Hold dine børn aktive og vind en familierejse til Finland

— sponsoreret af Reima —P1011464

Verdenssundhedsorganisationen WHO anbefaler, at alle børn og unge dyrker minimum én times aktivitet om dagen, men desværre er der et stort antal børn i Danmark, der ikke opnår det mål – faktisk vurderes det, at flere end 60% af danske skolebørn* slet ikke når målet om 60 minutters fysisk aktivitet hver dag. Ifølge WHO udgør fysisk inaktivitet nu en stor risikofaktor for børns sundhed. Den lader vi lige hænge…

Det skal vi som forældre simpelthen kunne gøre bedre. Og Reima, som er et af verdens førende varemærker af funktionelt børnetøj, vil gerne støtte op om netop det.

Reima vil sætte fokus på problemstillingen ved at udfordre forældre og deres børn til at deltage i kampagnen #millionhoursofjoychallenge som har til formål at bekæmpe børns stillesiddende adfærd og hjælpe forældre med at holde ungerne aktive. Vil du være med? Du og familien kan blandt andet være heldige at vinde en rejse til Finland, hvis I deltager.

Jeg er ikke hellig

I vores familie er det et must at bevæge sig dagligt, selvom jeg ved, hvor let det også er at stikke pigerne en iPad midt i ulvetimen efter arbejde og institution, når madlavningen står på skemaet. Jeg er slet ikke hellig, og skærmtid forekommer absolut også her. Det samme gør de stillesiddende kreasysler en masse i øvrigt. 

Jeg har altid selv været aktiv gennem barndommen, hvor badminton, ridning og senere løb og gymnastik fyldte en del i min hverdag. Det samme har Kasper, der har levet over det halve af sin barndom med udendørsaktivitet og senere sejlads og skisport gennem mange måneder hver vinter. Det er derfor helt naturligt for os at føre en aktiv livsstil videre til vores egne børn. Det er i øvrigt noget af det fedeste som familie. At samles om en aktivitet – om det er en gåtur i skoven, en skiferie eller en cykeltur om aftenen. Det er underordnet. Det giver samhørighed, og det er sundt.

Men aktivitet behøver ingenlunde kun komme fra reelle sportsaktiviteter. Pigerne går til dans en gang ugentligt, men det er slet ikke nok til at fylde den anbefalede en times daglig aktivitet ud. Derudover er der også stort fokus på den aktive leg i deres institution, som også hjælper os godt på vej. Præcis det aspekt ændrer sig stille og roligt lige om lidt, når vi selv får vores første skolebarn, hvor dagen immervæk foregår en del mere ‘på numsen’.P1011480 P1011469

LEG, LEG, LEG

Men hvad kan man egentlig selv gøre som forældre for at få et mere aktivt barn? Det er vores ansvar at lære vores børn, at et aktivt liv er godt og sundt. Leg aktiviteten ind! Leg, leg, leg. Det handler ikke om, at du skal få dit fireårige barn til at løbe to kilometer hver aften. Nej, det handler egentlig bare om at lave noget sammen, der ikke er stillesiddende. Vi plejer blandt andet at:

 • Gå en tur ud i haven, så ofte som det passer ind. Selv har vi en gynge, sandkasse og et rutsjbanetårn og diverse køreredskaber. Herude laver vi fx små konkurrencer om, hvem der kører stærkest på løbehjulene.
 • Vi tager ofte på legepladser. Dog ikke så ofte som dengang vi ikke selv havde hus og have. Men vi forsøger stadig at finde nye og gode legepladser, som pigerne kan boltre sig på.
 • Vi laver hinkerude på stuegulvet med tape. Det er super sjovt at lave en hinkerude indenfor. Lad dine børn hjælpe med at lave den og hink så sammen med dine børn.
 • Forhindringsbane med bObles er også et kæmpe hit. Brug bObles, møbler, tæpper og andet, som danner en stor forhindringsbane. Hvem er bedst til ikke at røre gulvet?
 • Vi cykler ture efter aftensmaden. Det gør vi mest i de lune og lyse måneder på året. Men det er et hit, og får lige familien samlet igen efter en arbejds- og institutionsdag. Ældsten cykler selv og lillesøster er i cykelsædet, så her er det mest størstepigen, der får gevinst på aktivitetskontoen. Dog er vi også begyndt at ture, hvor pigerne så kører med på hver deres cykel.
 • Og så er der altid gode årstidsaktiviteter. Lige nu er det fx en god idé at tage på tur for at finde store mængder af efterårsblade, som man kan hoppe i, kaste med og rulle rundt i. Pigerne er vilde med det.

Husk også, at jeg beretter ud fra vores egen personlige situation med en 2- og en 5-årig i familien. Det er klart, at der skal mere til på aktivitetskontoen end en aktiv tur ud i haven, hvis du har en 14-årig.

Er dine børn aktive nok? Og hvad gør du selv for at få mere fysisk aktivitet ind i en ellers travl hverdag?P1011466 P1011467


Fakta om kampagnen – sådan deltager du

Med #millionhoursofjoy challenge opfordrer Reima børn fra 15 forskellige lande til tilsammen at bevæge sig mindst en million timer mere end de i forvejen gør. Blandt de familier som deltager i udfordringen, vil der i hvert land blive udtrukket én vinderfamilie, som vinder en rejse til Ruka Reima Kidventure- eventen i marts 2018.

Deltagerlande: Finland, Estland, Sverige, Norge, Danmark, England, Tyskland, Østrig, Polen, Tjekkiet, Schweiz, USA, Canada, Rusland og Kina.

Sådan deltager du

 1. Indtast dit barns fysiske aktivitet på kampagnesiden reima.com/kidventure
 2. Post et billede tagget med #millionhoursofjoy på Reimas Facebook-side eller din egen Instagram.
 3. Brugere af ReimaGO-aktivitetssensorer kan ved hjælp af mobilappen aktivere en automatisk overførsel af sin aktivitet.

Turen til Ruka udtrækkes i januar 2018. 

*kilde: Rapporten fra FIIBL (Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring), The Danish Report Card on Physical Activity for Children and Youth fra 2016


 


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

4 Comments

 • Tina KH 17. oktober 2017 at 22:37

  Du har nogle skønne børn og super charmetrolde:-)
  Så dejlige billeder.

  Reply
  • plummum 18. oktober 2017 at 13:52

   Så søde kommentar. Mange tak 🙂

   Reply
 • Maria 18. oktober 2017 at 13:29

  Hvor lyder det hyggeligt:) 🙂 Jeg undrer mig dog over hvorfor gåture med jeres lille hund ikke er blevet nævnt som en del af den fysiske aktivitet. Vi overvejer om det snart er tid for vores familie at få hund – derfor interesserer det mig:) 🙂

  Reply
  • plummum 18. oktober 2017 at 13:52

   Det var egentlig også en forglemmelse, Maria 🙂 Jeg ville have nævnt det som punkt. Det er nemlig en god aktivitet, hvor der er rig mulighed for at få pulsen op. Vores ældste er fx vild med at løbe rundt med vores lille Elton, og han løber hende ret hurtigt træt. Jeg må lige tilføje til listen snarest.

   Reply

Leave a Comment