Et 3D kig ind i maven

I sidste uge var Kasper og jeg forbi Jordemoderhusets scanningsklinik, der ligger midt inde i byen i Brolæggerstræde i en gammel, smuk og klassisk Københavnerbygning. Vi havde bestilt tid til en 3D/4D scanning af lillesøster, og vi var temmelig spændte begge to, da vi kørte af sted torsdag morgen. Vi bestilte nemlig aldrig tid til en 3D scanning, da jeg havde Blommen i maven. Det orkede vi simpelthen ikke dengang. Min første graviditet var fyldt med tilvækstscanninger, fordi det lille Blommebarn ikke voksede som hun skulle til sidst, så endnu flere scanninger var på alle måder mere end, hvad vi kunne overkomme dér.

Denne graviditet er faktisk fyldt med lige så mange ekstra tilvækstscanninger, men det var vi forberedte på allerede inden graviditeten, og derfor er de bekymringer, der ofte følger med den slags ikke fulgt med på samme måde, som de gjorde sidst. Så… Vi havde luft og overskud til et 3D kig ind i min mave, og hold k*ft hvor er jeg glad for, at vi gjorde det.

Vi blev mødt i receptionen af Lea, som er jordemoder og en af de drivende kræfter bag Jordemoderhuset, som ikke kun har scanningsklinik, men også kører fødselsforberedelseshold, babyrytmik, privat jordemoderkonsultationer etc. (se evt. alle holdene her). Jeg gik selv på et af babyrytmik-holdene for et par år tilbage, da jeg var på barsel med Blommen. Og jeg har netop meldt mig på et fødselsforberedende hold, som jeg forhåbentlig lige præcis kan nå før lillesøster ankommer.

Men tilbage til selve scanningen. Det var en vild oplevelse at få lov at se lillesøster i tre dimensioner. Jordemoderen, der scannede mig var en garvet rotte i faget, helt rolig og også glad for at fortælle og svare på alle mine spørgsmål. Det er ikke altid den fornemmelse, jeg har ved tilvækstscanningerne på hospitalet, hvor der er travlt og meget hektisk.

Alt var tilsyneladende så fint, og lillesøs lå perfekt til en scanning under hele seancen med ansigtet frit fremme i hele 30 minutter. Jeg fældede selvfølgelig en tåre eller fem, mens Kasper standhaftigt insisterede på, at lillesøster ligner Blommen på en prik. Og det var fuldkommen som at se Blommen som baby. Om det holder stik, når baby-sis er ude i verden, ved vi ikke. Men. Så skide mega sødt, altså<3

Har I selv fået en 3D scanning under jeres graviditeter? Jeg kan i hvert fald på det varmeste anbefale det. Og ikke mindst at få den foretaget hos Jordemoderhuset. Nu har vi ikke andre steder at sammenligne med, men jeg er vild med, at de på alle måder har formået at gøre det hyggeligt og ikke hospitalsagtig derinde. Det giver en helt anden ro og stemning, når man knalder sit tunge korpus op på briksen for endnu engang at få gelé tværet ud over maveskindet. I øvrigt så varmer de geléen derinde, så ingen ubehagelige kuldechok der. Ren win.

Man kan købe en lille og en stor 3D-scanning (ja, og i øvrigt alle andre tænkelige slags scanninger. Se selv her.) Vi valgte den lille pakke på 30 minutter til 800 kr., og jeg synes, at vi havde god tid. I øvrigt får man en DVD med hele scanningen med hjem og endnu en skive med de bedste skud, så der er rig mulighed for at dele med familie og venner, skulle man have de behov.

Herunder lidt billeder fra klinikken. Desværre havde jeg ikke fået spejlrefleks med, så kvaliteten er derefter:

P1010008

^^^Jordemoderhuset har en masse søde kort med fine baby-relaterede tekster. Dette passer jo perfekt til os. P1010011

^^^Se lige hvor hyggelig selve scannings-lokalet er. Der er ikke meget (faktisk intet) hospitalsstemning over det, men hygge med dæmpet, blød belysning og fine libertypuder placeret rundt i lokalet, og så må man tage sine drikkevarer med ind:)P1010006

^^^Kaffe, te og vand til dem i venteværelset. P1010004

^^^Venteværelset og receptionen. P1010001

^^^Jordemoderhuset er også forhandler af forskellige baby-sager. Fx de lækre uldsager fra Engel. P1010003Pige_29^^^En lille, smuk babyhånd. Mere får I ikke at se. Det er simpelthen for privat, kan jeg mærke.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

10 Comments

 • frederikke 19. november 2014 at 9:29

  Hvor fint….og selvfølgelig skal vi ikke se hele lillesøster. Hun er jeres! Dejligt at alt er godt og hun ligner en lille timmel-sutter, hvilket jeg slet ikke kan stå for! Tillykke med hende!

  Reply
 • Plummum 19. november 2014 at 9:49

  Tusind tak! Ja, hun puttede lige tommelfingeren i munden til sidst. Jeg var helt solgt 🙂

  Reply
 • Anna 19. november 2014 at 19:11

  Hvor det lyder som en hyggelig dag.
  Jeg gik også til tilvækstscanninger i min første graviditet hver 14. dag, det stressede og bekymrede mig en del. Frygter det gentager sig ved næste graviditet. Ved du om man automatisk kommer ind i tilvækstscannings-møllen når man gik til det med den 1.? Gad godt slippe for det nemlig!

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 21:55

   Ikke nødvendigvis, Anna. Det kommer jo også meget an på, hvordan jeres barn var, da han/hun først ankom til verden!? Blommen vejede 2365 gram og tog næsten ikke på det sidste lange stykke tid, så det var ret kritisk. Derfor er de ekstra opmærksomme med lillesøster.

   Reply
   • Anna 20. november 2014 at 6:30

    Ja ok det er klart. Vores datter vejede 2665g da hun kom 3 uger før termin, så det var egt ikke meget lille.

    Reply
    • Plummum 20. november 2014 at 8:34

     Nej, det jo en ret pæn vægt tre uger før termin. Blev du mon sat i gang, eller kom hun blot ud lidt før tid? Jeg vil faktisk sige, at jeg er glad for alle vores scanninger denne gang. Det giver en tryghed på løbende basis, og indtil videre er lillesøsters vægt rigtig fin. Under sidste forløb var vi komplet uforberedte på, at Blommen pludselig ikke tog på inde i maven, så det virkede meget voldsomt på os det hele.

     Reply
 • camilla // Olinesmor 19. november 2014 at 20:40

  Vi overvejer også stærkt en 3D scanning. Med Oline blev den sparet væk da vi var midt i et kæmpe renoverings projekt da jeg var sidst i graviditeten. Det kunne godt være man skulle bruge pengene denne gang. Kunne være max spædende og sjovt.

  Reply
  • Plummum 19. november 2014 at 21:55

   Do it, Camilla. Det var fandme en skøn oplevelse:)

   Reply
 • Signe 25. november 2015 at 12:02

  Hej Signe
  Dine billeder er væk. Tænkte du lige ville vide det 🙂

  Reply
  • plummum 25. november 2015 at 16:08

   Tak, Signe. Mangler vist din hjælp her :S

   Reply

Leave a Comment