Nok Danmarks sejeste hotel set med børneøjne

Weekenden i Nordjylland er overstået for denne gang, og den er faktisk stadig – her torsdag aften – ved at bundfælde sig hos mig. Den var vild på alle måder. Både fordi der var u t r o l i g meget kørsel og mange aktiviteter pakket ind på to små dage, men i høj grad (og nok mest derfor) også fordi, jeg desværre blev helt og aldeles fældet af en god gammeldags gang omgangssyge (sorry!), som tvang os til at forlade Fårup Sommerland fire timer før planlagt om lørdagen. Super flot, mor! Jeg har en del på hjerte om weekenden, og I får det lige i mindre bidder. I dag skal det primært handle om Hotel Fårup, der muligvis er Danmarks sejeste set med børneøjne.  

Fredag før frokost – efter fire-fem heftige pakketimer mig alene med pigerne (pyyyyh, det gik vildt for sig til sidst) – hentede vi Kasper fra arbejde, og så susede vi af sted mod Hotel Fårup, som havde været så eddersøde at invitere os til at prøve et værelse med fri adgang til parken på deres spritnye og lækre 4-stjernede familiehotel. Vi var syv timer undervejs alt i alt pigerne og jeg, og det var dæleme en lang tur, da familiens mindste ikke synes, at bilkørsel er et hit altid. Men det var sandelig køreturen værd. Hotellet, som vi ankom til, og som I kan se på billederne i indlægget, overgik vores forventninger fuldstændig. Der var kælet for detaljerne, og begge piger var ellevilde fra det sekund, vi trådte ind i hall’en, hvor det første legeområde viste sig.

Hotellet ligger midt i sommerlandet som bekendt ligger i en skov, og skoven er simpelthen inviteret indenfor på hotellet i form af sprøde ‘skov’-tapeter, der giver en illusion af at være udendøre, loungeområde som indendørs bålplads, fuglehuse på værelserne, en køjeseng lavet som skovhule, knager med fugle osv. Så fint og gennemført. Og hotellet ligger direkte med udsigt over en sø til Orkanen, som stadig er så tilbagetrukket, at det ikke giver lydgener på værelserne. Super sejt at kunne stå på værelsets hvide træaltan og være midt i en forlystelsespark. Jeg er ganske sikker på, at Hotel Fårup er et af Danmarks allersejeste hoteller set med børneøjne. Og det er ærlig talt og fuldkommen uden omsvøb.

Nordjyder vs. Københavnere 

Og så er der den sevice der. Jeg nævnte det også sidste år i dette indlæg. Om det er generelt for Nordjyder, at de kan et eller andet unikt på det punkt, som vi i København på ingen måde fatter, eller om vi tilfældigt bare har mødt de allermest servicemindede mænd og kvinder på vores færden nu to år i træk, ja, det må stå hen i det uvisse (selvom jeg nu er ganske overbevist om, at man bare er bedre til den slags der oppe i det nordlige Jylland). Vi blev taget hånd om på den bedst tænkelige måde uanset, om vi skulle have en ekstra højstol, købe en gammeldags is med guf, have fat i en trækvogn til vores habengut direkte fra hotellet og ud i parken etc. Vi mødte generelt en ‘alt kan lade sig gøre-ish’ attitude og altid med et venligt smil og den sødeste accent. Jeg er tosset med nordjysk – sødt, syngende og altid så uskyldigt.

Flot, mor!
Og så blev jeg syg. Ret ironisk. Endelig havde vi taget en beslutning om at forlade husrenovering til fordel for familietid, og så faldt hammeren. Den mest voldsomme omgangssyge, jeg husker at have været ramt af ever fik mig bogstavelig talt i knæ, og fra at tænke om morgenen, at det nok gik, at jeg måtte tage det med ro, mens resten af familien prøvede forlystelser, var jeg pludselig nødt til at kapitulere. Jeg forlod parken med åndenød, ringen for ørene og næsten følelsesløse arme tæt på at besvime foran mine piger (ja, det lyder fuldstændig skørt, men præcis så slemt var det). Doh.

Heldigvis nåede vi at prøve lidt forlystelser før afgang, og faktisk er det aktiviteter som vandcykler, trampoliner, togtur, forhindringsbane og ponyridning, der hitter allermest i vores familie p.t. Og det passede mig ganske fint den dag, selvom jeg ellers er den af os, der ikke er bleg for en vild tur i Orkanen eller fem;) I øvrigt vil jeg anbefale alle en tur i toget, der kører fra den ene ene af parken til den anden. Jeg havde dømt toget ude. Tænkte det var møg kedeligt, men det er en smuk og meget fin tur og et herligt familiebreak. Lillesøster nåede endda at falde i søvn i mine arme på vores runde. Lillebitte pus.

Nå men. Der skal helt afgjort en revanche til, og derfor har vi aftalt at tage tilbage til Fårup Sommerland til august eller september, før sommeren er helt væk igen. Vi er og bliver vilde med det sted og ikke mindst med det nye røde træhotel, som står så fint der mellem træerne.

Tusind tak til Fårup Sommerland, Visit Nordjylland og Skallerup, som alle var med til at gøre turen mulig. Og ikke mindst tusind tak til sejeste Kamilla, der også havde været med til at arrangere turen for 15 forskellige bloggere.

Læs også om sidste års tur til Fårup Sommerland her:

Lidt stemningsbilleder herunder:

^^Hotellet gemt bag de grønne træer.^^Orkanen, som jeg endnu har til gode at prøve. Tjek den ud her ^^Sådan så udsigten fra hotelværelset ud. Sejt, ikke? ^^Og endnu et udsigtsbillede. ^^Køjesengen bygget som lille skovhytte. ^^Mors og fars seng, som far endte med at blive smidt ud af midt om natten 🙂

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg fortæller mere om turen en af de kommende dage. Næste gang med fokus på
Skallerup.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

3 Comments

 • Get-away med yndlingsholdet – plummum 30. juni 2016 at 9:54

  […] varslede, at der ville komme en omgang Nordjylland mere på bloggen fra vores lille getaway til Fårup og Skallerup, og det skal I få nu. Jeg mener ærlig talt, at noget af det allerbedste man kan gøre for sin […]

  Reply
 • Så kører møllen (igen) – plummum 28. juli 2016 at 21:58

  […] jeg savner Fårup og Kreta. Kan vi ikke tage afsted igen […]

  Reply
 • Lyserøde efterårsfødder – plummum 21. september 2016 at 12:17

  […] klar på endnu en getaway med familien, når jeg ser på øverste billede, der blev taget på vores tur til Fårup tidligere på året. Vi har ganske vist lige været et smut forbi Sydhavsøerne, men der var […]

  Reply

Leave a Comment