Den perfekte eftermiddagssnack uden sukker

IMG_3474

Eftermiddagssnacks er altid på agendaen her hjemme efter børnehaven, som det sandsynligvis er tilfældet i de fleste børnefamiliehjem. Jeg henter Blommen tidligt hver dag, og vi går næsten altid direkte hjem og spiser et eller andet – et lille ritual vi begge elsker. Det kan være frugt, boller med pålæg eller lidt yoghurt med honning og nødder. Men nu har vi altså netop fået bogen Sukkerfri Børnefest ind ad døren, som Ditte Ingemann (også) har udgivet. Og i den er der et væld af lækre opskrifter på sukkerfrie retter og små sjove snacks. Og præcis som jeg har det med Mit Grønne Køkken, som jeg skrev om i forgår, så har jeg altså også lyst til at lave hele molevitten fra denne bog, som også er helt perfekt som inspiration til den ret, du skal medbringe i dit barns sukkerfrie institution til fødselsdage, sommerfester og you name it.

I forgårs blev det til vandmelon og frosne bananer dyppet i chokolade – det var lige hvad vi havde i gemmerne den dag. Vandmelonstykkerne fik også – udover chokoladen – et drys flagesalt og bananerne et drys hakkede mandler og lakridspulver. Blommen var selv med til at fylde chokolade på frugten med en ske (som måske kan ses på chokoladens tykkelse), og hende og jeg fik en dejlig stund alene, mens lillesøster sov lur.

Bogen kan varmt anbefales og kan købes (endda signeret) lige her.

IMG_3481 IMG_3470Læs mere om bogen på Dittes egen blog her.

Hvad er jeres yndlingseftermiddagssnacks?

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Rikke 11. september 2015 at 9:33

  Uhmmmm lækkert, mine små på 4 og 8 er dog ikke så meget til hverken salt el lakrids, men man kan jo lave det i mange forskellige variationer. Mine børn kommer hjem lige efter eftermiddagsmadpakken i børnehave og skole- madpakken er fyldt med grønt, frugt og groft brød. Alligevel har vi fast ritual m lidt lækkert rundt om bordet som det første inden der leges resten af dagen. Vi spiser tit kage, grovboller, koldskål, frugt og gnavegrønt eller en kold sodavandsis- det kommer helt an på lyst, vejr og hvad vi lige har. Jeg går ikke så meget op i om eftermiddagssnacken herhjemme indeholder sukker eller ej, så længe mine små spiser sundt og varieret resten af dagen.

  Reply
  • plummum 11. september 2015 at 10:21

   Lyder lækkert, Rikke. Ja, spise-eftermiddagsritualet er altså godt at samles om. Det giver ligesom en ro og samling på familien, før dagen fortsætter.
   Yes, du kan lave disse i et utal af varianter. Og indrømmet, vi får også sukker i ny og næ om eftermiddagen, men ikke hver dag 🙂

   Reply
 • Gamle madfavoritter – plummum 28. oktober 2016 at 21:38

  […] Billede 2: En smuk og farverig tutti frutti-tærte, som ikke har været på bloggen før. Opskriften er oprindeligt sukkerfri og stammer fra bogen Sukkerfri børnefest af dygtige Ditte Ingemann, men jeg var altså lidt slem at komme rigelige mængder af sukker i denne tærtes bund. Tærten kan laves på et utal af måder og er genial til ‘tøm køkkenet-metoden’. Frugt (frisk og tørret, choko og nødder efter ønske kan bruges til pynt. Find Sukkerfri Børnefest her. Og se også et par andre supernemme sukkerfrie snacks her.    […]

  Reply

Leave a Comment