Hele familien ramt af plantefeber

IMG_3630-2

I dag skal det handle om planter. Lækre grønne planter, som hele familien kan få glæde af. Læs her hvordan.

Vi (måske mest mig) er blevet totalt ramt af plantefeberen, og vi er snart ved at anskaffe os en mindre jungle af Monsteraer, kaktusser og diverse sukkulenter etc i hjemmet.Det er simpelthen så hyggelig en hobby, og giver fantastisk liv i hjemmet med de grønne islæt hist og her. Og nu har jeg tilmed bestilt et miniature plantesæt af skovl, rive og en eller anden tredje dingenot til indendørs plantebrug, så jeg kan nusse endnu mere om vores planter, der hver især kræver forskellig behandling. Sættet kostede 10 kr. via eBay… selvfølgelig. Jeg tipper om det en anden dag, hvis det lever op til mine forventninger.

Men tilbage til planterne. Nogle skal vandes ofte, andre sjældent, nogle skal beskæres, andre ikke, nogle skal vaskes i lunkent og kalkfrit vand på bladene ofte (no shit!), andre må slet ikke få vand derpå o g s å v i d e r e… Det er en kæmpe videnskab, og jeg hygger mig med at lære de enkelte planter at kende. Jeg er dog stadig rimelig grøn (hø hø) udi planterigets kunst, og min læringskurve er stejl.

I dag besøgte vi endnu engang Amager planteland (Ugandavej 1), som jeg varmt kan anbefale som et udflugtssted for hele familien. Her er masser af guf for øjnene, og her er plads. Egentlig skulle vi blot forbi for at købe jord og leca-kugler (og en enkelt Pilea, der selvfølgelig(!) var udsolgt). Men jeg elsker at komme der, og der ryger altid et par planter ekstra med hjem. Det samme gør Blommen. Elsker det. Hun sidder altid i ‘bilen’ under de store kundevogne og får ved hvert besøg lov at vælge en lille plante til sig selv. En deal, hun i sin tid selv fik startet op. Hendes plante står altid sammen med mine i stuen, men vi taler meget om, hvordan man passer og plejer den, så den ikke går ud. Et virkelig hyggeligt projekt, vi har sammen, som giver en hel masse læring også, og det ender vel med, at hun har sin helt egen lille jungle også. På nuværende stadie handler det dog mest om at vande planterne. Resten tager jeg mig af.

Herunder lidt billeder af de nytilkomne grønne familievenner. Medinellaen, planten med de lyserøde hængeblomster, blev jeg inspireret til at købe, da jeg så en hos denne dame tidligere på ugen. Og det var slet ikke den, jeg tog i plantecenteret efter, men pludselig stod jeg ved siden af den fine plante med de store grønne blade, som stod der helt alene og så en smule ensom ud. Den måtte med. Den skulle dog være ret besværlig at pleje og kræver daglig opmærksomhed, har jeg læst mig til. Jeg tager det som en udfordring. De andre planter på billederne, med undtagelse af dén helt til højre i den grå potte, er også nye. Planten i den grå potte er (var) nemlig en stikling, jeg fik af min mor for et par måneder siden. Hun har dens moderplante på over 1 meter (som hun i øvrigt har foræret mig, når vi rykker videre i huset. Juhuu). Jeg kender desværre ikke navnet på planten, så hvis du ved, hvad den hedder, så råb lige højt, så vi kan nærstudere dens egenskaber.

Er I også ramt af plantefeber hjemme hos jer? At holde planter og have er efter min menig i høj grad også for børn, og fx har vi lovet Blommen hendes egen lille urtehave, når vi flytter i hus. Det projekt glæder jeg mig til at starte op.

Vil du vide mere om de grønne venner? Der findes et hav af planteskriverier i blogland netop nu. En af mine favoritter på den danske scene, der leverer en del af dem, er The Rusty Home. Hun er selv ret ny i planteland, som gør det ekstra interessant. Hun leverer i øvrigt helt generelt en vanvittigt inspirerende blog på interiørfronten.

2-17.2Patinerede krukker findes i hobetal i plantecenteret på Amager. De er pæne og tilmed billige. IMG_3621-2IMG_3627-22-6.4IMG_3628-2Den lille plante med de små bitte blade i midten er den plante, Blommen valgte denne gang.

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

10 Comments

 • Farmor 13. september 2015 at 9:48

  Det ser super flot ud Signe, ? jeg får også lyst til at få nogle nye planter. ☺️ Jeg vil lige vente til vi kommer hjem til december. Har du fået en plante til urtepotten fra Lotte og Claus❓
  Ha en god dag ?

  Reply
  • plummum 13. september 2015 at 11:30

   tak:) Ja, god ide at vente til dec. Jeg ville gerne have haft en Pilea til potten fra L og C, men Pileaerne var udsolgt. Har dog bestilt en hjem.

   Reply
 • Nanna C. J. 13. september 2015 at 10:04

  Det er en Schefflera arboricola eller i den blomsterbutik, jeg arbejdede i, kaldte de den bare paraplyplante.

  Reply
  • plummum 13. september 2015 at 11:28

   TUSIND tak, Nanna! Nu kan jeg fordybe mig lidt.

   Reply
 • linda 13. september 2015 at 22:27

  vi er fælles om den grønne planteglæde! nu er jeg også lun på den smukke medinella – du må endelig give en status på, hvor svær den præcis er at gøre tilfreds 😉

  Reply
  • plummum 13. september 2015 at 22:37

   Det vil jeg gøre, Linda 🙂 Har efterfølgende ladet mig fortælle, at den muligvis slet ikke er så besværlig igen. Vi får se.

   Reply
 • Kristina // Frøken Lyngsø 14. september 2015 at 8:07

  Wow! Det ser rigtig godt ud den måde dine planter er arrangeret på trækassen 🙂 Medinellaen er især skøn, klart min favorit!

  Reply
  • plummum 14. september 2015 at 22:24

   Tusind tak, Kristina. Jeg er også lidt vild med det. Botanisk indretning er altså lækkert.

   Reply
 • Astrid 14. september 2015 at 9:51

  Sikke nogle fine fund. Amager Planteland lyder som et oplagt turmål for min familie (eller bare mig:-)) Jeg tør dog ikke binde an med kaktusser, for min søn er så nysgerrig på de små grønne venner, og for lille til at forstå, at de gør ondt.
  Er helt enig med dig i, at det også er noget for børn. Og det er dejligt at se, når de viser interesse for det.

  Reply
  • plummum 14. september 2015 at 22:23

   Tusind tak 🙂 Ja, tag endelig derud. Vi stiller kaktusserne så højt, at de er umulige at nå for børnefingre. Ellers turde jeg heller ikke.

   Reply

Leave a Comment