Bilsamtalepar. Det er os.

2408980F-1BCF-4EAF-82C4-134B87FF6757Og så skete det. Jeg har netop smækket arbejdscomputeren i med et lille smæld og skålet i et glas boblende champagne med Kasper. Jeg kan se frem til fire ugers ferie – de tre af dem med mand og børn, og den ene af de fire kun pigerne og mig. Vi trænger, og jeg glæder mig.

Om få dage smutter vi til Italien. Vores yndlingsland i Europa. Kasper og jeg har været der en del gange sammen efterhånden, og vi vender tilbage igen og igen for naturen, kulturen, de smukke byer, folket, køkkenet etc. På vores sidste rejse til Italien kørte vi Toscana tynd i Mondeoen, og jeg havde én minibisse i maven og én 2-årig trunte i hånden hele ferien. Jeg havde en forbandet graviditetskvalme at bøvle med, og bjergkørslen i tide og utide, hjalp ikke på det problem. 

I år starter vi på den modsatte kyst – Adriaterhavskysten – hvor vi skal residere i en lille uge, før vi slår et smut forbi smukke Venedig til en enkelt overnatning, for igen at vende næsen mod Toscana i området omkring maleriske Cinque Terre. Sidstnævnte glæder jeg mig enormt til at gense uden kvalme og tyngende træthed. Vi er i egen bil igen, så det er nemt at komme fra det ene sted til det andet, og vi er efterhånden en ret hardcore kør-selv-familie, selvom det absolut er Kasper, der har trukket mig i den retning. Jeg er oprindeligt en flypige, om man vil, men sådan er det så smukt med parforhold, ikke? Der indgås kompromiser hist og her, og dette er ét af dem. Jeg er på det nærmeste begyndt at holde ret meget af de lange ture, selvom jeg synes, at den her ferie indeholder lige rigeligt med kørsel. Men vi klarer den. 

Det er nemlig både smart og skønt at rejse i egen bil, når alt kan pakkes hjemmefra (uden de store begrænsninger) og næsten først tages ud igen, når man er helt fremme. Og så er det på bilture, at plumdad og jeg taler allerbedst sammen. Andre par gør det på gåturene, i køkkenet under madlavningen osv. Men vi er altså et vaskeægte bilsamtalepar. Ha ha. 

I år gør vi noget nyt. Vi plejer at rejse via Airbnb eller andre lignende servicer, men i år kaster vi os ud i noget helt anderledes. En ferieform, jeg er meget spændt på. Hvis jeg siger, at mit hashtag for ferien bliver #plummumgoesglamping, kan du måske gætte, hvad vi har gang i. Glamping! Ja.

Jeg kan næsten ikke vente længere på igen at sætte mine ben i støvlelandet. Jeg vil proppe mig med god mad, nyde et køligt glas vin, besøge store og små charmerende byer, mærke roen sænke sig, løbe med pigerne i strandkanten, bygge store dæmninger i selv samme, strikke på mit nye projekt, læse en god bog eller to og alt muligt andet godt. 

Jeg har været i mit Instagram-arkiv og fundet lidt billeder frem fra sidste tur til Toscana. Det er så hyggeligt der, ikke?
IMG_0907 IMG_0908 IMG_0909 IMG_0910 IMG_0911 IMG_0912


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

6 Comments

 • Signe 14. juli 2017 at 7:28

  Hvor lyder det som en fantastisk ferie, Signe! Bare det var mig 🙂 jeg glæder mig til at læse mere og se billeder.

  Masser af kram og god ferie ❤️

  Reply
  • plummum 14. juli 2017 at 17:37

   Glæder mig også så mega meget. Er i dette sekund ved at booke et sted at overnatte på vej derned 🙂 Vi skal altså ses så snart vi er hjemme <3

   Reply
 • Anne 14. juli 2017 at 8:00

  Åhh så hyggeligt. Er vokset op med kør-selv ferier i Italien og Frankrig. Men som regel med god gammeldags camping.
  Rigtig god ferie!!

  Reply
  • plummum 14. juli 2017 at 17:35

   jeg er faktisk også vokset op med kør-selv-ferier, men det er ikke de bedste minder derfra egentlig, så tror, jeg har opbygget lidt en aversion, som heldigvis er ved at blive vendt igen 🙂 Søde Anne, rigtig god ferie til dig og dine darlings <3

   Reply
 • ANne 14. juli 2017 at 20:50

  Hvor spændende!☀️ Vi skal også afsted på kør-selv, men mangler virkelig inspiration til gode steder. Hvor har i booket igennem? Eller tager i den på vejen?

  Reply
 • Kør-selv-ferie med børn vol 1: Fra Danmark til Østrig – plummum 1. september 2017 at 8:30

  […] familiens bånd. Som nogle af jer måske husker, så er Kasper og jeg et vaskeægte bilsamtalepar (det slog vi fast her), og det i sig selv gør køreturen til en stor fornøjelse. Men der er naturligvis også hårde […]

  Reply

Leave a Comment