Om børns ret til at lege og om tegninger, der bliver til tøjdyr

 photo P1014632_zpswh6jblki.jpgJeg vil slå et slag for noget super vigtigt, som IKEA kaster lys over i denne måned. Det handler om børns ret til at lege. Noget vi i denne del af verden tager for givet som rent drikkevand direkte fra hanen, men som langt fra er virkeligheden for et utal af børn verden over. 

IKEA sætte hvert år fokus på børns rettigheder i forlængelse af Børnerettighedsdagen, søndag d. 20 november, og i år sætter virksomheden særligt fokus på børns ret til at lege.

Leg er som bekendt et helt grundlæggende behov og alle børn har faktisk ret til at lege ifølge FN-konventioner om børns rettigheder. Gennem leg lærer vores børn om verden, hvad de selv er i stand til at klare, leg giver selvtillid og udvikler vores empatiske evner.

For at sætte ekstra fokus på leg starter IKEA en tegnekonkurrence, der løber af stablen fra den 17. til den 20. november 2016. Børn fra hele verden kan deltage ved at tegne et portræt af et fantasitøjdyr og aflevere tegningen i et IKEA-varehus. De 10 bedste tegninger udvælges af et IKEA-panel, og derefter bliver tegningerne produceret som rigtige tøjdyr, der vil blive solgt til næste års børnerettighedskampagne.

Vi skulle selv have tegnet fantasitøjdyr her i weekenden, men det blev mere til noget i retning af at male hele mors og fars spisebord samt overhælde det med vand – vi gik med andre ord all in på leg 🙂 Måske har nogle af jer set på min IG-story, at det gik lidt vildt for sig… Så vi sender ingen tegninger afsted mod IKEA i denne omgang, men har du en dreng eller en pige, der elsker at tegne monstre eller andet, så deltag i konkurrencen og spread the word! Print denne skabelon ud til dit barn, som han eller hun kan tegne på. Og læs mere om konkurrencen her

 photo P1014636_zps6jrwzvxj.jpg

IKEA fonden donerer 1 euro per solgte børnebog og tøjdyr fra den 20. november til den 24. december. Alle pengene bliver doneret til organisationer, der hjælper børn og unge i nogle af verdens fattigste samfund ved at finansiere langsigtede programmer, der er med til at skabe plads til leg og en bedre fremtid.

 photo P1014637_zpshlbp1roe.jpg photo P1014641_zpseicocd1b.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment