Plummums jul vol. 1: Stillebens med natur og glimmer

 photo P1010968_zpstoktjoso.jpg

For første gang nogensinde er jeg forud med julepynten. Det skyldes sandynligvis, at jeg er på barsel i år, og at Blommen samtidig har nået en alder, hvor hun faktisk nyder at sidde og sysle med mig. Hvis der bare er glimmer en masse involveret, så er alt godt 😉 I indlægget her får I et lille kig på, hvad vi har kreeret indtil nu. Naturmaterialer og små stillebens med et drys glimmer er vist kodeordene for vores julepynt i år, som der helt sikkert kommer mere og mere af fra nu af og til juleaften.   

Som så mange andre er jeg glad for naturens egne materialer, og dem har vi i den grad inviteret inden for i år. Det er pludselig så nemt, når vi selv har alverdens træer og buske i haven, der bare venter på at pynte i en juledekoration. Har du ikke egen have, så tag en stor kurv og saks med ud på din næste gåtur og pluk alt det, du synes er fint på din vej.

Og husk. Det behøver ikke kun være traditionelle julegrene, du inviterer med hjem, hvis du spørger mig. Det er meget mere personligt og giver mere kant, hvis du kombinerer det traditionelle (kogler, mos, kristtorn, buxbom etc.) med fx kaktusser, andre sukkulenter, lyserøde roser osv.

Første etape af vores pynteleg, som har stået på en lille uges tid nu, har været at skabe små stillebens, vi kan sætte forskellige steder i huset og endda flytte rundt efter behov. Super super simpelt, men så stemningsfuldt.

Sådan gør du. Ja, det giver næsten sig selv, når når du ser på billederne. Find en masse fade, krukker, krus, glas osv. frem fra gemmerne – gerne gammelt krystal, rustikke krus, keramik, zink, lerkrukker osv. Sæt det hele frem sammen med alle de naturmaterialer, du har samlet. Husk, at det er godt at have ståltråd, lim, glimmer, saks, bogstavestempler osv. ved din side også.

Begynd nu at lave små simple dekorationer af dine sager. Du kan løbende stille op på fadene, indtil du er tilfreds med kombinationen. Selv laver jeg om og bytter rundt konstant.

Se et udpluk herunder af vores stillebens:

 photo P1010958_zpshyjdvofz.jpg

Gammel, patineret lerkrukke med mos fra et oldgammelt træ i haven og et lys. Stjernen er et til-og-fra kort fra Tiger, som har fået et stempel. Tiger har igen i år en pakke stempler plus stempelpude med alle alfabetets bogstaver, som er en nem måde at skabe små budskaber på.

Kaktussen, der ligner et juletræ i forkædning, er jeg helt tosset med. Den har blot fået en parpirspose som ‘potte’, og den er i øvrigt også stemplet med små ord nu.  photo P1010952_zps6liavqgb.jpg

Lysdekoration med sand i midten (til at holde lyset), gran og små visne ‘bolde’, der nu er sprunget ud og blevet til en form for vat. Kaktus plantet i en kop fra Broste, lille stof-Engel fra Tiger og en gammel gul glasstage til fyrfadslys.

Lysdekorationen har i øvrigt fået en gang sølvglimmer på kanten (se øverste billede), som giver en fin julet effekt. Jeg har brugt vandbaseret lim fra Tiger og drysset glimmer hele vejen rundt i kanten. Og det hele er lige til at vaske af efter jul igen. Jeg har tænkt mig at lave mange flere glimmersager, før julen er omme. Synes, det er så fint.

 photo P1010965_zpsjvafrdkr.jpg

Er ret vild med, at Broste-koppen må agere krukke til kaktussen.  photo P1010980_zpsmc1lotwz.jpgEt andet stilleben på et gammelt Bjørn Wiinblad-fad. Rosen gør det godt her, fordi den knækker, det meget traditionelle juleudtryk.  photo P1010981_zpspwrtyuqu.jpg photo P1010984_zps6ygqtxob.jpgEr lidt vild med de vattede ‘snebolde’, som jeg tilfældigt fandt i haven, da de var små, brune og hårde kugler.

Vores små opsatser er simple og ikke fancy pancy og vilde kreationer. Jeg holder af, at vi kan udvide stille og roligt og af det simple udtryk. P.t. er jeg igang med forskellige kranse af grønt, som sikkert også havner på bloggen snart.

Er I gået i gang med julerierne?

P.s. Jeg er faktisk IKKE særlig overskudsagtig p.t., selvom dette indlæg måske vidner om noget andet 🙂


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Farmor 23. november 2015 at 23:10

  Hvor er du dygtig og kreativ Signe. Det ser så flot ud. Glæder mig til at se det når vi kommer på besøg hos jer.
  Knus

  Reply
 • Anne 25. november 2015 at 12:48

  Hvor er det fint:)
  Hvor er de søde kakus-juletræer fra?

  Reply
 • Plummums jul vol. 2: Et fad med natur – plummum 28. november 2017 at 10:04

  […] dag julede vi endnu engang. Hvis du vil se vores julerier vol. 1, så se med her. Eller i dag var det mest mig. I en flyttekasse i kælderen fandt jeg alt Blommens strandlegetøj, […]

  Reply

Leave a Comment