Min barsel er startet… lidt før ventet

Det piner mig, at bloggen står så meget stille disse dage, nu hvor jeg faktisk har en masse (i mit hoved) planlagte sager at dele med jer herinde.

Men det kan og skal ikke være anderledes. Jeg er übertræt her i 36. uge af graviditeten og blev i torsdags sendt på barsel af min praktiserende læge – seks arbejdsdage før min officielle barsel starter. Andet ville – alle omstændigheder taget i betragtning – være uforsvarligt ifølge lægens udsagn. Det giver på alle måder god mening. Lillesøs er et lille myr, og derfor er det ekstra vigtigt, at hun bliver i hulen noget tid endnu, og holy Moses hvor har jeg og min voksende krop brug for maksimal afslapning. Så… min barsel er startet – en smule før ventet – og dermed også endnu et nyt livskvalitet. Bum. Det skal synke ind og forstås.

Punkterne på min babyklar-tjekliste bliver langsomt færre og færre. Og det et noget, der gør godt for et preggo-monster, hvis hjerne per instinkt har stillet ind på redebyggerfrekvensen. Der har den i øvrigt været længe, men nu er det alvor. Sådan rigtigt. Jeg har Ajax-skinnende overflader og seriøs oprydning på hjernen og er ved at gå ud af mit gode skind, fordi vores rengøringsdame har holdt ferie i tre uger nu. Jeg har endda hyret min far, som er temmelig handy, til at komme og hænge billeder, lamper og deslige op på væggene, nu hvor Kasper er så fortravlet en mand. Ja, sgu da. Jeg kunne selv rive diverse power tools frem og få tingene gjort, men jeg er slet ikke så ferm til det der med huller i væggene som hverken Kasper eller min far, og afslapning er k.o.d.e.o.r.d.e.t.

Og netshopping, der kan klares fra sofaen med benene oppe, er endnu engang blevet en af mine bedste venner. Bedside-vuggen er bestilt (tak til yndlingspreggo-buddy for endnu et godt tip). Spritnye stofbleer med broderede kanter er landet på matriklen sammen med de obligatoriske natursutter i både en rund og anatomisk version. Jeg krydser nemlig fingre for, at babysis – modsat hendes storesøster – er rigtig glad for narresutter, så jeg ikke én gang til skal agere levende sut i tretten måneder i tide og utide;)

Så… nu mangler vi ‘blot’ at finde de to allergivenlige babydyner, der tilsyneladende har besluttet sig for at forblive pistvæk og at få tilsendt stellet til vores nye barnevogn, som meget gerne må komme nu. Og en hulens masse andre sager.

Men vi er godt på vej, og nu vil jeg kaste mig over dagens Anja Bay-lektion. Adiós.

IMG_1516

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ Jeg er også på Snapchat nu... Find mig under plummumdk

Published by

8 thoughts on “Min barsel er startet… lidt før ventet

 1. Ro på lyder som det helt rigtige. Og du ved jeg er varm fortaler for selv at være handy, men i uge 36+ er man altså mere end lovligt undskyldt!

  Hvor er det træls, at det barnevognsunderstel endnu ikke er kommet! Du må sige til, hvis I skal låne Bugaboo’en en periode. Klem til dig <3

  1. Præcis. Ro skal der til nu. Hvor er du sød at tilbyde det. Faktisk har vi jo en barnevogn, vi kan bruge fra Blommen. Men jeg vil bare så sk*** gerne have styr på den nye nu.

 2. Puhhh jeg beundrer godt nok jer der kun går fra 4 uger før. I min branche går vi jo fra 8 uger før, og jeg kunne ikke holde et sek længere. Mit arbejde er selvfølgelig mere fysisk men alligevel: Hatten af.

  Og slap nu af og lad nullermænd være nuller mænd

  1. Ærlig talt, så synes jeg også (selvom jeg ikke har fysisk hårdt arbejde), at det er benhårdt at arbejde til så tæt på fødslen. Ens fokus flytter sig jo også ret meget til sidst – altså væk fra arbejdsopgaver og hen på fødslen/nyt familieliv etc. Så der er jo både det fysiske og mentale aspekt at tage hensyn til. Så enig. Fire uger er for kort tid, hvis du spørger mig.

 3. Det lyder som om du nok skal blive klar. Og ja, en del kan jo ordnes med benene oppe – for det er vigtigt at slappe af. Og nyde!

  1. Præcis. Jeg prøver at få rigelige mængder af begge dele 🙂 Så meget det nu lader sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.