Ring efter jordemoderen

Åh, hverdagen fældede mig igen. Hver en uge – uden undtagelse for tiden – forløber således. Man står op mandag morgen og går på arbejde med tonstunge øjenlåg og en krop fuld af kaffetrang, og når man har blinket med øjnene et par gange, er det sørme blevet fredag eftermiddag, og man kan gå hjem igen med endnu tungere øjenlåg og gode intentioner om at slappe heeeeelt af i weekenden. Ikke et ord om, at det så ret sjældent sker, fordi nogen er totalt idiot til det fænomen, man kalder afslapning – se bare her, hvor jeg senest berørte netop det på bloggen.

I kender det. Jeg ved det. Men hvorfor filan flyver dagene så stærkt, at det er umuligt at følge med? Jeg fristes til at citere Piet Heins gruk ’Om at leve i nuet’, som er så fint og enkelt, og som jeg kunne lære så meget af, men min indledning er allerede for lang, så …

Anyway. Som I nok fornemmer, er der ikke meget overskudstid disse dage. Kasper og jeg har faktisk ikke været hjemme samtidig om aftenen de sidste mange dage, og Blommen kører med marathon-putninger p.t. så den hjemmeværende forælder har ret begrænset aftentid – voksenaftentid vel og mærke.

Når jeg endelig tillader mig lidt forkælelsestid i øjeblikket, så ser jeg et – hvis det er rigtig vildt så to – afsnit af Call The Midwife på Netflix. Og den serie er simpelthen så god, at jeg vil anbefale den til jer, hvis I skulle mangle lidt serie-inspiration. Jeg spurgte for nogle uger siden på bloggens Facebook om anbefalinger til fede serier, og jeg fik et hav af gode bud. TAK for det. Jeg kastede mig straks over Call The Midwife – en titel, der sjovt nok taler lige til mig i mine nuværende omstændigheder.

Serien foregår i 50’ernes London og følger en lille gruppe jordemødre i det på alle måder barske og ubarmhjertige East End. Der er naturligvis tonsvis af scener med fødsler (som jeg tårevæddet lapper i mig), men mest af alt, giver serien sit bud på efterkrigstidens London ud fra et fint persongalleri af elskelige og finurlige karakterer. Jeg er kæmpe fan. Sluger det hele råt. Og jeg kan fortælle med det samme, at er du bare en lille smule grådlabil, så er der tudegaranti. Jeg fælder et par tårer flere gange under hvert afsnit. Kan simpelthen ikke styre min hormonforstyrrede krop. I det hele taget er fødsler i fjernsynet virkelig noget, der kan sætte gang i mine følelser. Se den serie.

Jeg vil smutte ud af blogland. I dag ER Kasper og jeg nemlig hjemme på samme tid, og jeg er blevet lovet massage på mine ømme yogaskuldre, som jeg har tænkt mig at afkræve lige nu og her 🙂

Har I set Call the Midwife? Og hvad synes I om serien? Ikke noget med at afsløre noget essentielt – er nemlig ikke nået så langt endnu.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’

Trixie Franklin (Helen George), Cynthia Miller (Bryony Hannah) and Jenny Lee (Jessica Raine)


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Pernille 13. november 2014 at 23:45

    Jaaaa! Den er SÅ hyggelig, den serie! Og lidt barsk engang imellem, synes jeg. Men mest hyggelig. Har set allerede afsnit 🙂

    Ps. Fælder også mindst én tåre ved hvert afsnit. Fødsler gør det bare ved mig, tror jeg!

    Reply

Leave a Comment