Amatør Halloween-arrangør

P1011698-2Det er mig.

Det blev en ommer denne gang. Jeg opper mig næste år. Det gør jeg.

Inden du læser det her indlæg så vid, at jeg ikke er ude på at shame nogle eller noget. At jeg er fuldkommen ligeglad med, hvor meget andre gør ud af Halloween og andre ‘højtider’ generelt. Jeg havde bare en finurlig oplevelse med mig selv i går, som jeg gerne vil dele med jer.

Det startede allerede i mandags, hvor det først gik op for mig, at Halloween var sådan noget, man gik op i i børnehaven i år. Det er første år, det sker, og vores uge på Mallorca har åbenbart revet mig fuldkommen ud af den virkelige hverdag her på villavejen i udkanten af København. Så det kom ret meget bag på mig midt i min mandagsarbejdsdag. 

Sjov hybrid af scary vampyr/edderkoppepige

At finde kostumer under 24 timer før Halloween er åbenbart ikke nødvendigvis det smarteste eller letteste. Jeg endte ud i en sjov hybrid af scary vampyr/edderkoppepige og var egenligt selv ret godt tilfreds – BR, Flying Tiger og H&M blev min redning. Men ældsten ville være heks. HEKS mor! Vi endte dog med at pinne os frem til seje kompromiser på Pinterest, og blev begge helt tilfredse til sidst.

Nå men. I går. I går skulle det store slik eller ballade slag slås, og det vrimlede med mere eller mindre skræmmende børn plus forældre på vores villaveje. Jeg havde købt slik for et par hundrede kroner og sirligt pakket slikposer ind til de søde unger. Men var der slik nok? Nej, vi løb tør før klokken syv til stor skuffelse for de børn, der efterfølgende blot fik stukket en mandarin i hånden. Mine 35 slikposer rakte ikke langt. Kom igen. Næste år bliver der ingen slikposer, men én kæmpe skål med lækkerier i stedet. P1011708

Børnene løb forbi

Og min udendørs oppyntning. Lad os snakke lidt om den. Der er den her uskrevne regel om, at børnene kun går ind til de huse og lejligheder, hvor der er pyntet op uden for. Et lysende græskar er fx nok til at indikere, at man er med på legen. Jeg havde ikke nået at fikse en græskarlygte i år. Simpelthen på grund af manglende tid. Derfor måtte jeg ty til edderkoppespind med edderkopper i. Rigtig fint, synes jeg selv, da jeg havde pyntet vores ene busk. Men når mørket falder på, kan det spind jo slet ikke ses fra lang afstand. Således var der flere hold børn, der slet ikke kom hen til huset. Det var naturligvis godt for mine små slikmængder, men pigerne synes ikke, det var spor sjovt, hver gang de kunne se de sejt udklædte børn løbe forbi og hen til et andet hus.P1011703

Den strenge mor

Og så lad og lige runde af med at fokusere på den famøse ‘slik eller ballade’-runde. Jeg er faktisk fuldkommen nede med, at det er sjovt for børnene at gå den runde. Jeg er hverken Halloween-modstander eller noget som helst andet (fred være med, at konceptet er blevet überkommercielt). Men jeg nægtede simpelthen at følge min fem- og min toårige rundt i villakvarteret og gå med op til hver en dør. Hvis I vil ud at gå, så skal jeg nok gå med, men jeg bliver ude på vejen, mens I går op og ringer på, var beskeden. Det var egentlig ret ok for alle parter lige indtil klokken var alt for mange, hvor der pludselig udbrød ramaskrig over, at nogle ikke havde været ude at gå slik eller ballade. Og ja, jeg fik rigtig dårlig samvittighed, efter det blev klart for mig, at der gik tonsvis af forældre rundt med børnegrupperne MED gennemførte udklædninger – også helt op til dørene. Næste år, venner. Så skal jeg dæleme gå den runde iført stor sort kjole og en maske, der fylder hele mit ansigt.

For at bløde situationen lidt op tog vi en hurtig beslutning midt i aftensmaden. På med overtøjet og hen til vores genbo, der altid går helt bananas til Halloween med den vildeste oppyntning som er en seværdighed i sig selv (sidste gang kom lokalpressen endda og dækkede det). Her samles alle åbenbart i vores hood, og der bliver delt ud af rigelige mængder guf og blodrik. Her fik pigerne deres gys og lidt slik, og så var alle glade igen.

