Mere strikkenørderi: Dumme strømpepinde

Ha, fed titel, ikke? :/ Meget mormor. Det er tid til et strikkeindlæg, så spring endelig over, hvis du ikke er til lidt strikkenørderi.

Jeg har nemlig ikke helt lagt strikningen på hylden disse dage, selvom titlen som mor til to for ganske nylig blev føjet til mit curriculum vitae. Jeg har ganske vist en (hel) del mindre tid til kreasyslerne end lige før, men vælger faktisk at prioritere dem midt imellem veninde-hængud, amning, skift af remouladebleer, storpigetid (som tiden alene med Blommen nu kaldes) og deslige. Jeg er stadig helt bidt af det, og har allerede brugt mere end et par tusinde kroner på min nye hobby. Ups. Kan ikke stoppe, når fine garnfarver og -kvaliteter, strikkebøger og diverse udstyr lokker mig.

Mit sidste færdiggjorte projekt – jeg har gang i en del forskelligt lige nu – er et par rosa shorts til lillesøster. De blev ret gode og umanerligt bløde i en skøn Alpaca fra Drops. Men shit, hvor er jeg ikke venner med strømpepinde. De stritter alle de steder, de ikke skal stritte, når man strikker med dem. Resultatet med strømpepindene blev sådan set pænt, men jeg endte med at lukke for stramt af i shortsenes ben åbenbart – jeg var ellers meget omhyggelig med ikke at gøre netop det. Og det gør jo shortsene lidt svære at anvende på tykke babyben (som lillesøs endnu ikke har, men sikkert snart får).

Jeg beklagede mig over strømpepindene på Instagram og fik en masse gode råd om brugen af magic loop, to par rundpinde og deslige, men nu har jeg simpelthen bestilt et par rundpinde på 20 cm. De er bittesmå og søde 😉 Se selv på nederste billede. Jeg håber, de gør tricket for mig, når der skal strikkes bukseben og ærmer på babytøjet.

Hvad gør I, når der skal strikkes småt og rundt? Er I mon alle magic loop-typerne?

(null)

Opskriften på de små strikkede shorts findes i Charlott Pettersens bog Drengestrik, som jeg er ret begejstret for. Tøjet deri er meget unisex, hvis du spørger mig, så i et hjem med en del piger efterhånden, er den ligeså meget værd, som i et drengehjem. Jeg har købt bogen her.

(null)
Og de ultrakorte rundpinde er købt her, hvor fragten kun koster 14 kr.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment