Plummums jul vol. 3: En klassisk grøn krans

OLYMPUS DIGITAL CAMERASelvom jeg i år har været forud med alle julerierne, så var jeg altså for sent ude med adventskransen, der først stod færdig dagen efter 1. søndag i advent. Men bedre sent end aldrig. Kransen får I alligevel her på bloggen, da den kan bruges til mange andre formål end lige med fire lys i. Den vil også være smuk som pynt på døren. 

Det er første gang nogensinde, jeg forsøger mig med kranse til jul. Det skyldes 1. at jeg nu har en have, hvor jeg kan plukke alskens grønne lækkerier og ikke behøver at købe mig til alle materialer, hver gang jeg skal kreere det mindste i den boldgade. 2. at grønne kranse er en kæmpe tendens i årets julepynt. Ja, ikke at man partout SKAL lave julepynt efter tendenser, men jeg har nu set 117 forskellige grønne kranse på Instagram og Pinterest – store som små – og det vokser altså på en. Og 3. så passer de grønne kranse fint ind i vores hjem, hvor vi efterhånden har indrettet os fint med diverse planter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vild og autentisk

Jeg ville gerne have en adventskrans, der var vild og autentisk i udtrykket. Ikke en glimmerdims med røde bånd, kogler og plastiksvampe på ståltråd. Jeg plukkede derfor tre slags grønt samt lidt hassel og blomster fra Vedbend.

De tre slags grønt klippede jeg først i lige store stilke af cirka 10 cm. Derfefter fordelte jeg dem i tre bunker, så jeg skiftevis kunne binde dem rundt om kransen i samme rækkefølge. Jeg skulle tre gange rundt for at have dækket hele min halmkrans, som jeg i øvrigt købte i Fakta for 30 kr.

Og et lille tip: Jeg brugte almindlige tynd ståltråd til denne krans, og jeg brugte derfor lang tid på hele tiden at skjule den under de enkelte blade og stilke, som ikke engang lykkedes helt. Køb i stedet grøn bindetråd, som er meget lettere at arbejde med. Jeg fik en rulle for 35 kr. i min lokale blomsterbutik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABlomster fra Vedbend og Hassel er stukket ind i kransen til sidst.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du binder en grøn krans, så se denne fine guide. Jeg startede med at følge den slavisk, men fandt hurtigt min egen metode. Det er nemt og forholdsvis hurtigt. Især hvis du IKKE forstyrres af børn 27 gange i processen 😉

P.t. er jeg igang med en række små delikate kranse, som jeg håber snart kan vises frem herinde også.

Har I også grønne kranse i hjemmet i år? Eller hvilken slags julepynt er I til? Fortæl og vis mig det gerne, hvis du fx selv har en blog eller Instagram 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

5 Comments

 • Linda J 8. december 2015 at 22:15

  Den rigtig fin og så endda første krans til jul – godt gået

  Reply
 • Sine Løkke 8. december 2015 at 22:46

  Jeg er vild med din krans. Min ligger stadig som en bunke gran foran hoveddøren. Måske når jeg at få den lavet inden jul? Min adventskrans i år er et stort glasfad med mos, sukkulenter og orange paradisæbler…toppet med et par rensdyr. Jeg smider den lige på instagram @loekkeligetanker

  Reply
 • Charlie 9. december 2015 at 16:06

  Hvor er den smuk! Så fin og enkel. Jeg har heller aldrig rigtig kastet mig ud i en grøn krans, men denne er virkelig inspirerende 🙂
  I år har vi en krans omviklet med birkebark – den er endnu mere enkel og det kan jeg faktisk meget godt lide 🙂

  Reply
 • A+K/VenterPaaVinBlog 28. november 2016 at 8:09

  Så fint med det grønne, er meget mere mig med naturmaterialer og enkelthed 🙂

  – A

  Reply
 • Inspiration til den grønne adventskrans – plummum 29. november 2017 at 8:11

  […] Den kan I se her, hvor jeg også step-by-step gennemgår bindingsprocessen med jer. Håber, I lader jer inspirere af mine juleindlæg, som der kommer flere af den næste måneds tid. […]

  Reply

Leave a Comment