Barslen er nu officielt startet, og jeg kaster mig over nye projekter

Selvom min barsel egentlig startede i sidste uge. Altså før tid og lidt uventet. Så startede den sådan helt officielt i går, hvor jeg tog en tørn på kontoret i fuld arbejdsdagslængde for at overlevere og lukke løse ender. Det var lige i overkanten og sikkert ikke helt optimalt for mig – alt taget i betragtning. Men jeg fik afsluttet det hele på en god måde, og det er et absolut skønt grundlag at gå på barsel på. Jeg har ærlig talt haft svært ved at trække stikket helt de sidste fjorten dage, fordi så meget uafsluttet lå på mit bord, og i dag føler jeg en helt anden ro i kroppen. Nu er der tid og rum til ægte fokus på alt det nye.

De kommende uger står den helt klichéagtigt på projekt jeg-vil-blive-god-til-at-strikke. Et projekt jeg besluttede mig for at give mig i kast med forleden nat, da jeg (igen) lå vågen i tre timer midt på natten trods massiv træthed. Ja, det er en klassiker. Kvinde går på barsel, kvinde kaster sig over nye redebyggersysler:) Men hvor er det hyggeligt og dejligt at have tid til sådanne projekter.

Jeg er ret meget novice udi strikkekunsten og har mest strikket halstørklæder og pandebånd for lidt år tilbage, så jeg starter næsten fra scratch. Jeg forudser nogle fine sæt til babypigen og Blommen med både hjemmestrikkede og hjemmesyede sager. Jeg glæder mig til at kaste mig over første strikkeprojekt i dag, hvor jeg også slår vejen forbi en garnbutik i Valby efter en svømmehalstur, hvor jeg blot skal nyde vægtløsheden, mens far og Blomme giver den gas.

Og så er det jo er en fordel, at strikkeriet kan klares fra sofaen i min nuværende tilstand. Og det er tilmed en kæmpe fordel, at man kan kaste sig over strikningen uden at vække en sovende baby. Det skal man slet ikke kimse af. Det var ofte et problem at bruge symaskine og overlocker under min første barsel, da det var en sikker søvnafbryder hos et vist familiemedlem medmindre hun lå ude på altanen, som hun slet ikke altid gad.

Strikker I også? Inspirer mig gerne med gode links, mønstre, bøger, DIY-guides osv.IMG_1596

Garnet  herover i uld købte jeg tidligere i dag hos Wadils i Valby. Den fineste garnbutik med så mange lækre sager.

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Rikke FM 17. januar 2015 at 23:31

  Lene Holme Samsøe har de fineste forholdsvist nemt strikkede opskrifter i hendes bøger babystrik på pinde 3 og børnestrik på pinde 3,5-4.
  Tusindfryd Cph har også fine babyopskrifter og ikke mindst lækkert garn:)

  Reply
  • Plummum 18. januar 2015 at 11:00

   Åh, ja den bog har vores strikkekyndige farmor. Så fine opskrifter. Googlede lige Tusindfryd CPH. Sikke fine sager. Må straks forbi den irl. TAK

   Reply
 • Lise, Odense 18. januar 2015 at 9:45

  Garnstudio.com – gratis danske opskrifter
  Ravelry.com – et online strikke/hækling fællesskab, primært engelske opskrifter. Nogle koster et par håndøre, andre gratis.

  Reply
  • Plummum 18. januar 2015 at 11:00

   TUSIND tak!! Må straks tjekke ud.

   Reply
 • camilla // Olinesmor 18. januar 2015 at 10:39

  Pas på du bliver bidt af det.

  Kan anbefales Dover and Madden huen som kan købes på Etsy. Opskriften er godt nok på engelsk, men super nem at forstå. Jeg havde ikke strikket i ret lang tid før jeg kastede mig over den med stor succes.

  Reply
  • Plummum 18. januar 2015 at 11:02

   Er allerede helt nede med den strikning:) Udnytter hver en chance for liiige at strikke et par pinde. De huer må jeg lige tjekke med det samme. Du har strikket de fineste af slagsen, har jeg jo set. I øvrigt er du en af de største grunde til, at jeg besluttede at springe ud i den her strikkeverden. Er ved at falde bagover, når jeg ser på dine flotte ting!

   Reply

Leave a Comment