Kør-selv-ferie med børn vol. 2: Venedig på 24 timer

P1010903Jeg tillader mig at springe kronologien i min ferieføljeton og tager den direkte fra selve køreturen og overnatningen i Innsbruck til vores 24 timer i Venedig, hvor vi egentlig først havnede efter en uges tid i Italien. Den uge skal I høre om en anden god gang. Velkommen til Venedig med børn og billedspam for fulde gardiner. 

Venedig er noget ganske ganske særligt. Ikke kun på grund af de smukke bygninger fra det 5. århundrede, de utallige smalle kanaler og fraværet af biler, ikke kun fordi (som om det ikke var alt rigeligt), at det meste af byen er bygget på træpæle spredt over 118 små øer, der i sig selv har gjort byen til et af verdens største tilløbsstykker. Det er en følelse. En vibe. Den konstante summen, nærværet af kunstnere, kreative og intellektuelle. Det er historisk vingesus for fuld udblæsning.

Jeg er kæmpe fan, og den by giver mig simpelthen en mavepuster. Jeg har svært ved at rumme og kapere alle de indtryk, jeg mødes med – på den fede måde. Jeg drømmer altid om at bosætte mig i byen for en tid, når jeg er på visit. Hænge ud i de hemmelige og spændende miljøer i dag- og nattetimerne – leve livet, I ved…P1010918

Tag en overnatning

Men. Vi skal se lidt nærmere på Venedig med børn. Det giver god mening at tage en overnatning eller to for at få fuldt udbytte af besøget og lidt mere ro på – der er meget at nå, og det er let at lade sig rive med af byens hektiske tempo. 80 % af byens turister er ud-og-hjem-samme-dag typerne, og derfor kan man faktisk få lov at opleve et helt andet Venedig, hvis man bliver natten over og står tidligt op, eller hvis man bliver i byen ud på de sene aftentimer, hvor alle andre smutter.P1010963-2

Vi havde booket os ind på dette hotel. Et lillebitte, men meget autentisk og hyggeligt hotel i midten af det hele, men alligevel så skjult og tilbagetrukket i en gyde, at ingen støj trængte igennem til os. Vores ‘egen’ lille kanal kan I se på øverste billede. Vi betalte i øvrigt små 1000 kroner for et værelse dér midt i højsæsonen.

Vi ankom til byen midt på dagen i høj solskin, parkerede bilen i et af de store p-huse uden for og tog en båd ind til centrum. Mens vi sejlede blev himmelen sort. Som i fuldkommen sort. Vandet blev oprørt, det blev stormvejr, og ting og sager fløj rundt i luften, mens tjenere fra restauranterne løb forgæves rundt efter parasoller, duge og lanterner. Det var voldsomt, og vi følte ret intenst, at vi var havnet midt i en filmoptagelse. Uvejret blev ved længe, og det endte med, at vi måtte tage benene på nakken og spurte gennem byen med tunge kufferter, klapvogn og to chokerede børn. Vi var drivvåde, som havde vi taget brusebad med tøj på, vores sarte lædersandaler måtte fragte os gennem store, dybe vandmængder, og vores tøj var gennemblødt til inderste lag og slaskede til vores kroppe, da vi endelig – flere broer senere – nåede vores hotel. Det var en intens (og ret fed!) oplevelse, som jeg er sikker på ikke havner i glemmebogen for nogen af os nogensinde.

Efter et bad under den varme bruser og et sæt tørt tøj, var vi klar til at indtage Venedig, som i mellemtiden var blevet nærmest mennesketomt. En syret oplevelse at mærke kontrasten til det menneskemylder, som byen ellers er kendt for. Det betød, at vi kunne krydse de fleste af vores must see-planer af på blot et par timer. Jeg undlader at ridse must-see -broer, -kirker, -pladser og -kanaler op. Det kan I hurtigt google jer til, hvis I ikke allerede kender dem.P1010946

Søg ud og væk

Næh, mit bedste råd går nemlig helt simpelt på at søge langt væk fra de mest turistede gader og pladser. Søg væk og ud, der hvor byen kan mærkes ægte. Dér hvor der leves et rigtigt liv, der ikke kun handler om Rialto-broen og gondol-sejlads. Og stå tidligt op, så du får lov at mærke byen vågne. Det er i sig selv en oplevelse at gå i den søvnige by blandt travle fragtmænd, der med vanvittigt tunge vogne transporterer varer fra bådene ind til butikker og restauranter med de bare næver. Gå ikke i vejen, siger jeg bare.

Vi gik i flere timer på dag to og så på gamle skæve huse, skøre altaner og mennesker. Jeg er vild med at betragte mennesker. Vi holdt mange pauser for pigernes skyld, hvor vi tankede op med kaffe, juice, frugt, is og brød. Prisniveauet i Venedig er i øvrigt skyhøjt på generel basis (den første aften købte vi en lille og ikke særlig fancy dessertis til hver af pigerne for små 70 kroner stykket – helt fjollet), men bevæger man sig lidt væk fra midten af midten, falder priserne hurtigt.P1010957 P1010956

On the downside når vi taler om Venedig som børneby, kan jeg nævne, at Venedig ikke er en klapvognsvenlig by. Kasper var fuldkommen smadret på dag 2 efter at have løftet klapvogn og barn op og ned af 117 trapper i over 30 graders varme i mange timer i træk. Næste gang vi besøger byen har vi sandsynligvis ikke flere klapvognsbørn. Og måske planlægger vi endda et visit kun for voksne, hvor jeg har en del flere teater- og museumsbesøg på min must-do liste – og lidt mere vin i glassene og voksensnak ud på de sene nattetimer.

Venedig er intens, betagende og fantastisk.

P1010942-2 P1010950 ^^Når man mangler strikkepinde, må man finde en garnbutik. Dem er der heldigvis mange af i Venedig.
P1010945

 

P1010980 P1010973


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

2 Comments

  • Sommerferie – camping på luksusmåden igen? – plummum 7. marts 2018 at 11:59

    […] var på farten i i alt 17 dage og besøgte de mest fantastiske steder i støvlelandet. Læs fx om vores 24 timer i Venedig her. Jeg skylder stadig et indlæg om vores cirka 14 dage med camping på luksusmåden. Jeg brygger på […]

    Reply
  • Her kan du finde os til sommer – plummum 30. maj 2018 at 21:12

    […] tilberedt i vores lille køkken eller på grill, ville vi underholdes, blev vi underholdt, ville vi til Venedig, tog vi til Venedig – og alt der imellem. Jeg var især fan af luften og pladsen. Altså. På en ferietype som […]

    Reply

Leave a Comment