Ferieplanlægning – hvor skal din næste skiferie gå hen?

P1010046-6Godt nok flyver vi til Mallorca om ganske kort tid. Ned til den milde varme og ned til masser af afslapning ved poolen, gåture på stranden og slentreture i fine spanske byer. Men samtidig er vi så småt gået i gang med at planlægge næste skiferie. Sæsonen er allerede skudt i gang, selvom vi stadig render rundt med små jakker i det lune efterår i Danmark. 

Tidligere på året – tilbage i marts – var vi en uge i Sälen i Sverige, og jeg skylder jeg stadig en reel guide med gode børnetips til sådan en slags ferie. Den kommer. Vi taler p.t. meget om, hvornår vi får nok ud af at tage mod syd i stedet for at køre mod nord. Men Norge og Sverige kan virkelig noget, når man har helt små børn med på ski. Store områder der oppe er designet til ungerne, og det er ikke helt så barskt sammenlignet med terrænet hos vores sydligere venner.

Kasper er uddannet skiinstruktør og er selv kick-ass til at stå på ski og har gjort det mange måneder i træk gennem flere vintre i Italien. Derfor kan han også ene og alene undervise pigerne, der ikke syntes, at skiskolen var et hit sidste gang.P1010006-3

Vi boede i en stor brun skihytte oppe ved Högfjället, hvor der også var mere end rigeligt med plads til at indlogere mine forældre. Hver formiddag efter morgenmaden smuttede vi alle ned til Lindvallen i bilerne, som er det største og bedste område,  hvis der både skal være noget for børn og voksne. Her stod den mest af alt på skiundervisning af især ældsten, og eftermiddagen havde Kasper og jeg for os selv på pisterne. Dét var absolut fantastisk.

Jeg kommer med en guide til Sälen med børn inden længe og indtil den er klar, vil jeg planlægge videre på næste års skiferie. Det er en af de bedste ferieformer der overhovedet findes.

Skiferier giver kæmpe plus på energikontoen.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Katrine 18. oktober 2017 at 14:35

  Jeg vil glæde mig til din guide. Vi skal til netop högfjället i sälen i julen og have vores piger på 2 og 4 år på ski for første gang. Tips og tricks vil modtages med kyshånd ?

  Reply
  • plummum 18. oktober 2017 at 14:54

   Åh, hvor skal I glæde jer. Er I i bil? Det giver nemlig så god mening at besøge de andre områder deroppe også:)

   Reply
   • Katrine 18. oktober 2017 at 20:16

    Ja vi er i bil. Og glæder os helt vildt ?

    Reply
    • plummum 18. oktober 2017 at 20:17

     🙂

     Reply
 • Tina KH 18. oktober 2017 at 22:55

  Sådan en aktiv ferie er guld værd for hele familien og masser af frisk luft, rød næse og røde øre, men varme foran pejsen om aftenen inden man drætter omkuld af dages udskejelser:-)

  Reply
  • plummum 19. oktober 2017 at 13:32

   Jeg er SÅ enig. Og jeg kan faktisk næsten ikke vente til, at vi igen kan boltre os i flere meter sne 🙂

   Reply
 • Sommerferie – camping på luksusmåden igen? – plummum 7. marts 2018 at 11:47

  […] vi endnu ikke ved, om vi skal på ski i år elle ej (jeg håber stadig), som vi var sidste år med stor succes langt inde i marts, så er vi også så småt begyndt at planlægge årets sommerferie. Vi er normalt typerne, der […]

  Reply

Leave a Comment