Opskrift på chiagrød og noget om smukke glas

 photo chiamedtekst_zps7oqduqba.jpg

Indlægget indeholder affiliate-links.

Følger du med på plummums Instagram? Hvis du gør, så ved du også, at jeg over den sidste måneds tid har udviklet lidt af et afhængighedsforhold til den hvide grød med de sorte prikker, nemlig chiagrøden, som jeg egentlig ikke helt synes er en grød… men lad det nu ligge. Se nederste billede her i indlægget, hvor jeg viser et udsnit af de chiagrødsanretninger, jeg på det seneste har kreeret og spist og postet på IG. Der er altid en del, der spørger ind til en opskrift, så nu kommer den her på bloggen.

Ekstravagante glas til alle formål

Men først vil jeg knytte en kommentar til mine nye glas, som endelig kom her hjem at bo. Jeg har længe ønsket mig de ovenud smukke og maskuline krystalglas fra Frederik Baggers Crispy-serie. Ja, ja jeg er helt med på, at jeg ikke er first mover her, og at de nærmest står i alle hjem med smag for dims efterhånden, men det ændrer slet ikke på min glæde for disse ekstravagante basser, der vejer godt til i hånden. De kan bruges til alt, og selvom de muligvis var tiltænkt som drinksglas til herreværelset fra designerens side, så synes jeg, de er ligeså perfekte til morgenmåltidet som her, mellemmåltidet eller sågar til kaffen.

Jeg ønskede mig glassene til min fødselsdag, og min bror var endda rundt i mange fysiske butikker for at finde de famøse glas, men uden held. De fleste steder lignede ekspedienterne store spørgsmålstegn i hovederne, når han spurgte efter glassene, og han måtte til sidst finde en helt anden gave. Men. Du kan bl.a. finde glassene hos Moodings lige her. Moodings er en interiør-webshop, der har de fineste sager til hjemmet og en toptjekket webshop. Tjek den selv ud, hvis du også er til den slags lækkerheds-dimseri.

Jeg overvejer lige nu, om jeg skal tilføje karaflen fra samme serie til min lille samling eller købe fire Crispy Lowball-glas mere, så jeg i alt har otte og kan dække op til gæster!? Kasper er i øvrigt også vild med glassene, og jeg tænker, at de vil være den perfekte julegave til en mand, du har kær. De vil se smukke ud på en lækkert stylet barvogn i stuen. Eller blot i reolen på væggen. Og Moodings har fri fragt på alle ordrer, kan jeg se. Stort plus! Jeg hader lidt at betale porto. 

 photo P1010309_zps8i669kkp.jpg

Og nu opskriften 

Godt så. Nu skal du få den opskrift på chiagrøden, som jeg startede med at love. Der findes et hav af måder at lave den sortprikkede grød på, men jeg gør mestendels således:

Ingredienser til chiabasen:

 • 1 dåse kokosmælk (ikke light, men gerne en rigtig fed en)
 • Chiafrø (1 spsk per 100 ml kokosmælk)
 • Kornene fra 1 stang vanilje

Rør godt rundt i dåsen, med kokosmælk, så der ikke er klumper tilbage. Hæld nu det hele i en skål og bland godt med dine chiafrø, der vil suge 10 til 12 gange sin egen vægt. Rør også kornene fra en stang vanilje i. Sæt din skål med blandingen i køleren natten over eller i min. 6 timer.

Anretningen

Dagen efter, du rørte basen, blander du den op med fx skyr eller græsk yoghurt. Jeg plejer at bruge cirka halvt om halvt, men prøv dig frem. Det er smag og behag, hvor dominerende man synes chiafrøene skal være. Top nu op med det du lyster eller har i gemmerne. Kiwi, mango, passionsfrugt, alle slags bær, friske figner, banan, tørrede frugter, havregryn, kompot, nødder etc. er perfekte til formålet. Og til sidst kan du vælge at toppe med lidt sødt som fx honning eller sirup, som jeg oftest gør 🙂

Håber, du kan bruge min version af chiagrøden. Jeg er i hvert fald selv helt tosset med den. 

 photo P1010302_zpsae8wboju.jpg
 photo P1010296_zpsaq3jrq0l.jpg photo P1010300_zpsunrtslwr.jpg

Herunder lidt IG-chia-snaps fra mit personlige feed:

Indlægget indeholder affiliate-links

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • C 4. oktober 2015 at 21:54

  Lyder lækkert 🙂 Men hvordan med kokosmælk er det ikke ret fedt? Eller er det den gode fedt?

  Reply
  • plummum 4. oktober 2015 at 22:02

   Det er faktisk super fedt, jo, så det er en rigtig kaloriebombe det her. Men det er godt fedt, så længe man lige indtager det med måde 🙂

   Reply
 • Julie 5. oktober 2015 at 9:56

  Det ser virkelig lækkert ud 🙂
  Kan ‘basen’ holde sig et par dage i køleskabet?

  Reply
  • plummum 6. oktober 2015 at 23:05

   Ja, sagtens. Jeg lader det gerne stå i op til fire dage.

   Reply
 • Cecilie 5. oktober 2015 at 14:17

  Ser rigtig lækkert ud! Tak for at dele. Jeg er kørt lidt surt i den gode gamle havregryndskugler og i skyr med bær, så det her virker som en herlig ting et sted midt imellem ? Hvor mon du køber dine chiafrø henne? Helsekostbutikker eller et sted på nettet?

  Reply
  • Cecilie 5. oktober 2015 at 14:19

   Åh nej, min ipad rettede havregrød til havregrynskugler (stavet med D endda – wtf) ?? Ville ellers være temmelig crazy at spise havregrynskugler til morgenmad ?

   Reply
   • plummum 6. oktober 2015 at 23:06

    Ha ha ha, hvor sjovt 😀 Ja, prøv det her ud. Det er altså ret så lækkert.

    Reply
    • Cecilie 7. november 2015 at 21:25

     Uh, jeg er nu blevet totalt afhængig! ???. Tak for opskriften, jeg spiser videre ?

     Reply

Leave a Comment