Så alt i alt en helt fin Halloween, men jeg følte mig ærlig talt to skridt bagud konstant. Situationen opstod som blanding af, at mine piger – i hvert fald den ene – pludselig er en stor en af slagsen, der absolut ikke frivilligt vil gå glip af noget. Og så er Halloween-dyrkelsen forholdsvis ny i Danmark, og jeg har en fornemmelse af, at det er første år i år, at det hele er gået sådan amok. Er det også jeres fornemmelse? Og følelsen af at være bagud blev kun forstærket af, at jeg faktisk troede, jeg havde ok styr på det i går eftermiddags ved 16-tiden, før horder af børn kom rendende i vilde kostymer, og før hele vores bydel lyste op i orange og flød over med spøgelser, der dinglende ned fra træerne alt sammen til lyden af horror-music, der strømmede insisterende ud af diverse højtalere.

Hvordan gik jeres Halloween? Gør I noget ud af den tradition? Og hvad? Del meget gerne.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at gå all in næste år. Ikke fordi jeg ligger under for forældrepres, men fordi jeg i bund og grund synes, det er super sjovt at gå lidt amokka sammen med mine piger. P1011705


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

8 Comments

 • Marina / cand.mor 1. november 2017 at 14:34

  Haha, du er stadig milevidt i forhold til mig, der…
  1) ikke købte nye kostumer –> NexoKnight og pirat fra klæd-ud-kurven,
  2) ikke havde købt pynt af nogen art. Vores græskar led mugdøden om eftermiddagen,
  3) ikke gav slik til børnene, men juicebrikker (dog “iklædt” behørig Halloween-wraps klippet ud og klisteret på)

  Vi var til meget low key Halloweenfest på vore vej i går med sammenskudsaftensmad, hvor børnene bagefter rendte rundt til de deltagende husstande efter guf. Så hyggeligt men meget intenst. Shit, der var mange børn, haha.

  Reply
  • plummum 1. november 2017 at 14:38

   Men shit, det lyder mega hyggeligt, og hvor dejligt, at I kunne mødes om det på den måde 🙂 Er vild med juicebrikker i forklædning. God idé. Den nupper jeg måske næste år, så de søde børn kan få lidt væske på deres sliktur <3

   Reply
   • Marina / cand.mor 1. november 2017 at 14:43

    Det var det også. Ventetiden, til vi skulle mødes med de andre, var også ganske ubærlig for børnene 🙂

    Det var for øvrigt de her, jeg downloadede: https://www.pinterest.dk/pin/469007748686470200/ Vakte også relativt stor jubel hos børnene og lette skuldre hos de voksne. Sukkerchok en tirsdag aften er ikke heeelt optimalt 😀

    Reply
    • plummum 1. november 2017 at 14:44

     Genialt. Tak 🙂

     Reply
 • Helle 1. november 2017 at 21:35

  Haha omg, du rammer præcis ned i min udfordring også. Jeg har kun en dreng på knap 2 år og er for nyligt flyttet til forstaden, så jeg er helt ny i det her ræs. Jeg går ellers rigtig meget op i at skabe eventyr for børn, men jeg kan slet ikke følge med her. Jeg bebrejder lidt, at vi ikke er vokset op med halloween, så vi derfor ikke har de store minde-referencer at gå ud fra ??

  Reply
  • plummum 2. november 2017 at 9:30

   Det tror jeg, du har ret i. Vi er lidt på bar bund her. Næste år må den have gas – glæder mig allerede en lille smule 😀

   Reply
 • Signe/copenhagenkiddo 2. november 2017 at 7:57

  Det lyder som om der er gang i den i jeres kvarter. Mega hyggeligt ❤️ Det er tredje år for os, at det er virkelig stort. Sidste år gik jeg all in på udklædning og vi holdt også halloweenfester i forbindelse med fødselsdage lige omkring det tidspunkt. Det er den største fest på året for børnene, og de glæææder sig flere måneder i forvejen, især til festen på deres frititidshjem, hvor der bliver gjort rigtig meget ud af det 🙂

  I år var jeg på grund af min operation ikke forberedt overhovedet. Men børnene var ude, og F var stor nok til at gå rundt i kvarteret med en gruppe børn. Det havde været den fedeste oplevelse, og butikker og restauranter her på Bryggen var med på ideen og delte også ud, bl.a. af pizza.

  Næste år må jeg lige op på hesten igen 🙂 for jeg synes faktisk det er super fedt, at børnene går så meget op i det og gør noget ud af det.

  Knus

  Reply
  • plummum 2. november 2017 at 9:32

   Måske er det bare først mig, der opdage, at det er så huge i DK også 🙂
   Hvor er det dejligt, at V og F glæder sig så meget og har en fest med det. Næste år skal den altså også have fuld skrue her med pynt udklædninger osv. Jeg var lidt utjekket i år – åbenbart 😀 M taler allerede om næste års Halloween, så det har også godt fat i hende allerede.

   Reply

Leave a Comment