Travlhed før barslen og opskrift på julede klatkager

Jeg har SÅ meget blogstof på hjerte p.t., men jeg har SÅ lidt tid til at skrive det. Dagene her op til jul er virkelig pressede for vores lille familie. Der skal samles op på løse ender på arbejdsfronten, og for mit eget vedkommende skal der også styr på en hel masse, før min barsel kan begynde i slutningen af januar. I kender sikkert dagene før en sommerferie, hvor man stresser helt sindssygt bag computerskærmen de sidste par dage for at kunne holde ferie med nogenlunde god samvittighed i tre uger. Sådan har jeg det nu – bare gange 1000 idet barslen (heldigvis!) ikke kun varer i tre uger, men i noget der ligner et år.

Mens jeg tager mig sammen til at skrive afsnit 2 i min graviditetsføljeton, så deler jeg lige en opskrift på en omgang himmelske klatkager, som jeg lavede den anden aften af risengrødsresterne. Opskriften er helt basic, men ikke desto mindre en af mine yndlings. Og så er det bare så hyggeligt med lækre, sprøde klatkager her i juletiden.

Det skal du bruge:

 • Risengrødsrest (jeg havde cirka ½ liter)
 • 1,5 spsk mel
 • 2 tsk kanel (det giver et ekstra julet touch)
 • Kornene fra en stang vanilje
 • 2 æg
 • 1-2 spsk sukker med top
 • Smør til stegning

 

Pynt

 • Brug hvad du har i hjemmet. Jeg servede med agavesirup og hakkede mandler sidst, og det smagte fantastisk.

 

Sådan gør du:

 1. Rør alle ingredienser sammen i en skål til dejen er helt jævn.
 2. Smelt lidt smør på en pande.
 3. Sæt nu klatter på panden af dejen vha. en spiseske med en god top på.
 4. Steg klatterne på begge sider og huske ikke at stege ved for høj varme, så klatkagerne bliver brankede, før de er færdige inden i.
 5. Server med dit yndlingstilbehør.

Enjoy!

IMG_0959Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment