Krydderjulekage med appelsin og æble

SPONSORERET AF DANSUKKERHej med jer, venner! Det er efterhånden nogle dage siden, jeg sidst kiggede ind her på kanalen. Over 14 dage med sygdom i den lille familie og et par arbejder, der skal passes har efterladt et minimum af tid til bloggen. Men vi er vist så småt på vej oven på igen, selvom det stadig føles som om, at nogen har placeret en kaktus i min hals… men én ting er sikkert. Jeg kommer her med mit bud på en af julens bedste kager.

Jeg er sendt i køkkenet af Dansukker, der har bedt mig lave julelækkerier til jer. Jeg har bagt en kage med smæk på julekrydderier og saftighed, og det bedste ved den er næsten, at den kan bages et par dage, før den skal serveres. Den bliver nemlig kun mere og mere saftig fra dag til dag. Den kan altså med fordel bages på torsdag, så den er klar til juleaften sammen med alle de andre lækkerier, der sikkert havner på bordet. Kagen står i hvert fald på min egen jule-to-do, men tiden må vise, hvor meget af min liste, jeg får realiseret.

Jeg er stærkt inspireret af en af Dansukkers egne opskrifter, som I finder her på siden. Gå selv på opdagelse på deres site, hvis I mangler god inspiration. Der er masser at komme efter, hvad enten du leder efter opskrifter på gløgg, karameller, frugtkager eller mere traditionel konfekt. 

Til min julekage skal du bruge
• 3 æbler i tern
• Saften fra én appelsin
• 3 dl Dansukker Lys Sirup
• 3 æg
• 2 dl Dansukker Brun Farin
• 2 tsk. Vaniljepulver (jeg bruger Urtekrams pulver (som ikke skal forveksles med vaniljesukker))
• 1 1/2 dl solsikkeolie
• 6 1/2 dl hvedemel
• 1 1/2 tsk. bagepulver
• 1 1/2 tsk. natron
• 2 spsk. stødt kanel
• 1 tsk. stødt kardemomme
• 1 tsk. stødt ingefær
• 1/2 tsk. flagesalt
• 1 dl hakkede valnødder
• 1 dl hakkede mandler

Topping
• 2,5 dl Dansukker Flormelis
• 4 spsk piskefløde
• 200 g creme cheese natural (den fede)
• 2 tsk vaniljepulver
• Saften fra en ¼ appelsin (evt. mere eller mindre)
• Skal fra en økoappelsin

Nu skal kagen bages
1. Tænd din ovn på 175 grader og smør en rund springform godt med smør.
2. Rør æbleternene, appelsinsaft, sirup, æg, brun farin, vaniljepulver og olie godt sammen til massen er mørk og fin.
3. Nu røres alle tørre ingredienser i en efter en med undtagelse af hvedemel og nødder. Rør godt sammen.
4. Sigt nu melet i massen lidt ad gangen.
5. Til sidst tilsættes din hakkede nøddeblanding.
6. Hæld kagedejen i formen og bag i oven i 50 minutter, men tjek kagen løbende, når der er gået en halv times tid, så du ikke ender med en tør og overbagt kage.
7. Lad kagen køle af.

Topping
Alle ingredienser blandes sammen med en håndmikser. Når kagen er helt afkølet smøres topping på toppen af kagen i et fint tykt lag. Som prikken over i’et rives appelsinskal over. Det er både smukt og giver et frisk twist til den lidt tunge topping.

Håber, I lod jer inspirere og smutter i køkkenet, så julegæsterne kan blive godt og grundig forkælet.

 photo P1014716_zps0yfewa3b.jpg photo P1014723_zpsf8iihso1.jpg photo P1014719_zpspbcs0oif.jpg photo P1014725_zps2yeijuej.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

No Comments

Leave a Comment