bilstrup 14. oktober 2014 at 9:56

  Gode faciliteter er godt, men brugbarheden afhænger af hygiejnen. Jeg oplever ofte, at puslepladser etc er for ulækre til, at jeg vil benytte dem til min baby – og ender derfor alligevel med pusletasken. Faciliteterne skal holdes og være indbydende, ellers er de ligegyldige. IKEA i Århus har et hyggeligt ammehjørne.

  Reply
 • Maja 14. oktober 2014 at 10:08

  Nu kommer jeg mest på Ro’s Torv, som ligger i Roskilde.
  Der er også babylounge (som godt kunne trænge til en overhaling)
  Der jeg savner aller mest, er en legeplads ved siden af et spisested! En 3-årig gider jo ikke sidde på café i særlig lang tid af gangen 😉

  Reply
 • Christina 14. oktober 2014 at 10:24

  Børnevenlige spisesteder med højstole, hagesmækker.
  Små legepladser man møder rundt på sin vej

  Reply
 • Katrine K 14. oktober 2014 at 11:00

  Familievenlig shopping er klart et sted hvor der er plads til børnene – om de så er i barnevogns alderen eller lidt større… nogle steder (især cafeer, som jo også er nødvendige hvis man er ude i mange timer, ser absolut ikke venligt på børn! ) derudover er det selvfølgeligt rart med sådan en baby lounge og legepladser og den slags, til et par små pauser undervejs 🙂

  Reply
 • F. Madsen 14. oktober 2014 at 12:10

  Jeg elsker deres ammerum. Det er bare så behageligt et sted at være. Og at der er både sprit og lotion på badeværelset .Og toppen er deres skopudsemaskine. Hvad mere kan man ønske sig.

  Reply
 • Charlotte Kristensen 14. oktober 2014 at 13:42

  En hyggelig cafe, med legeområde i nærheden eller bedre i forlængelse. Men et sted hvor der er plads til både den lille søde og den lidt større med et lege behov 🙂

  Reply
 • Bettina baggers Boateng 14. oktober 2014 at 20:25

  Vi er rigtig glade for indkøbscentre i forhold til børnene. Det meste er i børnenes gå afstand, så de får rørt sig. Ofte er der gode klatresteder eller ligefrem legeområder og aktiviteter for børnene, så man kan skiftes lidt imellem at gå i forretninger og børneaktiviteter.

  Reply
 • Camilla 14. oktober 2014 at 22:23

  Familevenlig shopping for mig er først og fremmest at der findes butikker til enhver smag, så alle I familien kan kigge på noget der interesserer dem. Dernæst er det små oaser hvor der kan holdes pauser, lettilgængelige toiletter og sidst men ikke mindst spisesteder hvor hele familien er velkommen.

  Reply
 • julie lillegaard 15. oktober 2014 at 20:34

  Ahem, i min verden er internetshopping det allermest familievenlige. Kan finde sted i ro og mag, når børnene er puttet og moren trænger til en overspringshandling fra specialeskriverierne (ja, det hænder jo). Men nu var det jo ikke internetshopping, dette indlæg handlede om. Personligt synes jeg, at Hamley’s i Illum var indbegrebet af familievenlig shopping. Loads and loads af underholdning til børnene og … ja, egentlig kunne de hænge ud dér i timer, så det lykkedes aldrig rigtig at shoppe i resten af Illum. Men min pointe er: der skal være noget lødig underholdning til børnene, noget ordentligt at spise indenfor overskuelig afstand og ordentlige toiletforhold. Helst uden at skulle lede for meget og stå for meget i kø.

  Reply
 • Camilla H 15. oktober 2014 at 22:40

  I vores familie elsker vi storcentre og især centre som har noget for både voksne, store børn og de mindste 🙂 Der skal være helst være butikker med tøj til alle aldre, mulighed for bolig-, gave- og dagligdagsindkøb 🙂 Udover det så er amme/pusle faciliteter ret vigtige for vores familie lige for tiden 🙂 Jeg synes egentlig at Fisketorvet rammer vores behov rigtig godt og så det er også et kæmpe plus at der er gode mulighed for en biftur med lidt god mad efterfølgende 🙂

  Reply
 • Camilla Kruse 16. oktober 2014 at 6:20

  Når jeg hører ordet “familievenlig shopping”, så tænker jeg straks på, at toiletfaciliteterne skal være i orden (= en del toiletter, evt. toiletter i “børnehøjde”, puslepladser mv.) Desuden skal der være noget for alle, store som små, altså et udvalg af butikker som repræsenterer alle aldre. Alt fra legetøjsbutikker til de små, tøj og elektronik til teenagerne og de voksne osv. Evt. et legeland til de mindste, male-pladser, akvarier med fisk og/eller maleri på væggene, som alle kan få glæde af. Og hvis man så tilmed kan få klaret dagens indkøb, og der også er et godt udvalg af cafeer, restauranter eller blot spisepladser, så er det jo helt i top.
  Alle ved jo, at glade børn giver glade forældre, så det er jo indbegrebet af familievenlig shopping.

  Når det er sagt, så synes jeg faktisk, at Fisketorvet lever vildt godt op til dette – et perfekt center til familievenlig shopping!

