Polterabend tjek og opskrift på æblekage

 photo P1014406_zpsycxewazp.jpgDe sidste par uger har været ret intensive her hjemme… godt hjulpet på vej af de sidste forberedelser til en polterabend for en af mine tætteste veninder gennem cirka 16 år, som kulminerede i lørdags – og hold nu fast, det var en fantastisk dag på alle fronter. Septembersommer(!), lækre damer og en glad veninde. Man bliver sgu lidt høj af den slags, ikke?

I går søndag var vi ret flade – eller jeg var. Pigerne var som altid i fuld hopla. Næsten hele dagen var vi i nattøjet, mens vi ordnede lidt i haven, der skal gøres efterårsklar nu, arbejdede på husets nye badeværelse og bagte æblekage af de mange æbler, vi har i haven. Vi kan simpelthen ikke følge med vores fire æbletræers produktion. Vi har indtil nu lavet omkring 10 liter juice, og i går lavede vi så en ordentlig portion gammeldags æblekage, som er en stor favorit hos alle familiemedlemmer. Og til trods for de sidste mange ugers æbleræs, så kan man stadig ikke se på træerne, at der er taget af æblerne overhovedet.

Jeg brugte min egen opskrift, som I kan finde her. Den er så god og så syndig fyldt med smør og sukker.

Jeg har p.t. en bagedag i tankerne, hvor jeg vil producere 10-15 æbletærter, som jeg kan fryse ned og så tage op ved behov, varme i oven og tilsætte en gang fed cremefraiche.

Andre æbleidéer modtages gerne.  photo P1014404_zpsltfuf4k1.jpg

Du kan følge Plummum på FacebookInstagram og Bloglovin’ Jeg er også på Snapchat nu... Find mig under plummumdk

Published by

8 thoughts on “Polterabend tjek og opskrift på æblekage

  1. Æblesmør! Det er gudespise (og har intet med smør at gøre) og gør bare så meget lækkert for lune boller, havregrød, yoghurt og en masse andet. Og så står det for øvrigt bare på komfuret og passer sig selv et par timer.

  2. Frys æblesaften, den smager næsten lige så godt, når den har været i fryseren, som når den er frisk. Det gør den i hvert fald, når den kommer fra æblepresseren. Put en pose i en rengjort karton i fryseren, så er den også nem at håndtere.

    1. God idé med frossen æblesaft. Ved du, om der stadig er vitaminer tilbage i saften efter sådan en omgang frysning?

      1. Nedfrysning er faktisk den bedste måde at opbevare saften på, fordi det bevarer æblesaftens smag, C-vitaminer og enzymer. Frossen æblesaft kan i øvrigt holde i ca. 1 år i fryseren 🙂 Hilsen den fødevarevidenskabsstuderende

  3. Ja til det med vitaminerne, som Anne også siger. Og den smager stadig så godt, når den er optøet, mosten. Og det er altså lækkert med et glas hjemmepresset most til vinter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.