Opskrift på let bagte Müslibarer med få ingredienser

muslibar

For et par uger siden lavede Blommen og jeg müslibarer til eftermiddagshyggen. De blev særligt vellykkede denne gang, og derfor skal I bestemt ikke snydes for en opskrift.

Müslibarer kan laves med et hav af forskellige ingredienser – og de kommer også både i bagte og i raw-version. Med få grundingredienser som base kan man lave sin müslibar ud fra sine drømmeingredienser, eller det man lige har i skabene. Vores version her er af den mere syndige slags med både choko og honning, som enten kan udelades eller udskiftes med tørret frugt, frø, frisk frugt eller lignende. Jeg kan fortælle, at disse hurtigt fik ben at gå på her hjemme. Det er næsten små kager.

Vi brugte (til en lille portion med 6 – 8 barer):

 • Dadler – 130 g
 • Havregryn – 65 g (gerne grovvalsede for god struktur i barerne)
 • Kokosolie – 1,5 spsk
 • Mandler – 65 g grofthakkede
 • Chokolade – 100 gram grofthakket (vi brugte en blanding af mørk 70 % og hvid)
 • Honning – en god klat

Sådan gør du:

Hak dine dadler rimelig fint, når alle sten er fjernet. Det er min erfaring, at de små banditter smadrer selv de bedste blendere, så jeg hakker dem altid. Og hak i samme ombæring dine mandler og chokoladen groft. Nu blandes alle ingredienser sammen. Rør indtil din masse er sammenhængende og klæbrig. Her kan du altid justere lidt på dine ingredienser, skulle massen være for tør eller for våd.

Nu fyldes massen i en firkantet form beklædt med bagepapir. Sørg for at laget er lige tykt over det hele. Sæt nu formen i ovnen i cirka 10 min. ved 185 grader. Nu lader du kæmpebaren køle af, før du skærer den over i mindre müslibarer, som er lige til at hapse.

Håber, I vil nyde 🙂

TIP: Hvis du har undladt chokoladen, kan du blot stille formen i køleskab og ikke i ovnen i et par timer og lade det hele stivne, så du spiser barerne rå. Vi valgte at bage vores i kort tid, så chokoladen lige fik lov at smelte lidt. Det var et hit, og müslibarerne kunne derfor nydes med det samme uden ’stivne-ventetid’.

Spørg endelig hvis jeg skal uddybe.

 

 

IMG_3598 IMG_3596 IMG_3592 IMG_3599Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Ivy 9. oktober 2015 at 10:00

  Tak for lækker opskrift, dem laver jeg idag og tager med til når lillepigen og hendes vuggestue-veninde har legeaftale på biblioteket! 🙂

  Og iøvrigt skal jeg også huske at sige tak for sengerands-diy – den har jeg nu lavet 2 gange 🙂

  Reply
 • signe Engby 25. september 2017 at 10:05

  Jeg kunne slet ikke få mit til at hænge sammen (men de små stumper blev også spist med glæde). Jeg brugte tørrede dadler – skulle det være “friske” ?

  Reply
  • plummum 25. september 2017 at 10:09

   øv, hvor ærgerligt. Nej, ikke friske dadler (de kan være beske i smagen), men brug de helt bløde, lækre dadler, der nærmest går i stykker, bare man tager dem op ad æsken.

   Reply

Leave a Comment