  Reply
 • Birgitte B 16. oktober 2014 at 10:45

  Børnevenlige spisesteder med ordentlig mad (ikke junk food) står højt på min ønskeliste for familievenlig shopping. Og familietoiletter – jeg har været enlig mor med 2 drenge og det ville have været rart med et toilet, hvor jeg kunne følge dem ind (der er en vis alder, hvor det bare ikke er fedt at tage dem med på dametoilet)

  Reply
 • Line Møller 16. oktober 2014 at 22:37

  Jeg synes du har fat i nogle af de ting, som jeg også finder vigtigt. Bl.a det med hurtigt at kunne finde et toilet til den tre-årige, har jeg ind imellem været lettet over gik så nemt 🙂

  Reply
 • Dorte Nysom 18. oktober 2014 at 17:07

  Indbydende og rene puslefaciliteter til lillebror og legeområde til storesøster står i hvert fald højt på listen her 🙂

  Reply
 • Leila 18. oktober 2014 at 17:12

  Jeg må indrømme at jeg stadig bliver lidt mat ved udsigten til en tur i indkøbscentre… (Efter at have tilbragt alt for meget tid i et som teenager), men med små børn er det altså praktisk og min lille dreng syne det er hyggeligere end ind tur på strøget, hvor det altså godt kan være lidt svært at manøvrere en tumling og en klapvogn. Jeg er virkelig positivt overrasket over at man nu kan få nogle af mine ynglingsmærker, forbinder ellers mest storcentre med de store kæder.

  Reply
 • Charlotte 18. oktober 2014 at 17:39

  Aktiviteter rundt omkring til børnene og hyggelige steder, hvor man kan tage et hvil.

  Reply
 • Evin 18. oktober 2014 at 17:54

  Deres puslerum er bare SÅ lækkert, elsker at der er sprit og lotion… 😉 Fisketorvet er også et hit herhjemme, da man ikke skal “betale” for at ens barn kan lege rundt omkring. Vores datter elsker, at der er legeplads samt levende fisk i akvariet lige omkring BR 😀

  Reply
 • Lene Mørk 18. oktober 2014 at 18:03

  Børnevenlig og dermed også familievenlig shopping involverer for mig, at jeg føler mig velkommen SAMMEN med mit barn! Jeg gider ikke sure steder, der er nok af de glade

  Reply
 • Birgitte N. P. 19. oktober 2014 at 14:19

  Jeg synes der er flere forskellige ting som afgør om det er familievenligt.
  1) gode muligheder for at skifte ble og evt amme/spise
  2) mulighed for at komme rundt i centeret og i de forskellige butikker med en barnevogn/klapvogn
  3) det er altid godt med et lille legeområde eller et eller andet som kan fange ungernes interesse, når man ikke længere kan holde dem i klapvognen
  4) prisvenlige steder at få lidt at drikke og/eller spise
  5) en af de vigtigste ting for mig er at kunne få hjælp i en butik uden at føle jeg og mit barn er til ulejlighed.

  Reply
 • Truc//petittruc1981 19. oktober 2014 at 19:46

  Efter børn foretrækker vi også shoppingcentre hvis der skal shoppes (især da vi stadig var i ammestadiet!!)
  – Nu er puslepladser og nem og hurtig adgang til toiletter (vi har både et ble barn og et uden ble), for det er trods alt begrænset hvor længe vores dreng kan holde sig. Og der synes jeg f.eks. det er umuligt i de enkelte butikker at få lov til at låne et toilet-og så er der altså langt hvis man står midt på Strøget.

  Med de praktiske ting på plads, så holder vores børn længst hvis jeg har sørget for nogle snacks og drikke til turen 🙂 Ellers skal der ihvertfald være mulighed for at købe sunde børnevenlige snacks til en fornuftig pris. Vi er meget glade for de gratishandleboller man kan få hos føtex 🙂

  Synes nu hvor børnene efterhånden er så store (den yngste er 20 mdr), så er der ikke lige så mange krav som før. Men da jeg var på barsel satte jeg pris på flg:

  1. pusle/ammerum, så man kan sidde i fred uden for mange distraktioner, især for barnet
  2. Mulighed for at opvarme babymad, som de godt kunne gøre mere på spisesteder 🙂
  3. Højstole på restauranter og spisesteder
  4. Minimum et prøverum som er lidt større hvor man har mulighed for at køre klapvogn eller mindre vogn ind (ofte stået for åben dør og prøvet tøj, så jeg samtidig kunne holde øje med den lille)

  Og så håber jeg på at vinde gavekortet til Fisketorvet. Har ikke været der en årrække, men det er måske nu det sker 🙂

  Reply
 • Ane-Grethe 19. oktober 2014 at 23:05

  Fisketorvet er lige netop der, vi gerne vil tage hen med vore tvillinge-børnebørn IDA og CASPER, når vi er på besøg hos dem. Der er noget for både børn og voksne. I et center kan tvillingerne også få lov til at gå rundt i stedet for at sidde i klapvognen, det er dejligt, når man er næsten 2 år.

  Reply
 • Maria Lykke H 28. oktober 2014 at 8:38

  Børnevenlig shopping er for mig et sted, hvor det er muligt for børnene ikke at shoppe. Det vil sige, hvor der er masser af muligheder for leg plus indtagelse af børnevenlig mad således at jeg kan shoppe i fred. Er børnene helt små så er klapvogns-/barnevognsvenlige butikker et must, således at man let kan manøvøre rundt uden at hive alt tøjet ned med vognen.

  Reply

Leave a Comment