Hamborg som børneby

 photo IMG_1468_zpszcduqlno.jpg
Som nævnt i flere indlæg allerede har jeg 117 Hamborg-tips at dele ud af, men for at gøre det lidt mere spiseligt for både jer og mig, deler jeg dem op i flere indlæg og drysser dem ud over de næste uger med lidt andet godt ind imellem. Indlægget her har fokus på Hamborg med børn med udgangspunkt i både det område, vi havde valgt at bo i samt fordelene ved at leje en privat lejlighed vs. hotel. Jeg tager det altså lidt i bagvendt rækkefølge. Den generelle Hamborg-miniguide kommer en anden dag.

Lej privat når du rejser med børn

Vi lejede lejligheden gennem Airbnb.dk, og lad mig lige slå fast allerede nu, at jeg ikke er sponsoreret af dem, eller på anden måde har samarbejdet med dem. Så er det på det rene – ingen skjult reklame her. Vi var, som så ofte, når vi planlægger en rejse, ude i sidste øjeblik, og derfor var mange af lejlighederne allerede snuppet for lang tid siden. Det kan derfor på alle måder betale sig at være ude et par måneder (gerne mere), når I har besluttet rejsedestinationen.

Til dem af jer, der ikke kender konceptet endnu, så er Airbnb.com en onlineservice, der har samlet et hav af lejligheder, huse, værelser etc. verden over, som private fok udlejer. Det giver dig som lejer et fint og samlet overblik over, hvor du kan bo, hvis du vil undgå hotellet.

Vi har brugt konceptet fire gange nu – først i Berlin, dernæst to gange i Italien (først på en vingård og senere i villalejlighed) og nu i Hamborg, og det er bestemt et koncept, vi har tænkt os at blive ved med at gøre brug af. Det er nemlig helt genialt, når man rejser med børn, og det er der flere årsager til.

Der er meget større frihed til afslapning og lange pauser ’hjemme’, når man bor i sin egen fuldt ekviperede lejlighed. Jeg får hurtigt følelsen af at spilde tiden noget så frygteligt, hvis jeg strander på et hotelværelse i for lang tid midt på dagen. Det føler jeg ikke på samme måde i en lejlighed, hvor man blot blender ind med resten af områdets lokale uden at være ’turist på hotel’. Lejer man af familier, der i forvejen har børn, er der ofte også legetøj, som dit barn kan fornøje sig med, højstole, badekar og hvad du ellers har brug for. Stor fordel – især hvis man ikke har mulighed for at medbringe så meget legetøj hjemmefra på grund af den begrænsede bagagevægt i flyet. Vi har dog kun lejet af familie med barn én gang, og de andre gange, hvor vi selv har slæbt legetøj med, har det alligevel været et hit. Endnu en fordel er, at du i en lejlighed (med mindre du lejer en etværelses) kan nyde aftenerne med din rejsepartner, mens barnet sover. Vi putter generelt mellem 19.30 og 20, og det er ikke særlig sjovt at sidde der i slukket eller helt dæmpet lys og hviske, så tumling ikke vågner. Tro mig – det har vi også prøvet. Det er blot et par af de mest markante fordele ved at leje en privat lejlighed, når man rejser med barn. Og nå ja, helt generelt, så får man bare en federe feel af at opleve rejsedestinationen mere ægte, end når man bor på hotel. Mht. prisniveauet er det ret meget det samme, som når man lejer hotel, vil jeg mene. Man får mao., hvad man betaler for. Vi betalte ca. 1000 kr. per nat for en forholdsvis stor lejlighed. Mindre kunne have gjort det, men vi er altså magelige;) Lejligheden skal du i øvrigt ikke selv rengøre efter endt ophold. Det betaler man automatisk et mindre gebyr for, når man booker.
 photo IMG_1396_zpsxdadqkj2.jpg

^^^Spisestuen i vores lejlighed, hvor nytårsmiddagen blandt andet blev indtaget. Ellers spiste vi mest i køkkenet og i stuen på sofaen:)

Eppendorf – perfekt som børnedestination

Som nævnt var vi sent ude med bestilling af lejlighed. Og det var godt. Vi var nemlig hooked på at leje en lejlighed i St. Pauli, og ærlig talt. Det var vi SÅ glade for ikke lod sig gøre. Selvom området omkring St. Pauli er ved at blive rigtig hipt og langt fra længere kun er kendt for ludere og lommetyve, er det stadig ikke så børnevenligt, som vi foretrækker, når vi rejser. Der må godt være lidt luft, og en masse grønne områder, så vi kan løbe og lege dagen lang. Vi valgte til vores held at booke en lejlighed i Eppendorf, der ligger cirka 12 min. i bil nord for selve midtbyen. Og hvilket lækkert kvarter. Hvis du er til Frederiksberg gange mange i både størrelse, velstand og lækre butikker, så er det her, du skal bo. Eppendorf er en by i byen, og vi fik mange timer dagligt til at gå i kvarteret. Området består af et hav af grønne parker med legepladser, store hvide og klassiske lejlighedsblokke, kæmpemæssige villaer, lækre restauranter, cafeer og butikker, der vil tilfredsstille de fleste foodies, økofreaks eller designinteresserede. En tur langs Alster sammen med alle de andre børnefamilier (og hundefamilier i øvrigt) er også oplagt, når man bor her. Prislejet ligger ikke i den lave ende i Eppendorf. Tværtimod. Men restaurant- og cafebesøg er stadig en del billigere end i Kbh.

Hvis I har brug for mere info, så spørg endelig løs.

Lidt stemningsbilleder herunder:
 photo IMG_1287_zpsqzlkoee6.jpg

^^^Billedet her over af højgravide mig er taget foran vores lejlighed i Eppendorf. 

 photo IMG_1499_zpsjsbwfbhj.jpg^^^Du møder mange af den type ‘villaer’, når du går en tur langs Alster i Eppendorf-enden. Beskenden sag, ikke?

 photo IMG_1490_zpsjw0gbyol.jpg

^^^Snyd ikke dig selv for en morgenmad på Savory Bistro på Hochallee 127, der er en sidegade til Eppendorfer Baum, som er en af de store butiksgader i Eppendorf. Bestil en Löwen-Früstück, som vi gjorde for kun 27 euro med mad nok til to (faktisk tre, da vi delte med den lille Blomme også). Uhm, det var godt.

 photo IMG_1391_zpsl8nkjkx2.jpg

^^^En lille glad bjørn, der synes allerbedst om de mange legepladser i kvarteret.

Følg Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Signe 4. januar 2015 at 17:48

  Hvor ser det skønt ud. Ville ønske vi selv kunne nå en tur inde baby kommer, meeeen det er nok lige lovligt tæt på 🙂

  Reply
  • Plummum 4. januar 2015 at 19:53

   Det kan jeg godt forstå, men ja – det er rart ikke at være ALT for langt væk den næste halvanden måned 🙂

   Reply

Leave a Comment