IKEA hack af DUKTIG-køkkenet

 photo P1013296_zpsyjvtzzew.jpgVi er i fuld gang med indretningen af lillesøsters værelse, efter vi fik det renoveret helt færdigt kun få dage før jul. Og mens Kasper har knoklet oppe på førstesalen, har jeg haft et lille kælderprojekt af et IKEA hack. Se her i indlægget, hvordan du nemt kan give legekøkkenet en make-over. Søg også på Pinterest for yderligere inspiration. Der er mange flotte hacks af køkkenet. Se fx mit board her

Jeg har nemlig givet det velkendte DUKTIG-køkken fra IKEA en ordentlig overhaling, så det kom til at passe til vores stil og indretning. Det kostede mig meget få kroner, fordi jeg havde langt det meste af materialerne i forvejen.

Sådan gjorde jeg

Selve køkkenet er malet lyserød med en træmaling i høj glans, som jeg havde i rest fra ældstens karlekammerskab. Køkkenet skulle have 3 gange, før jeg var helt tilfreds, og jeg brugte en lille velour-rulle til overfladerne og pensel til kanter. Overfladerne er meget glatte, så slib evt. ganske let, så malingen binder bedre. Jeg kom til at samle hele køkkenet, før jeg malede det, og det gav et par udfordringer undervejs (og en del arbejde med malertape). Overvej at male alle enkeltdele, før køkkenet samles. Leg med farverne. Jeg ville oprindeligt have malet køkkenets overdel i en lækker pastelgul, men jeg blev pludselig lidt nærig, da jeg stod i malerbutikken. Jeg kunne nemlig kun købe en større spand med den gule farve for kun at bruge meget lidt af malingen.

Greb, vask, armaturer, køkkenstang, kroge og kanten rundt om kogepladen, der oprindeligt er grå og matte fik en gang guld-spraymaling. Også de dele måtte jeg spraye tre gange for at være helt tilfreds. Husk at spraye udendøre. Det sviner helt vildt og lugter kraftigt. Til sidst har jeg givet grebene en omgang spray-lak, for at være helt sikker på, at de holder til pigernes vilde leg.

Bag køkkenet fik jeg Kasper til at montere en plade af masonit, som jeg forinden havde beklædt med en rest tapet fra ældstens værelse. Også den har fået lak, så den kan holde til lidt af hvert. Pladen er limet fast og desuden sat fast med en liste forneden i kanten, så den ikke buler ud.

Alt i alt et meget nemt projekt, som dog tager tid pga. de mange enkeltdele, der skal males og tørres, males og tørres og så fremdeles.

Kan I lide resultatet? Mine piger er vilde med det, og jeg tør godt sige, at dette køkken er husets sejeste p.t. Vi har tre legekøkkener i alt, og ingen kan måle sig med det her. Jeg vil gerne kaste mig ud i et mere til ældstepigen, men jeg venter lige til jeg har lidt flere spændende malerrester at gøre brug af. Først og fremmest pønser jeg på lidt flere detaljer på køkkenet her. Der skal udvides med hylder i samme farve som køkkenet, så der bliver plads til mere legemad, og vi skal have sat fine knager på til små viskestykker og grydelapper, som jeg skal have syet en af dagene.

Spørg endelig hvis jeg skal uddybe noget af min proces.

Kh, Signe0376341_pe553764_s3Her over ser I det oprindelige DUKTIG-køkken. Der er sket lidt med udtrykket, ikke?

 photo P1013292_zpsh7xdkawv.jpg photo P1013296_zpsyjvtzzew.jpg photo P1013300_zpslui0jukn.jpg photo P1013274_zpsfjff7og0.jpg photo P1013302_zpsm0vqi4wq.jpg photo P1013298_zpswacqviyb.jpg photo P1013301_zpse8rrbckj.jpg


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

12 Comments

 • Rikke 2. januar 2017 at 14:17

  Ej det er virkelig flot! Jeg vil gerne se meget mere diy fra din hånd!
  Tror da lige jeg fluks putter køkkenet på ønskelisten til min lille Ellen!

  Reply
  • plummum 8. januar 2017 at 11:43

   Tusind tak. Og ja, god ide 🙂

   Reply
 • Maria 3. januar 2017 at 15:27

  Rigtig godt nytår til jer:-)
  Hvor er det bare et perfekt køkken, så kan hun lade fantasien få frit løb.
  Alt godt jeres vej…………….

  Reply
  • plummum 8. januar 2017 at 11:43

   Tusind tak 🙂

   Reply
 • Signe Kiddo 8. januar 2017 at 11:10

  Hvor er det bare flot, Signe !!! Du er sej, at du finder tid til det.

  Dejlig søndag til dig.

  Knus

  Reply
  • plummum 8. januar 2017 at 11:42

   Mine kreaprojekter er en af mine største energikilder. Så det skal jeg 🙂

   Reply
 • Christina 19. januar 2017 at 13:56

  Hvor er det bare fedt! Åh, min datter er kun 5 måneder, men får helt lyst til at lave sådan ét der til hende

  Reply
 • Cecilie 24. april 2017 at 15:46

  Husker du hvilken guld spraymaling du brugte til vask, håndtag mm.?

  Reply
  • plummum 24. april 2017 at 16:25

   Jeg undersøger det hurtigst muligt 🙂

   Reply
 • Cecilie 27. april 2017 at 19:04

  Fandt du ud af hvilken guld spray maling du havde brugt?

  Reply
 • Michelle 29. maj 2018 at 8:41

  Bliver malingen ikke slidt af når de leger med det ?

  Reply
  • plummum 29. maj 2018 at 13:31

   Lidt hist og her, men jeg synes stadig, at vores køkken står meget flot, og der er ellers blevet leget meget flittigt med det 🙂

   Reply

Leave a Comment