Opskrift på langtidshævede Manitobaboller

Vi efterårshygger stadig med diverse småaktiviteter, og selvom det er dejligt, er vi efterhånden SÅ klar til at pakke vores habengut sammen igen og flytte ind i vores hus. Vi har så mange pakkenelliker med til mine forældre, at vi (helt uden at overdrive) skal bruge en trailer plus to bilers kapacitet, når vi skal have fragtet det hele til huset. Og dernæst har vi et stort lagerrum med alle vores flyttekasser og møbler, som skal tømmes og flyttes til huset. Pyh. Flytning edition II 🙂

Men tilbage til de små efterårsaktiviteter. Jeg bager boller cirka hver anden dag, så der altid  er friske boller i vores beholdning. Det er så nemt og skønt med hjemmebag. Den anden dag bagte jeg boller på Manitobamel, som er et kraftigt hvedemel med et højt proteinindhold. Melet giver en usædvanligt luftigt og elastisk dej, som giver en helt fantstisk krumme i langtidshævede boller (og også i lynhævede har jeg ladet mig fortælle).

Bollerne bagte jeg på min sædvanlige opskrift til kold langtidshævning, hvis grundregel lyder: 1 liter væske til 10 gram gær.

Til disse boller skal du bruge:  

 • 1 liter vand
 • 10 gram gær
 • Cirka fire gode håndfulde grahamsmel
 • Manitobamel
 • Lidt salt
 • Evt. en smule olie og honning

Sådan gør du: 

Opløs gæren i lunken vand og tilsæt salt og evt. lidt olie og honning. Tilsæt nu lidt grahamsmel og rør sammen. Nu tilsætter du din Manitobamel indtil dejen er god og sej at røre i, men stadig meget våd. Du skal altså ikke have fingrene i dejen. Stil din dej til hævning i køleren natten over.

Næste dag kan du bage bollerne. Tænd din ovn på 220 grader varmluft. Sæt dejklatter (cirka to store spsk per bolle) på en plade med bagepapir. Bag bollerne i 10 min., tag dem ud for at pensle med mælk og bag dem nu 10 min. igen.

Nu er du færdig. Et ultranemt og dejligt projekt.

Og et lille tip: Dejen kan holde sig cirka en uge i køleskabet, så du kan bage helt friske boller til familien hver morgen på ganske kort tid.

Du kan følge Plummum på Facebook, Instagram og Bloglovin’


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

 • Name* 25. oktober 2015 at 18:22

  Comment

  Reply
 • Mikkel 16. november 2015 at 11:54

  Kan disse boller oz bages i muffinsforme for at de ikke flyder så meget ud?

  Reply

Leave a Comment