Familiefavoritret: Friske forårsruller

Vi har – sikkert som de fleste andre børnefamilier – en række retter, der altid er et hit, og som aldrig slår fejl – heller ikke overfor treårige med konstant omskiftelige meninger om, hvad de kan lide og ikke lide(!). Vi har knap ti af den slags familiefavoritretter.

En af retterne på den liste er friske forårsruller. De er nemme og forholdsvis hurtige at tilberede og smager himmelsk. Det er næsten kun grønsager, der skal snittes, før retten er færdig, hvilken selvfølgelig også kan tage en rum til, når de skal snittes fint som til denne ret. Som ekstra plus kan disse ruller også bygges af små børnefingre, som kun gør maden så meget mere interessant i børnenes øjne. Vi har netop i aften spist os mætte i en stor omgang risruller, og åh hvor er de altså gode.

Rullerne kan nemt laves mere eller mindre avancerede afhængigt af tid og humør. Vi tog den simple version i dag.

Vi brugte:

En hel pakke rispandekager

Fyld:

  • Gulerødder (i tynde stave)
  • Agurker i (tynde stave og uden skræl)
  • Peberfrugt (i tynde stave)
  • Forårsløg (i ultratynde skiver)
  • Spidskål (skåret meget fint)
  • Hjertesalat (i blade)
  • Frisk koriander (spar endelig ikke på det)
  • Tigerrejer
  • Kylling (skåret i strimler og marineret i soya og ingefær)

 

Dressing:

  • Soya
  • Lime
  • Sesamolie
  • Fiskesauce (kun en lille smule)
  • Sød chilisauce
  • Evt. hakket frisk chili

– Doser ingredienserne i dressingen efter smag. Vi laver altid hver vores version. Kasper er vild med chili og havde i dag hakket Habanero-chili i. Det er en tand for stærkt til mig – især her under amningen.

Sæt nu alle sagerne på bordet sammen med en stor skål vand til at blødgøre rispandekagerne i. Nu kan hele familien bygge lækre, sprøde forårsruller ved bordet. Håber I kan bruge madtippet. Enjoy!

Hvad er jeres familiefavoritretter?

Gå ikke glip af nyt på Plummum.dk. Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin’

IMG_2613IMG_2608 IMG_2609 IMG_2617

Gå ikke glip af nyt på Plummum.dk. Følg med på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

  • Maria 6. juli 2015 at 20:01

    Så lykkedes det endelig at få prøvet denne ret af og MUMS – det bliver vist en af vores favorit retter fra nu af :grinning: Det var et hit hos hele familien. Jeg var løbet tør for soya, men sovsen var et hit. Jeg puttede lidt peanut butter i også og det var godt. En af vores favorit retter er gammeldags grydestegt kylling med flødesovs og små kartofler og hjemmelavet agurkesalat, men det tager til gengæld lidt tid og er derfor en typisk weekend ret :sweat_smile: I hverdagen prøver vi at gøre det lidt nemt ved fx at lave mad til 2 dage ad gangen eller rester der kan bruges til en ny ret dagen efter… Det giver lidt ro på (når det lykkes vel at mærke…) :67:

    Reply

Leave a Comment