Vi har åbnet børnehjem for pileaer. Skal du også?

P1011331Endnu en weekend uden byggeprojekter på huset – altså næsten helt uden er slut, og jeg bliver mere og mere fan af det dersens weekendfamilietid, hvor man er flere hænder om pigerne end to, og hvor det er nemt (læs: nemmere) at lave spontane planer.

Vi har haft besøg af verdens bedste faster, som vi egentlig helst så flytte ind her – især hvis det stod til pigerne 🙂 Og indrømmet, jeg ville virkelig ønske, at hele familien ikke sådan var spredt ud over hele landet. Vi savner at have dem tæt på i vores dagligdag. Rigtig meget endda. En følelse, der er blevet meget udtalt efter pigernes indtog i verden.

Børnehjem for små grønne venner

Weekenden har stået på alle mulige sysleprojekter – der er fx gået Pilea galore i den her hjemme. Og i dag skal det handle om vores lille fødeafdeling/børnehjem for Pileaer. Ældstepigen har udnævnt hende og jeg til Pilea-jordemødre, og det er lige præcis, det vi er. Vi hjælper vores moder-Pilea med at føde babyer og dernæst passer og plejer vi dem, til de er store nok til at stå i egen jord.

Processed with VSCO with f2 presetDet er både et sjovt og lærerigt projekt for dig og dit barn. Eller bare for dig, der også har en forkærlighed for grønne planter.

I går plantede vi en masse små Pilea-babyer ud i jord, efter de havde stået en uges tid i vand for at danne rodnet. De behøver i øvrigt ikke stå i vandet før de plantes ud, men vandmetoden er klart mere træfsikker, har jeg erfaret. Vi plantede også vores moder ud i en ordentlig stor potte, så hun kan brede sig endnu mere og lave endnu flere unger.

Sådan reproducerer du

Pil de små babyer af helt inde ved stammen af din moder-Pilea eller nup de små skud, der er vokset selvstændigt op af jorden, som muligvis allerede har et stort rodnet. Sørg for at få en del ‘stamme’ med og ikke kun stilkene. Sæt dem i vand en uges tid og plant dem dernæst ud i små krukker med jord. Det er easy peasy og sjovt at følge med i Pilea-produktionen. De får ret hurtigt fat og vokser sig hurtigt store og fine.

Vi har snart et hav af de grønne planter i stuen, og jeg må begynde at give nogle af planterne væk, hvis vi ikke skal drukne i dem.

Spørg endelig, hvis I vil vide flere detaljer om Pilea-reproduktion.

God mandag, venner.

Kh, SP1011333 P1011335 Processed with VSCO with f2 presetVil du læse den ultimative Pilea-guide, så se lige her, hvor du bl.a. finder gode tips til at få din Pilea til at ligne en million.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

1 Comment

Leave a Comment