Lav NEMT mad til baby og tumling med en 4-i-1 foodprocessor

sponsindlægbjælkeAt lave mad til en baby kan blive en meget lang og meget rodet affære, når du skal kreere et sundt og solidt måltid fra bunden. Jeg husker selv adskillige gange med Blommen og senere lillesøster på hoften, mens jeg med én hånd balancerede grøntsager, der skulle ordnes og skæres for derefter at koges i en gryde for til sidst at blendes, før hele herligheden kunne serveres for et styk (efterhånden) utålmodig baby. Ja, man kunne selvfølgelig bare være typen, der havde 45 forberedte retter i fryseren, men sådan var det … lad os bare sige ret sjældent hos mig 😉

Phillips Avent har netop lanceret en ny babyfoodprocessor, der forsøger at imødekomme netop den proces ved at gøre det hele lidt nemmere, fordi foodprocessorer både kan dampe, blende, optø og genopvarme maden, så man altså slipper for gryder, skåle, stavblender og andet køkkenudstyr. Foodprocessoren kan derfor bruges lige fra, at din baby begynder på den første mad, hvor du har brug for helt lind grød og mos til op i tumlingeårene, hvor der er brug for både bid og struktur.

Personlig app med ekspertråd

Jeg lavede et måltid til lillesøster i dag bestående af kogte ris med en lækker grøntsagspuré, som både Blomme og jeg spiste lystigt af også. Opskriften fandt jeg i maskinens tilhørende app “Easy Weaning“, hvor du kan hente gode ernæringstips fra eksperter og opskrifter til dit barn, som du registrerer i app’en med alder. Opskriften i dag bestod af mad til 4 portioner, og derfor har jeg nu grøntsagspuré i køleren til i morgen også, som kan let kan genopvarmes på babyfoodprocesoren.

Læs også: Mad til baby på 6 måneder

Maskinen er let at anvende, og det er skønt at kunne styre alle arbejdsgange på én og samme. Det er desuden et stort plus, at foodprocessoren damper og ikke koger dine grøntsager eller fisk, så vitaminer og mineraler bibeholdes bedst muligt.

Jeg vil klart anbefale foodprocessoren, der prismæssigt ligger på 1599 kr., til børn op til cirka 1 år, hvor de fleste børn alligevel begynder at spise præcis samme mad som resten af familien blot lidt mere findelt. Jeg ville gerne selv have haft fingrene i den, da lillesøster rundede de 6 måneder. Og en vigtig detalje, der er værd at nævne. Maskinen består ikke af alt for mange dele, og den er nem at rengøre. Afgørende, når man ikke har oceaner af tid til den slags under den travle(!) barsel.

Hvad siger I? Lyder det ikke smart med en 4-i-1 maskine, der kan blive din nye ven i køkkenet, når du gerne vil skabe et lækkert måltid til din guldkump proppet med de rigtige vitaminer? Det håber jeg, I synes. I løbet ad ugen sætter jeg nemlig en spritny babyfoodprocessor fra Phillips Avent på højkant i en konkurrence her på bloggen. 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Line 18. april 2016 at 9:58

  Hej,
  Jeg har et lille spørgsmål som intet har med indlægget at gøre. Beklager.
  Jeg kan huske du skrev at du har brugt slyngevuggen fra legebutikken.dk. Har I også brugt den om natten? Det kan jeg nemlig ikke læse mig frem til nogen steder.
  På forhånd tak ☺️ Og tak for en dejlig blog!

  Reply
  • plummum 18. april 2016 at 10:47

   Vi brugte den kun til dagslurene. Der er jo en risiko for fladt baghoved, fordi barnet er fikseret på en anden måde, end når de blot ligger i en flad seng. Men hvis I skal bruge en slyngevugge om natten, så skal I blot sørge for en plade i vuggen, så jeres baby ligger fladt og ikke svøbt af selve vuggen. Giver det mening? 🙂

   Reply
 • Line 19. april 2016 at 19:29

  Tak for dit hurtige svar ? og ja det giver bestemt mening.

  Reply

Leave a Comment