Få frie hænder med baby

Vi bliver i babyudstyrsjunglen lidt endnu. I går handlede det om bedre nattesøvn med baby, og i dag skal det handle om, hvordan du kan få begge hænder fri et kort øjeblik, selvom du har en vågen baby. Alle mødre (og fædre?!) ved, at det somme tider kan være helt umuligt bare at få sig en mad i løbet ad dagen, fordi baby helst vil sidde på armen 24/7. Rådene til frie hænder er mange, og diverse vikler, slynger og hængekøjer er især populære. Men det, der har hjulpet mig her i starten af min barsel er noget helt andet. Nemlig en stol.

Evomove sendte mig et eksemplar af deres nomi BABY under min graviditet, som vi skal teste for dem. Jeg har tidligere testet nomi MINI til Blommen for et par år siden (læs min anmeldelse her), som vi var ret begejstrede for.

Konceptet består af én højstol med tre faser – baby, mini og til sidst en mere klassisk højstol. Derfor vokser stolen med dit barn gennem mange år (ja, den kan også sagtens bruges til voksne. Man sidder ganske godt i den).

Nomi BABY kan bruges fra dit barn er helt nyfødt, fordi stolen kan indstilles, så den ligger næsten vandret, og derfor ikke er lig de udskældte skråstole, som jeg aldrig ville bruge til mit spædbarn af hensyn til babys ryg og nakke. Dog skal din baby naturligvis ikke ligge i flere timer under en lur i stolen.

Vi har brugt stolen til lillesøster lige siden, vi kom hjem fra hospitalet – altså fra hun var kun ét døgn gammel. Stolen er så høj, at du får baby helt op i højde med spisebordet, og derfor kan baby fra helt spæd sidde med ved bordet under jeres spisning samtidig med, at du nusser, kysser og taler med din lille guldklump. Det er simpelthen så smart. Med Blommen havde vi hende ofte liggende på spisebordet på en dyne under vores noget hektiske måltider. Det var upraktisk – især når bordet er fyldt med mad – og det er noget nemmere og mere bekvemt at have baby i en stol.

Vi bruger ligeledes stolen om morgenen, når vi skal sørge for morgenmad til hele familien, hvor der ofte er godt med run på i det lille hjem. Her mærker jeg især, at det er helt essentielt at kunne operere med to hænder, fordi der i modsætning til under første barsel, er et lille barn, der også kræver sit, som har krav på så god start på dagen, som overhovedet muligt, hvor også hun oplever at være i centrum og nurses af mor og far, før vuggestuedagen starter. Her stiller jeg lillesøster lige ved siden af mig i køkkenet, så hun kan ligge og kigge med, mens jeg hælder yoghurt i skålene, skærer bær og hvad der nu ellers sker sådan en morgen.

Og et par ord om det designmæssige, som jeg også gav min mening til kende om i min tidligere anmeldelse. Stolen, som den store Trip Trap-fader Peter Opsvik står bag, er både pæn og stilren, og jeg er fan af, at den kan tilpasses fuldkommen dine ønsker og omgivelser. Både stamme, plastik og puder kan varieres og kombineres på et utal af måder. Vi har valgt den helt klassiske version med stamme i mørkt træ, hvid plastic og pude i sandfarvet. Min veninde har stolen med sort stamme og sort plastic, som også giver et super cool udtryk. Og jeg har endda set stolen med lyserød plastic, som ser vildt lækkert ud. Se fx dette fine Instagram-billede. Mulighederne er mange.

Så alt i alt. Vi er ret vilde med stolen. Min svigerfar måtte endda give sin begejstring til kende over stolens funktion kort tid efter lillesøsters ankomst. Og alle ved jo, at man ikke sådan liiiige imponerer en Morsingbo 😉 Men kære venner. Stolen er ikke en mirakelkur på ‘det lette liv med baby’. Hverdagen med en spæd er krævende, og netop derfor er det bestemt ikke at kimse af med de små hjælpemidler, der kan gøre det hele lidt mere glidende både dag og nat.

Køb eller læs selv meget mere om nomi her.

Evomove har leveret en nomi BABY til os til test.

IMG_2042IMG_2052IMG_2015^^^Stolen indstilles let uden brug af værktøj^^^

IMG_2060IMG_2066IMG_2056Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Østfronten 17. marts 2015 at 21:36

  … alternativt en vikle eller bæresele til frihånds-arbejde med masser af nærkontakt <3 Nok snarere viklen, når der er spisetid involveret 🙂

  Hvor er det et herligt ae-billede, søde du

  Reply
  • Plummum 17. marts 2015 at 21:49

   Skal bestemt have mig en vikle asap, som lillesøster kan sidde trygt i lidt længere tid ad gangen, end hun får lov til i stolen 🙂 Stolen bruges lidt på en anden måde, synes jeg. Den er god når jeg lige hurtigt skal bruge mine hænder til fx at hjælpe Blommen. Men en vikle skal det til. Jeg har tidligere brugt en ringslynge, men blev aldrig helt venner med den. Syntes altid jeg fik placeret babyblommen forkert.

   Reply
   • Østfronten 19. marts 2015 at 12:10

    Slynger er også overraskende svære at bruge ordentligt, plus man bærer på kun en enkelt skulder og det bliver tungt! Jeg synes klart vikler er lettere, selvom det umiddelbart virker overvældende med 5 meter stof. Sig lige til, hvis jeg skal have et testeksemplar med, når jeg kommer på visit (snart, forhåbentlig!)

    Reply
    • Plummum 19. marts 2015 at 12:54

     DET må du meget gerne. Skriver lige til dig:)

     Reply

Leave a Comment