Syndig grøntsagskage

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMan skal ikke lade sig snyde. Det kan godt være, at man med rette kan kalde kagen her for en grøntsagskage, fordi den indeholder både gulerod og squash. Men den er langt fra sund. Kagen er en syndig en af slagsen med masser af sukker og lækkerier, og den er lidt tung og svampet, som jeg allerbedst kan lide. Og kagen er fremragende på andendagen også – måske endda endnu bedre end lige efter bagning.

Jeg bagte kagen i går, så hele familien kunne blive forkælet lidt til eftermiddagskaffen. Opskriften får I her: 

Kagedej: 

  • 1 1/2 dl solsikkeolie (eller anden smagsneutral)
  • 3 æg
  • 300 g brun farin
  • 150 gram sukker
  • 3/4 tsk salt
  • 210 g hvedemel
  • 150 g revet gulerødder
  • 150 revet squash
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel

Bland alle ingredienser og pisk godt sammen. Fordel nu dejen i en springform på ca. 24 cm. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft 50 – 60 minutter. Lad kagen køle, før den får creme på toppen.

Topping af ostecreme: 

  • 230 gram flødeost
  • 50 gram smør (stuetemperatur)
  • korn fra en vaniljetang (eller lidt vaniljeessens)
  • 100 – 150 gram flormelis (prøv dig frem til du opnår ønsket konsistens)
  • Evt. lidt saft fra en citron

Bland alle ingredienser og pisk godt og længe til du får en lækker og luftig ostetopping-creme. Smør nu cremen ud over hele kagen. Jeg valgte at sprøjte den på som roser, men efter jeg havde taget billederne til indlægget her, smurte jeg den faktisk bare ud i et jævnt lag, som i virkeligheden var pænere til kagen her. Men det er selvfølgelig smag og behag. Oven på cremen rev jeg en omgang skræl fra en øko-citron til lige at give et friskt modstykke til den tunge, søde kage.

Nu kan du nyde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ Jeg er også på Snapchat nu... Find mig under plummumdk

Published by

2 thoughts on “Syndig grøntsagskage

  1. Ommenom, sikke en lækker kage, der blev bagt i går til at tage med til kollegerne inden ferie i dag. Den var et hit, så mange tak for en god opskrift!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.