Julemums til dig og familien

P1014712Vi nærmer os julemåneden med vældigt hastige skridt, og den ene af mine to piger er allerede i fuld gang med at planlægge, hvad vi skal bage i køkkenet, kreere af dekorationer, lave af julepynt osv. Jeg holder dog hesten lidt endnu. For mig er det for tidligt at tage hul på den jul allerede i start november. Jeg vil helst ikke udvande de hyggelige traditioner.

Men jeg har fundet lidt inspiration frem, som I også kan få gavn af.

Hvor meget jeg reelt når af det, jeg gerne vil, må tiden vise, men her er lidt fra min madliste.

Salte karameller

Jeg vil gerne nå at lave en stor omgang saltkarameller igen. Jeg fik aldrig delt min opskrift med jer sidste år, men det vil jeg råde bod på ganske snart, hvor jeg smider en opskrift på bloggen. De var meget populære i den lille familie og hos alle julegæsterne også. Faktisk var de vanedannende lækre.

Stay tuned. img_3128

Brændte mandler med kanel

Brændte mandler skal det også blive til. De er nemme og hurtige at lave og perfekte at have stående længe i skabet, så de er lige til at tage frem, når de skal bruges. Mandlerne er desuden super dekorative og endda en fin og lækker lille værtindegave her op mod jul.

I kan finde opskriften her.

P1014714Julekagen, der er proppet med krydderier 

Min krydderjulekage står også højt på min ønskeliste over julebagværk i år. Det er en tung og svampet kage, der emmer af jul i både udseende og duft i min optik. Den bliver bedre og bedre for hver dag, der går, og derfor er den perfekt at bage et par dage før gæsternes ankomst – vent dog med toppingen til lige før servering.

Opskriften finder I herP1014726

Værsågod 🙂

Hvad har I på planlægningslisten i år. Del meget gerne ud af opskrifter og links, så vi kan inspirere hinanden.


Tak, fordi du  læste med. Vil du se mere stof fra Plummum? Så følg også med på Instagram, Facebook og Bloglovin'

7 Comments

 • Louise 6. november 2017 at 11:55

  Herhjemme har vi også nogle faste indslag og forsøger at prøve et par nye ting hvert år. Gengangerne er saltede ristede mandler, brunkage-daddelkugler, brunkager med huller og snor til juletræet og som bordkort med navne skrevet i glasur, rocket road og mandler betrukket med hvid chokolade og trillet i lakridspulver.

  Reply
  • plummum 6. november 2017 at 11:58

   Uhm, det lyder lækkert og ambitiøst, og jeg har lyst til at kopiere det hele 🙂 Måske skulle jeg alligevel starte lidt før december med det hele.

   Reply
   • Louise 6. november 2017 at 14:58

    Deler gerne fremgangsmåder? Til brunkagerne køber jeg en krydderblandning og følger opskriften på pakken -så nemt.
    Saltede mandler har jeg tyvstjålet fra Susan:
    http://levsundt.com/mandler-vaegttab/
    Brunkage-daddelkugler:
    1/3 af af indholdet i en pakke brunkagekrydderi
    200gr stenfri dadler
    1/2 dl havregryn
    1/2dl mandelmel
    1dl finthakkede mandler
    1/2dl kakao
    2spsk koldt vand

    Blendes, trilles til kugler, vendes i havregryn/kokos/kakao/finthakkede mandler
    Rocky Road:
    Mandler/hasselnødder/valnødder/pekannødder
    Små skumfiduser
    Sultanarosiner
    Digestivekiks i mindre stykker
    Smeltet mørk chokolade
    Det hele vendes sammen i en skål og hældes ud på bagepapir. Køles ned og skæres/brækkes i mundrettedtykker.
    Lakridmandler:
    Mandler
    Hvid chokolade
    Lakridspulver jeg bruger helst det fine lakrids støv fra Johan Bülow
    Mandlerne dyppes i hvid chokolade og køler af på bagepapir indtil chokoladen er størknet og trilles i lakridspulver

    Reply
 • a højsted 6. november 2017 at 12:32

  Du glemte opskriften på saltkarameller, elsker dem nemlig.

  Reply
  • plummum 6. november 2017 at 12:35

   My mistake – havde formuleret mig lidt uklart, men det er rettet nu. Opskriften kommer snart på bloggen 🙂

   Reply
 • Spiselig julepynt og juletraditioner – plummum 9. november 2017 at 7:00

  […] svært ved at holde mig i skindet, når jeg dels har et par piger, der konstant taler om julen, og når jeg dels selv finder gamle juleopskrifter frem fra bloggens arkiver. Og når der så tilmed dumper en ny juleopskriftbog ind i postkassen med opskrifter på 24 […]

  Reply
 • sissel 15. december 2017 at 20:30

  Hej, jeg synes ikke lige jeg kan finde opskriften på saltkarameller? Mvh Sissel

  Reply

Leave a Comment